Η δυστυχία του Έλληνα αθλητή

Η δυστυχία του Έλληνα αθλητή

Η δυστυχία του Έλληνα αθλητή

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 479 ΦΟΡΕΣ

Το 15ο παγκόσμιο πρωτάθλημα στίβου, είναι μια τεράστια ταλαιπωρία για όλους όσοι εμπλέκονται, από το Πεκίνο μέχρι την Αθήνα. Παρακολουθώντας αυτή τη διοργάνωση από πολύ κοντά διαπιστώθηκαν κάποια πράγματα τα οποία μόνο θλίψη προκαλούν για τον ελληνικό αθλητισμό.

Τα πράγματα για την ελληνική αποστολή, από την αρχή ήταν άσχημα. Ο Αλέξανδρος Παπαμιχαήλ ταξίδεψε στο Πεκίνο χωρίς προπονητή. Η επιτροπή υψηλού αθλητισμού του ΣΕΓΑΣ έκρινε πως ο Ναπολέων Κεφαλόπουλος έπρεπε να ταξιδέψει παραμονή του αγώνα του αθλητή. Ο προπονητής έκρινε ότι δεν υπάρχει λόγος να ταξιδέψει στο Πεκίνο μόνο για τον αγώνα (ορθώς).

Η Κατερίνα Στεφανίδη έμεινε και αυτή χωρίς προπονητή καθώς ο… βετεράνος κόουτς Παναγιώτης Συμεωνίδης έπαθε λουμπάγκο την παραμονή της αναχώρησης του για το Πεκίνο που ήταν η παραμονή του αγώνα της Στεφανίδη.

Προφανώς κάποιοι κρίνουν ότι οι προπονητές είναι χρήσιμοι μόνο για τον αγώνα. Δύο μέρες η Στεφανίδη έτρεχε για να βγάλει διαπίστευση στο σύζυγό της προκειμένου να την κοουτσάρει. Δεν ήταν δική της δουλειά, αλλά δυστυχώς οι διοργανωτές γνωρίζουν πολύ καλά τί εστί Στεφανίδη και αγνοούν παντελώς κάποιους περιφερόμενους που φωτογραφίζονται με τους αθλητές για να αυτοδιαφημίζονται. Μόνο η Στεφανίδη μπορούσε να τακτοποιήσει το θέμα του προπονητή της και αυτό την αποσυντόνισε.

Η πτήση από Ελλάδα για Κίνα ήταν ότι χειρότερο. Οι αθλητές έκαναν τρεις μέρες να συνέλθουν με τη Νικόλ Κυριακοπούλου να είναι η μοναδική που επέλεξε με δικά της χρήματα να αναβαθμίσει το εισιτήριο της και να κλείσει θέση στην business class. Εκεί κοιμήθηκε και έφτασε στο Πεκίνο όσο το δυνατόν πιο φρέσκια. Είχε στόχο και επέλεξε πολύ σωστά να τον υποστηρίξει με τον σωστό τρόπο ενώ δεν είναι δική της δουλειά. Το αποτέλεσμα το είδαμε όλοι.

Τη στιγμή που οι περισσότερες ομάδες με στόχους επέλεξαν να κάνουν καμπ προετοιμασίας σε Κίνα και Ιαπωνία, ο ΣΕΓΑΣ επέλεξε να βρει τον πιο φθηνό τρόπο για να στείλει τους δικούς μας αθλητές στο Πεκίνο και να έχουν τους προπονητές τους μαζί με τον πιο οικονομικό τρόπο (δηλαδή λίγες μέρες).

Η τακτική Παρέλλη θα πρέπει να αποτελέσει μέγιστο μάθημα για τον ΣΕΓΑΣ. Τί έκανε ο Κύπριος αθλητής; Πήγε στην Κίνα 14 μέρες πριν από τον αγώνα του. Κάθε μέρα ξυπνούσε πρωί και έριχνε βολές. Έκανε προπονήσεις τις ώρες του αγώνα. Το σώμα του συνήθισε τις συνθήκες και τις ώρες και μπήκε στον προκριματικό ως το απόλυτο αουτσάιντερ και βρέθηκε στον τελικό με την 4η επίδοση.

Με το όριο των 65μ. να είναι όσο το ατομικό του ρεκόρ, λίγοι του έδιναν τύχη να τα καταφέρει σε ένα αγώνισμα που (και αυτό) έχει υπερβολικά υψηλό επίπεδο. Και όμως, στο πιο δύσκολο κομμάτι, αυτό του προκριματικού, ο Παρέλλης τα πήγε περίφημα γιατί επέλεξε να μην πετάξει στα σκουπίδια προετοιμασία και αγώνες ενός ολόκληρου χρόνου.

Ας σταματήσει λοιπόν η καραμέλα των οικονομικών προβλημάτων και της έλλειψης χρημάτων. Ο ΣΕΓΑΣ υπάρχει επειδή υπάρχουν αθλητές και αυτούς πρέπει να στηρίζει. Θέλουμε και άλλες Νικόλ Κυριακοπούλου, δε θέλουμε από τον ΣΕΓΑΣ αγώνες δρόμου με 50.000 πολίτες. Επιτυχίες στον στίβο θέλουμε.

ΥΓ. Η κωπηλατική ομοσπονδία είναι από τις πλέον προβληματικές όσον αφορά στα οικονομικά. Και όμως κατάφεραν να στείλουν αποστολή 17 αθλητών στο παγκόσμιο που θα δώσει και τις Ολυμπιακές προκρίσεις. Όλοι οι προπονητής και απαραίτητοι συνοδοί (γιατροί, φυσιοθεραπευτές) συν τις βάρκες ταξίδεψαν στη Γαλλία. Ζορίστηκαν αλλά τα λεφτά τα βρήκαν γιατί θέλουν να στείλουν μεγάλη ομάδα στο Ρίο. Δεν μας αφορά με ποιο τρόπο τα κατάφεραν, το αποτέλεσμα τα μετράει και αυτό είναι η πλήρη αποστολή στο παγκόσμιο πρωτάθλημα.

Πηγή: sportsfeed.gr

Διαβάστε ακόμη

Σάββας Ορφανίδης: «Ο Φοίβος θέλει πάντα να πρωταγωνιστεί!»

«Φωνές» της Ρόδου για τη διαιτησία στο Άργος

Μετάλλια για τα Δωδεκάνησα στο Πανελλήνιο σχολικό του στίβου

Γεμάτο πρόγραμμα στο τοπικό μπάσκετ

Οι διακρίσεις του ΑΣ Ρόδου Shotokan Karate στο Πανελλήνιο Κύπελλο Kanazawa Cup

Νέα μεγάλη βολή από τον Μάρκο Μέμα στη σφύρα!

«Κλείνει» ο Καρίκης

Διαγόρας: Ματς «κλειδί» για την παραμονή