Ελεύθεροι πατέρας και γιός για τη μεταφορά παράνομων μεταναστών

Ελεύθεροι πατέρας και γιός για τη μεταφορά παράνομων μεταναστών

Ελεύθεροι πατέρας και γιός για τη μεταφορά παράνομων μεταναστών

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 234 ΦΟΡΕΣ

Ελεύθεροι χωρίς περιοριστικούς όρους αφέθηκαν μετά τις απολογίες τους 47χρονος Γεωργιανός και ο γιος του οι οποίοι κατηγορούνται ότι το σκάφος που κατείχαν χρησιμοποιήθηκε για την μεταφορά παράτυπων μεταναστών στην περιοχή μας.

Πιο συγκεκριμένα, η υπόθεση αφορά το ταχύπλοο σκάφος «ΜΑΡΚΟ» το οποίο κατασχέθηκε στις 7 Σεπτεμβρίου 2015 για την μεταφορά 17 μεταναστών από τα τουρκικά παράλια στη Ρόδο.

Ως χειριστής του ταχύπλοου στην μεταφορά αυτή ήταν 26χρονος Ουκρανός που συνελήφθη στην Σορωνή και μετά την απολογία του πήρε το δρόμο για τις φυλακές.

Ωστόσο από την προανάκριση που διενήργησε το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ρόδου προέκυψε ότι το σκάφος ιδιοκτησιακά ανήκει στους δύο Γεωργιανούς.

Έτσι την Παρασκευή (2 Σεπτεμβρίου 2015) αλλά και χθες, αρχικά ο γιος και στη συνέχεια ο 47χρονος πατέρας εμφανίστηκαν αυτοβούλως στην ανακρίτρια Ρόδου, συνοδευόμενοι από το δικηγόρο τους κ. Νικόλαο Πέρο, μετά την γνωστοποίηση ότι σε βάρος τους είχε εκδοθεί ένταλμα σύλληψης.

Και οι δύο άνδρες απολογήθηκαν για την υπόθεση, αρνούμενοι τις κατηγορίες που τους αποδίδονται και οι οποίες αφορούν όχι μόνο την μεταφορά που έγινε τον Σεπτέμβριο του 2015 αλλά και μία ακόμη που φέρεται να πραγματοποιήθηκε στις 11 Οκτωβρίου 2014.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με πληροφορίες, οι δύο άνδρες προσκόμισαν ιδιωτικό συμφωνητικό βάση του οποίου το ταχύπλοο σκάφος το πούλησε ο γιος σε Βουλγαρική εταιρεία στις 2 Σεπτεμβρίου 2015 έναντι του ποσού των 2000 ευρώ και ως εκ τούτου καμία σχέση δεν έχουν με την μεταφορά που έγινε πέντε μέρες αργότερα.

Σε ότι αφορά την δεύτερη περίπτωση που τους καταλογίζεται, ο 47χρονος επεσήμανε το γεγονός της αθώωσής του από το Μονομελές Εφετείο επί Κακουργημάτων Δωδεκανήσου για την υπόθεση αυτή, το 2015.

Τελικά μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας και με σύμφωνη γνώμη και του αρμόδιου εισαγγελέα, και οι δύο άνδρες αφέθηκαν ελεύθεροι χωρίς να τους επιβληθεί κάποιος όρος.

Διαβάστε ακόμη

Δικαιώθηκαν εργαζόμενοι του δήμου Ρόδου

Ελεύθεροι χωρίς όρους αφέθηκαν η μητέρα και οι δύο εκπαιδευτικοί

Νίσυρος: Νέες αποκαλύψεις για τον αρχαιοφύλακα - «Βροχή» οι καταγγελίες – τέθηκε σε αναστολή των καθηκόντων του

Σε βαθμό κακουργήματος οι διώξεις που ασκήθηκαν κατά δύο εκπαιδευτικών

Απεγκλωβισμός 25 ατόμων από βραχώδη περιοχή της Τήλου

Κοινωνικές δράσεις των Υπηρεσιών της Αστυνομίας στο νησί της Ρόδου

Δέκα χρόνια κάθειρξη σε Σκοπιανό που συνελήφθη με 1.273 γραμμάρια χασίς

Συνελήφθη 36χρονος για διακίνηση ναρκωτικών και οπλοκατοχή στη Ρόδο