H NOΔΕ προέβη σε αποτίμηση του εκλογικού αποτελέσματος

H NOΔΕ προέβη σε αποτίμηση του εκλογικού αποτελέσματος

H NOΔΕ προέβη σε αποτίμηση του εκλογικού αποτελέσματος

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 312 ΦΟΡΕΣ

Συγκαλείται σύντομα και η επιτροπή δεοντολογίας

Από τις πιο πολύωρες αλλά και ουσιαστικές συνεδριάσεις ήταν η προχθεσινή της ΝΟΔΕ, κατά την οποία έγινε αποτίμηση του εκλογικού αποτελέσματος αλλά συζητήθηκαν και τα οργανωτικά για τις επικείμενες εκλογές στη Νέα Δημοκρατία για την ανάδειξη νέου Προέδρου.

Καταρχήν, σχετικά με το αποτέλεσμα των εκλογών, συμφώνησαν ότι, ναι μεν, το κόμμα είχε και τοπικά απώλεια δυνάμεων αλλά αυτή κυμάνθηκε στο μέσο όρο της χώρας.

Ωστόσο, τα μέλη εξέφρασαν την ικανοποίησή τους επειδή κατά την προεκλογική περίοδο δούλεψαν πολύ καλά, ήταν ενωμένοι και οργανωμένοι. Μάλιστα, εκείνο που ειπώθηκε είναι ότι είναι πολύ περήφανοι που δεν είπαν ψέματα και, έτσι, την επόμενη μέρα δεν αισθάνονται άσχημα απέναντι στους συμπατριώτες μας. Παράλληλα, ο καθένας έκανε την αυτοκριτική του για το τι θα μπορούσε να γίνει καλύτερα.

Η επόμενη μέρα
Η υλοποίηση και τα μέτρα του νέου μνημονίου, φαίνεται ότι είναι στο επίκεντρο της κουβέντας για το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης στην αρχή της νέας κυβερνητικής θητείας. Στη ΝΟΔΕ, λοιπόν, έχουν ως στόχο να κινητοποιηθούν πολύ περισσότερο οι κομματικοί φορείς ώστε να βρίσκονται πιο κοντά στην κοινωνία και να κάνουν παρεμβάσεις.

Παράλληλα, προχθές το βράδυ, η Πρόεδρος της ΝΟΔΕ, κα Νατάσα Βενετοκλή, τους ενημέρωσε για την εκλογική διαδικασία και τις λεπτομέρειες για τη διεξαγωγή της ενώ την ερχόμενη εβδομάδα αναμένεται να συνέλθει εκ νέου η ΝΟΔΕ με αντικείμενο τα οργανωτικά για τις εκλογές.

Σημειώνεται ότι, σύσσωμη η ΝΟΔΕ, τάχθηκε κατά του αποκλεισμού του κ. Άδωνι Γεωργιάδη που, ως γνωστόν, αρχικά η υποψηφιότητά του δεν είχε γίνει αποδεκτή από την Επιτροπή ως εκπρόθεσμη, διότι, όπως ειπώθηκε, η τυπολατρία δεν βγάζει πουθενά, ο κ. Γεωργιάδης, ο οποίος πλέον είναι υποψήφιος, συγκέντρωσε τις 50 υπογραφές και δήλωσαν ιδιαιτέρως χαρούμενοι γι’ αυτό.

Κλείνοντας τη συνεδρίαση, η κα Βενετοκλή μίλησε στα μέλη της ΝΟΔΕ για την εκλογή του Προέδρου, λέγοντας ότι εύχεται τα καλύτερα για όλους τους υποψήφιους, ο καθένας εκφράζει συγκεκριμένη πολιτική και δομή για το κόμμα, και είπε προς όλους ότι το κάθε μέλος είναι ελεύθερο να ακολουθήσει όποιον από τους υποψηφίους κρίνει.

Αυτό που ενδιαφέρει, τόνισε ακόμη η Πρόεδρος, είναι ότι, την επόμενη ημέρα, πάνω απ’ όλα το κόμμα να παραμείνει ενωμένο και δυνατό διότι οι μέρες που έρχονται για τη χώρα είναι δύσκολες και η Νέα Δημοκρατία είναι το μόνο κόμμα που θα αποτελέσει δύναμη σταθερότητας που τη χρειάζεται η χώρα και ότι θα σταθούν δίπλα σε όποιον εκλεγεί και θα είναι αρωγοί στο έργο του.

«Ούτε θα βγάλουμε μαχαίρια ούτε θα οξύνουμε τα πνεύματα ούτε αντιπαραθέσεις θα υπάρξουν», είπε προς τα μέλη της ΝΟΔΕ η κα Βενετοκλή καλώντας τους να μην προσπαθούν να μειώσουν τους ανθυποψήφιους αλλά να προβάλουν τα θετικά του υποψηφίου που στηρίζουν γιατί και οι τέσσερις είναι εξαιρετικά στελέχη και ο κόσμος θα ψηφίσει τον καλύτερο. Όλα τα μέλη της ΝΟΔΕ συμφώνησαν με τα παραπάνω και κανείς δεν μπήκε σε ονοματολογία.

Συγκαλείται η Επιτροπή Δεοντολογίας
Εν τω μεταξύ, σύμφωνα με πληροφορίες, μέσα στο μήνα αναμένεται να συγκληθεί η Επιτροπή Δεοντολογίας της ΝΟΔΕ προκειμένου να εξετάσει ορισμένες καταγγελίες για τη συμπεριφορά μελών του κόμματος κατά την προεκλογική περίοδο, τόσο στη Ρόδο όσο και σε άλλα νησιά που δεν συνάδει με τη δεοντολογία και τις αρχές της Νέας Δημοκρατίας.

Τέλος, όσο αφορά στο θέμα του κ. Στράτου Καρίκη ο οποίος, ως γνωστόν, στις εκλογές ήταν υποψήφιος με τους «Ανεξάρτητους Έλληνες», από τη ΝΟΔΕ λένε ότι είναι θέμα τυπικής διαδικασίας να εξαιρεθεί από τους καταλόγους, έπειτα από αίτηση που θα στείλουν στο οργανωτικό μια και, ουσιαστικά, έχει διαγραφεί από το κόμμα.

Διαβάστε ακόμη

Συμφωνία Δημάρχου Ρόδου και Υφυπουργού Ψηφιακής Διακυβέρνησης για άμεση λύση στο πρόβλημα υποστελέχωσης του Κτηματολογίου

Την Παρασκευή θα συνεδριάσει η περιφερειακή επιτροπή Νοτίου Αιγαίου

Ορκίστηκαν Δημοτικοί Σύμβουλοι οι κυρίες Ματίνα Γιαννέλη και Ελπίδα Ατσίδη

Αίτημα για τις δαπάνες καρκινοπαθών που πάνε στην Αθήνα για ακτινοθεραπείες

Σε 160 ανέρχονται τα μικρά και μεγάλα νησιά της Δωδεκανήσου

Τα ερωτήματα που κατέθεσε η Λαϊκή Συσπείρωση προς συζήτηση στη Συνεδρίαση Λογοδοσίας της περιφέρειας

Ολοκλήρωση έργων αντιπλημμυρικής – αντιδιαβρωτικής προστασίας στη Ρόδο

Δράση “Explore the Aegean ΙΙ” από την Ειδική Υπηρεσία Διαχείρισης της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου