Μεγάλη επιτυχία σημείωσε η γιορτή παραδοσιακού φαγητού στη Σάλακο - Πάνω από 3.000 οι επισκέπτες (βίντεο και φωτογραφίες)

Μεγάλη επιτυχία σημείωσε η γιορτή παραδοσιακού φαγητού στη Σάλακο - Πάνω από 3.000 οι επισκέπτες (βίντεο και φωτογραφίες)

Μεγάλη επιτυχία σημείωσε η γιορτή παραδοσιακού φαγητού στη Σάλακο - Πάνω από 3.000 οι επισκέπτες (βίντεο και φωτογραφίες)

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 1676 ΦΟΡΕΣ

Μια από τις πιο όμορφες βραδιές του καλοκαιριού στη Ρόδο

Από τις πιο όμορφες βραδιές του καλοκαιριού ήταν αυτή που πραγματοποιήθηκε στο χωριό της Σαλάκου χθες το βράδυ και προσέλκυσε πολλές εκατοντάδες ντόπιους αλλά και ξένους που διασκέδασαν σε ένα παραδοσιακό γλέντι μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες σήμερα.

Πρόκειται για την 8η Βραδιά παραδοσιακού φαγητού ή αλλιώς το διάσημο πια Σαλακενό γιαπράκι (ντολμαδάκι) που φέτος σημείωσε πρωτοφανή επιτυχία μιας και υπολογίζεται ότι από το κτήμα του Άη Γιώργη που πραγματοποιείται, πέρασε γύρω στις τρεισήμισι χιλιάδες κόσμου!

(βίντεο: Σάββας Πίσσας)

Και ήρθαν από παντού. Από νωρίς το απόγευμα άρχισαν να καταφθάνουν συμπολίτες μας από τη Ρόδο και άλλα χωριά ενώ μετά τις 9 το βράδυ ήρθε το λεωφορείο που είχε μπει από το Σαν Φραγκίσκο και δημιουργήθηκε πραγματικά το αδιαχώρητο!

Σημειώνεται ότι στη γιορτή έφεραν και τους 200 ομογενείς που φιλοξενούνται στο νησί της Ρόδου από την Ουκρανία.

Ο κόσμος απόλαυσε το σαλακενό γιαπράκι που σέρβιραν οι γυναίκες του χωριού που το έφτιαξαν με όλη τους την τέχνη. Ήταν τόσος πολύς ο κόσμος που πρέπει να μοιράστηκαν…δεκάδες κιλά ντολμαδάκια!

Παράλληλα, ο κόσμος μπορούσε να παίρνει σουβλάκια και αναψυκτικά που πουλούσε ο αθλητικός σύλλογος Ασπίς που μαζί με τον πολιτιστικό σύλλογο το Σπήλαιο διοργανώνουν εδώ και οκτώ χρόνια τη γιορτή.

Παρών και ο δήμαρχος Ρόδου, κ. Φώτης Χατζηδιάκος, ο οποίος σε δήλωσή του εξήρε την πολύ καλή προσπάθεια που γίνεται για να διατηρηθεί ζωντανή η παράδοση και ανέφερε ότι στόχος είναι αυτές οι παραδοσιακές γιορτές και τα πανηγύρια, όχι μόνο στη Σάλακο αλλά και στα άλλα χωριά, να διαφημιστούν και να μπουν στους τουριστικούς οδηγούς. Παρόντες ήταν και ο Πρόεδρος του περιφερειακού συμβουλίου κ. Θωμάς Σωτρίλλης, ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Γιάννης Φλεβάρης και οι εντεταλμένοι σύμβουλοι κ.κ. Αγαπητός Πάλλας, Βασίλης Ψυλλάκης και Δημήτρης Καρατζιάς.

Ο δήμαρχος απένειμε τιμητικό βραβείο στην εκπρόσωπο των Ουκρανών ομογενών και ο κ. Σωτρίλλης στον εκπρόσωπο του χορευτικού εργαστηρίου Καλυθιών Τερψιχόρη.

Συμμετείχε επίσης ο Σύλλογος Καλλιθέα Βέροιας. Ο κόσμος διασκέδασε μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες με τις φωνές του Ματθαίου Γιαννούλη και της Χριστίνας Κοζά.

Και του χρόνου!

Διαβάστε ακόμη

Πραγματοποιήθηκε η ημερίδα «Εξαρτήσεις: Αντιμετώπιση και Προκλήσεις στο νησί της Ρόδου»

Έρχεται ξανά η παράσταση «Αθώος ή Ένοχος;» από τη θεατρική ομάδα Theorion

"Η νοσταλγία του Θεού": Μεγάλη Τρίτη-2ο Φεστιβάλ Λατρευτικής Μουσικής

Στον απόηχο του 4ου Μουσικού Φεστιβάλ «Ρόδος: Σταυροδρόμι Πολιτισμών και Συμπράξεων Μουσικών Σχολείων»

«Από τον Λόγο στην Εικόνα...» - Έκθεση μαθητικών εικαστικών έργων

Εκδήλωση για τα 109 χρόνια από τη γενοκτονία των Αρμενίων

Συζήτηση με τη WWF για τις δασικές πυρκαγιές της Ρόδου την Τετάρτη στο ΕΚΡ

Ανοιχτή Εκδήλωση για το κοινό του έργου «Ελληνικές Έξυπνες πόλεις: Σύστημα Τηλεφροντίδας με ρολόι και βραχιόλι στο Δήμο Ρόδου»