Στο 1,91% περιορίστηκαν οι απώλειες στην τουριστική κίνηση

Στο 1,91% περιορίστηκαν  οι απώλειες στην  τουριστική κίνηση

Στο 1,91% περιορίστηκαν οι απώλειες στην τουριστική κίνηση

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 247 ΦΟΡΕΣ

Από τον Ιανουάριο έως το Σεπτέμβριο

Στο 1,91% περιορίστηκαν οι απώλειες της τουριστικής κίνησης στη Ρόδο το εννιάμηνο του φετινού χρόνου, ποσοστό που μεταφράζεται σε 34.265 λιγότερους τουρίστες.

Το διάστημα από τον Ιανουάριο μέχρι και το Σεπτέμβριο επισκέφθηκαν τη Ρόδο συνολικά 1.756.365 τουρίστες έναντι 1.790.630 το ίδιο διάστημα πέρσι, σύμφωνα με τον υπολογισμό που προκύπτει μετά και την επίσημη ανακοίνωση της κίνησης του Σεπτέμβρη.

Ο μήνας που πέρασε κατέγραψε αύξηση σε ποσοστό 2,92% καθώς επισκέφθηκαν τη Ρόδο 9.049 περισσότεροι τουρίστες. Παρ’ όλα αυτά η υστέρηση όλου του προηγούμενου διαστήματος και κυρίως η μεγάλη μείωση από τη Ρωσική αγορά δεν κάλυψαν εξ’ ολοκλήρου τα κενά.

Πάντως η τουριστική κίνηση του φετινού χρόνου πήγε πολύ καλύτερα συγκριτικά με την κίνηση για το εννιάμηνο του 2013, καταγράφοντας αύξηση σε ποσοστό 5,29%, καθώς τότε είχαν επισκεφτεί συνολικά τη Ρόδο 1.668.167 τουρίστες.

Στην πρώτη θέση διατηρήθηκαν για μία ακόμα χρονιά οι Άγγλοι τουρίστες, που έφτασαν τις 308.343 άτομα ενώ τη δεύτερη θέση κατέλαβαν και πάλι οι Γερμανοί, που έφτασαν τα 264.303 άτομα.

Οι Σουηδοί ήταν εκείνοι που απέσπασαν την τρίτη θέση και δικαιωματικά καθώς άφησαν πιο πίσω τους Ρώσους τουρίστες οι οποίοι τα τελευταία χρόνια είχαν γνωρίσει θεαματική αύξηση.

Οι Σουηδοί που επισκέφθηκαν τη Ρόδο, έφτασαν συγκεκριμένα τα 129.922 άτομα ενώ στην τέταρτη θέση βρίσκονται οι Ρώσοι που ανήλθαν για το εννιάμηνο σε 111.630 άτομα.

Σύμφωνα με τον απολογισμό του εννιαμήνου οι Ισραηλινοί που δεν είχαν καλό ξεκίνημα βρέθηκαν στην πέμπτη θέση με 102.705 άτομα, ενώ ανέλπιστα καλά πήγαν οι Πολωνοί που έφτασαν τα 88.475 άτομα.

Σημειώνεται ότι οι Ιταλοί απέσπασαν την έκτη θέση καθώς ανέκαμψαν τα τελευταία χρόνια, ενώ στα αξιοσημείωτα της κίνησης του εννιαμήνου είναι και η κατακόρυφη πτώση της κίνησης από την Ουκρανία. Συγκεκριμένα οι Ουκρανοί τουρίστες που επισκέφθηκαν τη Ρόδο έφτασαν φέτος μόλις τα 4.279 άτομα ενώ δύο χρόνια πριν ο αριθμός τους είχε ανέλθει σε 24.756 άτομα.

Αναλυτικά η κίνηση του εννιαμήνου διαμορφώθηκε στη Ρόδο ως εξής:

Διαβάστε ακόμη

Tus Airways: Nέα σύνδεση Λάρνακα - Ρόδος

Μαζική απόβαση των Ισραηλινών στη Ρόδο για το εβραϊκό Πάσχα

Aρχές Μαΐου θα έχουν ανοίξει όλα τα ξενοδοχεία της Ρόδου

Τούρκοι τουρίστες... «κατέλαβαν» τα ελληνικά νησιά

110 πτήσεις τσάρτερ το Σαββατοκύριακο 20-21 Απριλίου στο αεροδρόμιο της Ρόδου

Χιλιάδες Τούρκοι τουρίστες στη Ρόδο

Ασπρονήσια: Οι εξωτικές νησίδες του Ανατολικού Αιγαίου στα ανατολικά των Λειψών που μαγεύουν τους επισκέπτες

TUI: Με νέα πρωτοβουλία υποστηρίζει 500 Έλληνες παραγωγούς σε Ρόδο και Κρήτη