Αποικιοκρατικά μαθήματα

Αποικιοκρατικά μαθήματα

Αποικιοκρατικά μαθήματα

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 80 ΦΟΡΕΣ

Του
Βαγγέλη Παυλίδη
από το pavlidiscartoon.com/blog

Φαίνεται πως ο εκ των τοποτηρητών της αποικίας της Ελλαδας Jean-Claude Juncker -ξέρετε, αυτός που έχει κάνει την χώρα του το Λουξεμβούργο φορολογικό παράδεισο- φαίνεται πως την είχε έτοιμη την επιστολή. Γιατί δεν πρόλαβε να ορκιστεί η κυρία Θάνου και ο κύριος Juncker έσπευσε να κάνει τις δέουσες συστάσεις:

«Με την Ελλάδα να έχει υπογράψει τη συμφωνία για το νέο πρόγραμμα βοήθειας, οι Ευρωπαίοι εταίροι και ιδιαίτερα η Κομισιόν, θεωρούν απαραίτητη την πλήρη στήριξη του προγράμματος». Λες και η κυρία Θάνου προετοίμαζε κάποια επανάσταση ενάντια στο γκρίζο Διοικητήριο των Βρυξελλών. Έτσι όμως είναι στις αποικίες, πρέπει κάθε λίγο να τους υπενθυμίζουμε ποιοί είναι, ποιά είναι η θέση τους.

Σαν να μην έφτανε όμως αυτό θεώρησε καλό να παρέμβει και η γνωστή και μη εξαιρετέα κυρία Πιπιλή. Η ευγενέστατη κυρία Πιπιλή που κάποτε είπε στον Γ. Παπανδρέου να σκάσει (επι λέξη). Δεν της κάνει λέει η κυρία Θάνου γιατί είναι συνδικαλίστρια και αντι-μνημονιακή, και λυπάται που δεν μπορεί να χαρεί ως αγωνίστρια για τα δικαιώματα της γυναίκας. Λιγόψυχη και μίζερη η κυρία Πιπιλή.

Είναι βέβαια γνωστό πως οι υπερσυντηρητικοί βγάζουν φουσκάλες στο άκουσμα της λέξης “συνδικαλισμός” (δες Θάτσερ, πχ), όπως είναι γνωστό πως η κυρία Πιπιλή είναι υπερ-μνημονιακή σε αντίθεση με την κυρία Θάνου. Αυτό που φαίνεται όμως περίεργο είναι πως η κυρία Πιπιλή δηλώνει “αγωνίστρια”. Και ναι μεν στην Ελλάδα είσαι ο,τι δηλώσεις αλλά αλήθεια, αλλά πού και πότε αγωνίστηκε; Μπορεί να κάνω και λάθος μα δεν έχω υπ’ όψη μου κάτι τέτοιο. Πιπιλή όμως είναι αυτή, όλα να τα περιμένεις.

Διαβάστε ακόμη

Φίλιππος Ζάχαρης: Ο πολύπλευρος άνθρωπος σε μία πολύπλοκη ζωή

Ηλίας Καραβόλιας: «Η επικίνδυνη εμμονή»

Θανάσης Καραναστάσης: Με τους... κράχτες στην Ευρωβουλή

Σωτήρης Ντάλης: "Iσραήλ- Ιράν: Από τον σκιώδη πόλεμο στην απόλυτη σύγκρουση;"

Μαρία Καρίκη: Πώς χτίζεται η αυτοπεποίθηση;

Θάνος Ζέλκας: "Τηλεπερσόνες στα ψηφοδέλτια: Αυτή η μάστιγα"

Αγαπητός Ξάνθης: Η μετεγκατάσταση των ταχυδρομείων Ρόδου στην Εθνικής Αντιστάσεως είναι μια πολεοδομική «βόμβα» στα θεμέλια της πόλης μας

Κοσμάς Σφυρίου: Τα 50 χρόνια της Δημοκρατίας μας απάνηση στην 7χρονη δικτατορία 1967-74