Προχωρεί η συμφωνία για τη μετεγκατάσταση των τσιγγάνων

Προχωρεί η συμφωνία για τη   μετεγκατάσταση των τσιγγάνων

Προχωρεί η συμφωνία για τη μετεγκατάσταση των τσιγγάνων

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 669 ΦΟΡΕΣ

Σε καλό δρόμο βρίσκεται η συμφωνία που να ικανοποιεί όλες τις πλευρές για τη μετεγκατάσταση των ΡΟΜΑ από το Κορακόνερο, σύμφωνα με τον αρχηγό τους κ. Βασίλη Στηροκλέα.

Συγκεκριμένα, χθες, πραγματοποιήθηκε ακόμα μία συνάντησή του με τον Δήμαρχο Ρόδου κ. Φώτη Χατζηδιάκο και τον Γραμματέα της Αποκεντρωμένης Διοίκησης κ. Νίκο Θεοδωρίδη ενώ έδωσαν ραντεβού για νέα συνάντηση μετά τις εκλογές. Αμέσως μετά, ο κ. Στηροκλέας χαρακτήρισε πολύ καλή τη συνάντηση λέγοντας ότι έχει δρομολογηθεί λύση.

Σύμφωνα με τον ίδιο, το πρώτο βήμα είναι ότι θα νοικιαστούν σπίτια για όσους θέλουν, όμως, να πάνε να μείνουν εκεί, μέχρι να υποδειχθεί ο κατάλληλος χώρος που θα δεχθούν και οι ίδιοι οι ΡΟΜΑ να μετεγκατασταθούν, όπου και θα γίνει ένας οικισμός.

Όπως είπε, ο ίδιος χθες δεσμεύτηκε στους καθ’ ύλην αρμοδίους ότι θα καταβάλει κάθε προσπάθεια ώστε όλοι οι πολίτες να μείνουν ευχαριστημένοι.

Στη συνέχεια, αναφέρθηκε στις προϋποθέσεις που τίθενται για να έρθει η χρηματοδότηση από την Ευρώπη. Μεταξύ άλλων, είπε ότι οι τοπικές και περιφερειακές αρχές διαδραματίζουν σημαντικό ρόλο στις διαδικασίες που διέπουν την ενσωμάτωση των ΡΟΜΑ.

Επίσης, υπάρχει πρόβλεψη για ειδικές μορφές δράσεων και οι ΟΤΑ είναι τα όργανα που βρίσκονται πιο κοντά στους πολίτες και πολλές από τις αποφάσεις που επηρεάζουν την καθημερινότητα των ΡΟΜΑ λαμβάνονται από αυτούς. Ακόμη, είναι οι βασικοί πάροχοι υπηρεσιών καθοριστικής σημασίας για την κοινότητα των ΡΟΜΑ (σ.σ. καθαριότητας, στέγασης, φωτισμού κτλ.).

Μετά τις εκλογές, λοιπόν, αναμένεται να γίνει η τελική συνάντηση των εκπροσώπων των ΡΟΜΑ με τους αρμοδίους και, χθες, και ζήτησαν να παραδώσει τη λίστα εκείνων που επιθυμούν να πάνε σε σπίτια. Σημειώνεται ότι, στο Κορακόνερο, βρίσκονται πάντα γύρω στις 40-45 οικογένειες.
Τέλος, ο κ. Στηροκλέας δηλώνει διαθέσιμος να απομακρυνθούν από το Κορακόνερο οι ΡΟΜΑ και όλες οι πλευρές να μείνουν ικανοποιημένες.

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ

Διαβάστε ακόμη

Αντ. Καμπουράκης: Απολύτως Διαφορετικοί! Ακραία Διαφορετικοί δε, όταν πρόκειται για Ήθος και Νομιμότητα!

Κυριάκος Κασάπης προς Αντώνη Καμπουράκη: Σταματήστε να εκτίθεστε

Στο δημοτικό συμβούλιο η διαχείριση του κυνοκομείου

Αυξημένη ανάγκη για αιμοδότες με ομάδα αίματος -0 στο Νοσοκομείο της Ρόδου

Νέο Δ.Σ. του Συλλόγου Εκπαιδευτών Οδηγών και Κυκλοφοριακής Αγωγής - Πρόεδρος ο Στέφανος Πορτσέλλη

Ακυρώθηκε η προγραμματισμένη επίσκεψη του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Στέφανου Κασσελάκη στη Ρόδο

Γουρούνα "μπήκε" μέσα σε κατάστημα - Σοβαρά τραυματισμένος ο οδηγός

Επιστολή Αντώνη Β. Καμπουράκη προς τον πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Ρόδου Κυριάκο Κασάπη