“Η Αρχόντισσα της Πλάτσας”

“Η Αρχόντισσα της Πλάτσας”

“Η Αρχόντισσα της Πλάτσας”

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 346 ΦΟΡΕΣ

Το Συμιακό Θέατρο 30 χρόνια υπηρετεί την παράδοση και την τέχνη του τόπου μας

Το ανανεωμένο θεατρικό έργο του απολαυστικού Μανόλη Αντώνογλου διασκέδασε το κοινό, έδωσε ένα ιδιαίτερο τόνο αισιοδοξίας και άφθονο γέλιο.

Το κοινό της Ρόδου απόλαυσε τρεις θεατρικές παραστάσεις, από το Συμιακό Θέατρο του Συλλόγου Συμιακών Ρόδου «Ο ΓΛΑΥΚΟΣ», το έργο του Μανόλη Αντώνογλου «Η ΑΡΧΟΝΤΙΣΣΑ ΤΗΣ ΠΛΑΤΣΑΣ», μια εξαιρετική κωμωδία, με στοιχεία από το θεατρικό έργο «Ο φιλάργυρος» του Μολιέρου με γλωσσικά ιδιώματα της Σύμης. Το έργο είχε ξαναπαιχθεί και στο παρελθόν, αλλά η καινούργια απόδοσή του είχε νέα στοιχεία και ανανεωμένη πλοκή.

Το Συμιακό Θέατρο έκλεισε 30 χρόνια παρουσίας και με αυτή τη παράσταση, στην οποία συμμετείχαν και άλλοι νέοι συντελεστές, απέδειξε ότι έχει μέλλον.

Φυσικά σε κάθε συλλογική προσπάθεια το βάρος της ευθύνης και το συντονισμό έχει ένας.
Στην περίπτωση του Συμιακού Θεάτρου ο παρακινητής και η ψυχή του είναι ο μεγάλος Δωδεκανήσιος Θεατρικός συγγραφέας, σκηνοθέτης, ηθοποιός, ακόμα και μουσικός επιμελητής Μανόλης Αντώνογλου.

Τους ρόλους ερμήνευσαν οι: Μανόλης Αντωνόγλου, Σωτήρης Ζουρούδης, Ελένη Διασινού, Κώστας Οθείτης, Σωτήρης Κ. Πατατούκος, Σωτήρης Ι. Πατατούκος, Γιάννης Μαλλιάκας, Μανόλης Στριλιγκάς. Βαλάντης Μακράκης, Ευαγγελία Πατατούκου, Θαρενή Πατατούκου, Μαρία Σεμερτζάκη, Κώστας Κωτσάκης, Άννα Κωτσάκη, Άννα Μαλλιάκα, Ζωή Φαρμακίδη, Γεράσιμος Γιακουμάτος, Μάρκος Γιακουμάτος, Μυρσίνη Πατατούκου.

Η Ομοσπονδία των Δωδεκανησιακών Παροικιακών Συλλόγων Ρόδου, ευχαριστεί όλους τους συντελεστές των παραστάσεων του Συμιακού Θεάτρου, για την πολύχρονη παρουσία του και για τη συμβολή του στη διατήρηση των παραδόσεων και των γλωσσικών ιδιωμάτων της Σύμης.
Ο θίασος της Σύμης δεν έχει να ζηλέψει τίποτα από κανένα επαγγελματικό θίασο. Αποτελείται από μέλη του Συλλόγου τα οποία διακρίνει η διάθεση για προσφορά, ανιδιοτέλεια, μεράκι και μεγάλη αγάπη για τη Δωδεκάνησο και ιδιαίτερα τη Σύμη.

Όλοι οι Δωδεκανησιακοί σύλλογοι υπόσχονται να συνδράμουν στη προσπάθεια του Μανόλη Αντώνογλου να προσαρμόσουν το νέο θεατρικό του έργο με τίτλο «ΒΑΒΥΛΩΝΙΑ» με τα γλωσσικά ιδιώματα από όλα τα νησιά της Δωδεκανήσου και να συμμετάσχουν στην απόδοσή του.
Ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας
Νίκος Κωνσταντινίδης

Διαβάστε ακόμη

Στον απόηχο του 4ου Μουσικού Φεστιβάλ «Ρόδος: Σταυροδρόμι Πολιτισμών και Συμπράξεων Μουσικών Σχολείων»

«Από τον Λόγο στην Εικόνα...» - Έκθεση μαθητικών εικαστικών έργων

Εκδήλωση για τα 109 χρόνια από τη γενοκτονία των Αρμενίων

Συζήτηση με τη WWF για τις δασικές πυρκαγιές της Ρόδου την Τετάρτη στο ΕΚΡ

Ανοιχτή Εκδήλωση για το κοινό του έργου «Ελληνικές Έξυπνες πόλεις: Σύστημα Τηλεφροντίδας με ρολόι και βραχιόλι στο Δήμο Ρόδου»

Επιτυχώς ολοκληρώθηκαν η Ημερίδα Ενημέρωσης & το Τριήμερο Περιφερειακό Εργαστήριο Κυκλικής Οικονομίας

Ομιλία του συγγραφέα Νικόλα Σμυρνάκη

Ημερίδα αφιερωμένη στον Νικ. Κόνσολα