Προφυλακίστηκαν οι δύο Ουκρανοί

Προφυλακίστηκαν οι δύο Ουκρανοί

Προφυλακίστηκαν οι δύο Ουκρανοί

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 178 ΦΟΡΕΣ

Προσωρινά κρατούμενοι κρίθηκαν μετά τις απολογίες τους οι δύο Ουκρανοί ηλικίας 33 και 34 ετών που κατηγορούνται για την μεταφορά με ιστιοφόρο σκάφος 64 παράτυπων μεταναστών στην Τήλο, ενώ ελεύθεροι χωρίς όρους αφέθηκαν οι άλλοι δύο συγκατηγορούμενοι τους.

Συγκεκριμένα σε βάρος όλων των εμπλεκομένων έχουν ασκηθεί ποινικές διώξεις σε βαθμό κακουργήματος και προχθές το μεσημέρι συνοδευόμενοι από τον δικηγόρο τους κ. Στέλιο Αλεξανδρή, απολογήθηκαν στον ανακριτή υπηρεσίας αρνούμενοι οι τρεις από τους τέσσερις, τις κατηγορίες όπως αυτές τους αποδίδονται.
Σύμφωνα με πληροφορίες ο 33χρονος παραδέχτηκε ότι αυτός ήταν ο κυβερνήτης του σκάφους ενώ ο 34χρονος ότι τον βοηθούσε στο ταξίδι αυτό.

Και οι δύο πάντως ανέφεραν ότι ήρθαν στην Ελλάδα με σκοπό να ζητήσουν άσυλο και να προσπαθήσουν στην συνέχεια να βρουν κάποια δουλειά στη χώρα μας. Επίσης οι ίδιοι είπαν πως δεν πλήρωσαν για το ταξίδι τους αυτό, καθώς επρόκειτο να κάνουν την μεταφορά. Σε ό,τι αφορά τον 23χρονο Ουκρανό, και αυτός δήλωσε ότι ήρθε στη χώρα μας μετά από παρότρυνση ενός Tούρκου για τον οποίο εργαζόταν.

Ο Τούρκος του είπε να έρθει στην Ελλάδα διότι από εδώ μπορεί να πάει σε οποιαδήποτε eυρωπαϊκή χώρα αλλά και να βρει δουλειά. Έτσι επιβιβάστηκε στο σκάφος με τους υπόλοιπους αλλοδαπούς.

Τέλος η 21χρονη Ρωσίδα είπε πως είχε πάει βόλτα με σκάφος με έναν Τούρκο που είχε γνωρίσει στα απέναντι παράλια και όταν ξύπνησε διαπίστωσε ότι ο Τούρκος έλειπε και στο σκάφος βρίσκονταν και άλλοι αλλοδαποί. Μάλιστα στις καταθέσεις τους και οι Ουκρανοί δηλώνουν πως η νεαρή Ρωσίδα δεν σταμάτησε να κλαίει κατά τη διάρκεια του ταξιδιού τους προς την Χάλκη όπου ήταν αρχικά ο προορισμός τους.

Όμως άλλαξαν πορεία όταν είδαν ένα άλλο σκάφος και κίνησαν για την Τήλο όπου και συνελήφθησαν. Μετά την ολοκλήρωση των απολογιών με σύμφωνη γνώμη και του αρμόδιου εισαγγελέα ο 34χρονος Ουκρανός και ο 33χρονος συμπατριώτης του κρίθηκαν προσωρινά κρατούμενοι και πήραν το δρόμο για τις φυλακές, ενώ ο 23χρονος Ουκρανός και η 21χρονη Ρωσίδα αφέθηκαν ελεύθεροι χωρίς όρους.

Η «αντίστροφη μέτρηση» για τους κατηγορούμενους άρχισε τη περασμένη Τετάρτη 26 Αυγούστου 2015 στις 11.15 το πρωί όταν προσωπικό του περιπολικού σκάφους του Λιμενικού εντόπισε στο πλαίσιο τακτικής περιπολίας του σχεδίου «Ποσειδών θαλάσσια σύνορα 2015» ιστιοφόρο σκάφος με το όνομα «SUNDOWNER» τύπου καταμαράν Γερμανικής σημαίας, το οποίο έπλεε ανοικτά της Τήλου.

Άμεσα οι λιμενικοί προσέγγισαν το σκάφος και είδαν πως σε αυτό επέβαιναν οι Ουκρανοί καθώς και η νεαρή Ρωσίδα, όμως όλα αυτά τους φάνηκαν ύποπτα για αυτό και συνόδευσαν το ιστιοφόρο έως το λιμάνι της Τήλου όπου και σε έλεγχο που έκαναν βρήκαν τους 64 Σύριους μετανάστες!

Διαβάστε ακόμη

Νίσυρος: Νέες αποκαλύψεις για τον αρχαιοφύλακα - «Βροχή» οι καταγγελίες – τέθηκε σε αναστολή των καθηκόντων του

Σε βαθμό κακουργήματος οι διώξεις που ασκήθηκαν κατά δύο εκπαιδευτικών

Απεγκλωβισμός 25 ατόμων από βραχώδη περιοχή της Τήλου

Κοινωνικές δράσεις των Υπηρεσιών της Αστυνομίας στο νησί της Ρόδου

Δέκα χρόνια κάθειρξη σε Σκοπιανό που συνελήφθη με 1.273 γραμμάρια χασίς

Συνελήφθη 36χρονος για διακίνηση ναρκωτικών και οπλοκατοχή στη Ρόδο

Παλαιστίνιος κατηγορείται για απόπειρα βιασμού και εκβίαση

«Δεν ήταν δικά μου τα 4,6 κιλά χασίς» ισχυρίστηκε στην απολογία του ο 32χρονος