Συνεχίζονται οι αφίξεις μεταναστών

Συνεχίζονται οι αφίξεις μεταναστών

Συνεχίζονται οι αφίξεις μεταναστών

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 281 ΦΟΡΕΣ

Δεκάδες παράτυποι μετανάστες εντοπίστηκαν χθες και προχθές στα νησιά μας.
Ειδικότερα, στον εντοπισμό και τη διάσωση 83 παράτυπα εισελθόντων αλλοδαπών προέβησαν, απογευματινές ώρες προχθές, στελέχη του Λιμενικού Σώματος - Ελληνικής Ακτοφυλακής, με τη συνδρομή πλωτού σκάφος δύναμης FRONTEX το οποίο βρισκόταν σε περιπολία στο πλαίσιο της ευρωπαϊκής επιχείρησης θαλάσσια σύνορα «ΠΟΣΕΙΔΩΝ 2015» στη Σύμη.

Συγκεκριμένα, κατόπιν συντονισμένης επιχείρησης στην περιοχή «ΠΕΤΑΛΟ» Σύμης, πλωτό σκάφος δύναμης FRONTEX στο οποίο επέβαινε στέλεχος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. και από ξηράς, με περιπολικό όχημα Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., περισυνελέγησαν και διασώθηκαν οι αλλοδαποί, οι οποίοι αφού μεταφέρθηκαν με ασφάλεια στο λιμάνι της Σύμης συνελήφθησαν διότι στερούνταν νόμιμων ταξιδιωτικών εγγράφων. Προανάκριση διενεργείται από το Λιμεναρχείο Σύμης. Επίσης και στην Κω εντοπίστηκαν και διασώθηκαν από Λιμενικού άλλα 258 άτομα προχθές στο πλαίσιο της ευρωπαϊκής επιχείρησης θαλάσσια σύνορα ''ΠΟΣΕΙΔΩΝ 2015”.

Συγκεκριμένα, το σκάφος δύναμης FRONTEX, εντόπισε στη θαλάσσια περιοχή βορειοανατολικών ακτών της Κω σταδιακά 12 βάρκες στις οποίες επέβαιναν οι αλλοδαποί. Υπό το συντονισμό του Ενιαίου Κέντρου Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης, το πλήρωμα του ανωτέρω σκάφους προέβη στην ασφαλή περισυλλογή και διάσωση των παράτυπα εισελθόντων αλλοδαπών, οι οποίοι αφού μεταφέρθηκαν στο λιμάνι της Κω, συνελήφθησαν διότι στερούνταν νόμιμων ταξιδιωτικών εγγράφων. Προανάκριση διενεργείται από το Λιμεναρχείο Κω.

Τέλος στη Ρόδο, προχθές το πρωί συνελήφθησαν στην πόλη του νησιού από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας 3 υπήκοοι Συρίας (ένας άνδρας και δυο γυναίκες) για παράνομη είσοδο στη χώρα, προερχόμενοι από τα έναντι τουρκικά παράλια.

Διαβάστε ακόμη

Άνοιξε χθες η πλατφόρμα για το επίδομα μητρότητας στις μητέρες εμπόρους

M. Kόνσολας: Το Πανεπιστήμιο Αιγαίου πρέπει να παρουσιάσει το δικό του σχέδιο για τη Ρόδο και την Κω

Ακυρώνεται η εκλογή του Βάιου Καλοπήτα με απόφαση του Τριμελούς Διοικητικού Πρωτοδικείου

Τζέιμς Καφετζής για την αποχώρησή του από το Survivor: Πάνω από όλα είναι η οικογένεια

Τσάντα με εκατοντάδες χιλιάδες δολάρια βρέθηκε σε θαλάσσια περιοχή της Σύμης

Έφυγε από τη ζωή ο πρώην διευθυντής υγειονομικών υπηρεσιών του ΙΚΑ γιατρό Κώστας Κωτικώστας

Ξεκίνησαν οι αποψιλώσεις από την Αρχαιολογία στη Μεσαιωνική Πόλη

Τάξη στην είσοδο της Ακαντιάς θα βάλει ο δήμος και το Λιμενικό Ταμείο Ν. Δωδ/σου