Επιχειρηματίας δικάστηκε σε 1000 ώρες κοινωφελούς εργασίας

Επιχειρηματίας δικάστηκε σε 1000 ώρες κοινωφελούς εργασίας

Επιχειρηματίας δικάστηκε σε 1000 ώρες κοινωφελούς εργασίας

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 784 ΦΟΡΕΣ

Ηταν κατηγορούμενος για απόπειρα ανθρωποκτονίας

Χίλιες ώρες κοινωφελούς εργασίας θα προσφέρει στο δήμο της Κω με απόφαση του Πενταμελούς Εφετείου Δωδεκανήσου, 62χρονος επιχειρηματίας του νησιού, ο οποίος κατηγορούνταν σε υπόθεση ανθρωποκτονίας από πρόθεση, οπλοχρησία και οπλοκατοχή σε βάρος 55χρονου πριν από εννιά χρόνια στην Κω.

Πιο συγκεκριμένα η υπόθεση εκδικάστηκε αρχικά, τον Μάρτιο του 2010 από το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Ρόδου, το οποίο και είχε μετατρέψει την κατηγορία σε επικίνδυνη σωματική βλάβη και είχε επιβάλλει στον 62χρονο ποινή φυλάκισης 3 ετών για τη πράξη αυτή και 9 μήνες για τις κατηγορίες της οπλοχρησίας και οπλοκατοχής, χωρίς ωστόσο να του δώσει ανασταλτικό αποτέλεσμα ως προς την έφεση με αποτέλεσμα ο 62χρονος να πάρει το δρόμο για τις φυλακές.

Κατά της απόφασης αυτής είχε ασκήσει έφεση τόσο ο εισαγγελέας Εφετών Δωδεκανήσου όσο και ο κατηγορούμενος, οι οποίες και εξετάστηκαν τον Δεκέμβριο του 2012 από το Μικτό Ορκωτό Εφετείο Δωδεκανήσου, το οποίο μετέτρεψε την κατηγορία σε απόπειρα βαριάς σκοπούμενης σωματικής βλάβης και επέβαλε στον 62χρονο την ποινή των 4 ετών φυλάκισης μετατρεπόμενη προς 5 ευρώ την ημέρα.

Καθώς όμως ο 62χρονος αδυνατούσε να καταβάλλει τα χρήματα που αντιστοιχούν στην παραπάνω ποινή κατέθεσε αίτηση στο Πενταμελές Εφετείο Δωδεκανήσου προκειμένου η ποινή να μετατραπεί σε προσφορά κοινωφελούς εργασίας. Η αίτηση έγινε αποδεκτή από το δικαστήριο και έτσι ο 62χρονος θα προσφέρει 1000 ώρες δουλειάς στο δήμο της Κω.

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, το περιστατικό που παραλίγο να καταλήξει σε τραγωδία, σημειώθηκε στις 11 το βράδυ της 16ης Μαρτίου 2006, όταν 62χρονος καταστηματάρχης, μετά από φραστική διαμάχη που είχε με τον 58χρονο καταστηματάρχη, άρπαξε ένα μαχαίρι με μήκος λάμας 20 εκατοστών και κατάφερε έτσι να τον τραυματίσει στην θωρακική χώρα.

Αμέσως ο 58χρονος καταστηματάρχης, πήγε στο νοσοκομείο της Κω όπου και οι γιατροί του παρείχαν τις πρώτες βοήθειες, ενώ ο δράστης έσπευσε να εξαφανιστεί.
Τέσσερις μέρες μετά ο 62χρονος εμφανίστηκε οικειοθελώς στις αστυνομικές αρχές του νησιού, ενώ είχε προηγηθεί ένταλμα σύλληψης σε βάρος του.

Διαβάστε ακόμη

Δικαιώθηκαν εργαζόμενοι του δήμου Ρόδου

Ελεύθεροι χωρίς όρους αφέθηκαν η μητέρα και οι δύο εκπαιδευτικοί

Νίσυρος: Νέες αποκαλύψεις για τον αρχαιοφύλακα - «Βροχή» οι καταγγελίες – τέθηκε σε αναστολή των καθηκόντων του

Σε βαθμό κακουργήματος οι διώξεις που ασκήθηκαν κατά δύο εκπαιδευτικών

Απεγκλωβισμός 25 ατόμων από βραχώδη περιοχή της Τήλου

Κοινωνικές δράσεις των Υπηρεσιών της Αστυνομίας στο νησί της Ρόδου

Δέκα χρόνια κάθειρξη σε Σκοπιανό που συνελήφθη με 1.273 γραμμάρια χασίς

Συνελήφθη 36χρονος για διακίνηση ναρκωτικών και οπλοκατοχή στη Ρόδο