Είπε ο γάιδαρος τον πετεινό κεφάλα

Είπε ο γάιδαρος  τον πετεινό κεφάλα

Είπε ο γάιδαρος τον πετεινό κεφάλα

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 344 ΦΟΡΕΣ


Γράφει o
X. Βουτυράκης
h_vout@yahoo.gr


Ένα κραταιό κράτος θεωρεί τον εαυτό του ηθικό, και σαν ηθικό κράτος διαφημίζεται παγκόσμια, ανεξάρτητα από τις πράξεις και από την προέλευση του πλούτου που συσσωρεύει για να γίνει κραταιό. Ένα φτωχό, υποτελές κράτος, ότι και να κάνει είναι ανήθικο, αν έτσι το χαρακτηρίζει ένα κραταιό κράτος με τα γκεμπελικά ΜΜΕ που διαθέτει και ο χαρακτηρισμός αυτός τελικά επικρατεί στην παγκόσμια κοινή γνώμη .Συγκεκριμένα. Η Γερμανία παράγει αυτοκίνητα που ρυπαίνουν. Υποβρύχια που γέρνουν. SIEMENS που λαδώνει. Βιομήχανους που ρουφούν τον ιδρώτα των λαών αλλά και του δικού τους λαού. Οικονομικά συστήματα που σκλαβώνουν. Είναι η πρωταθλήτρια των χρεοκοπιών. Μεταχειρίζεται τις Ευρωπαϊκές συνθήκες κατά που την βολεύουν. Εκμεταλλεύεται για ένα κομμάτι ψωμί την εργασία των μεταναστών και των προσφύγων που και η ίδια συνέβαλλε στην δημιουργία τους. Προκειμένου να κερδίζει ακόμη κι από την έκδοση γυναικών, έχει γίνει το μεγαλύτερο πορνείο της Ευρώπης. Παρόλα αυτά είναι ηθική χώρα. Δεν μοιάζει στους τεμπέληδες άχρηστους διεφθαρμένους και εκφυλισμένους Έλληνες. Η αυστηρή προτεσταντική ηθική της είναι τελικά λάστιχο. Υπερβολές για την Umber alles; Μίσος, ίσως. Το δήλωσε και ο φον Σόιμπλε, κάνοντας κρύο χιούμορ, αποκαλώντας κακούς μαθητές τους λαούς των χωρών του Νότου που ζηλεύουν τους Γερμανούς, επειδή αυτοί είναι καλοί μαθητές. Το ότι αιματοκύλησαν δυό φορές την ανθρωπότητα υπακούοντας τυφλά τους πολιτικούς δασκάλους τους , είναι ασήμαντη ιστορική λεπτομέρεια. Ούτε μίσος ούτε πάθος λοιπόν, παρά μία απλή πραγματικότητα, και σε όποιους αρέσει.

Πραγματικότητα πρώτη. Αυτές τις μέρες έσκασε το παγκόσμιο σκάνδαλο του χρυσοκάνθαρου της γερμανικής αυτοκινητοβιομηχανίας, της Volkswagen. Σκάνδαλο οικονομικό, τεχνικό, περιβαλλοντολογικό και ηθικό. Σκάνδαλο που μόνο ένας διεθνής απατεώνας θα μπορούσε να κάνει και όχι μια βιομηχανία μιας αυστηρής προτεσταντικής χώρας. Εδώ γελάνε, όταν δεν καγχάζουν. Οι αριθμοί λένε ότι 9.119 αυτοκίνητα στην Ελλάδα, 2.800.000 στην Γερμανία και 11.000.000 σ’ όλο τον κόσμο, κυκλοφορούν με παραποιημένο λογισμικό εκπομπής καυσαερίων!! Θα πει κανείς , τι φταίνε οι καημένοι Γερμανοί βιομήχανοι; Δεν το ξέρανε!!!! Δυστυχώς όμως γι’ αυτούς και τις κρατικές εποπτικές αρχές τους, η Bosch που κατασκεύασε το λογισμικό, δήλωσε ότι από το 2007 είχε προειδοποιήσει την VW ότι προορίζεται μόνο για δοκιμές και η εγκατάσταση του σε αυτοκίνητα είναι “παράνομη”, λέξη με άγνωστη έννοια για την Γερμανία όταν πρόκειται να πλουτίσει με αθέμιτο ανταγωνισμό

Πραγματικότητα δεύτερη. Αυτές τις μέρες η Γερμανία έδειξε το πραγματικό της πρόσωπο, που περιφρονεί τις συνθήκες της ΕΕ των οποίων όμως την τήρηση απαιτεί από τους λοιπούς λαούς της Ευρωζώνης επί ποινή αποκεφαλισμού. Η βουλή της, ψήφισε νόμο που απαγορεύει στην Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα να ελέγχει τις Γερμανικές τράπεζες, ενώ όλα τα άλλα κράτη της ΕΕ είναι υποχρεωμένα να δέχονται τον έλεγχο. Αναγκάστηκε λοιπόν ο κύριος Ντράγκι, που σφυρά στον Στουρνάρα κι ‘ αυτός κάνει σούζα, να προσφύγει στο Ευρωπαϊκό δικαστήριο, για να του επιτρέψει τον έλεγχο των Γερμανικών τραπεζών και να δει τι σκελετούς κρύβουν στις ντουλάπες τους.

Πραγματικότητα Τρίτη. Αυτές τις μέρες τα σύνορα της Γερμανίας πολιορκούν εκατοντάδες χιλιάδες πρόσφυγες. Οι Γερμανοί Βιομήχανοι είδαν σαν ξερολούκουμο τα εργατικά τους χέρια για να πλουτίζουν με αντίτιμο ένα κομμάτι ψωμί. Είπαν λοιπόν στην υποτακτική τους καγκελάριο ότι χρειάζονται 500.000 φτηνούς εργάτες. Η Άνγκελα ανακοίνωσε ότι η Γερμανία θα δεχτεί 500.000 πρόσφυγες. Η απόφαση παρουσιάστηκε στον Γερμανικό τύπο σαν πράξη αγαθοεργίας και η Άνγκελα εμφανίστηκε ντυμένη σαν Μητέρα Τερέζα προστάτιδα των φτωχών. Κάτω όμως από την πίεση του «φιλεύσπλαχνου» Γερμανικού λαού, η μητέρα Τερέζα έκλεισε τα Γερμανικά σύνορα, κατάργησε την συνθήκη του Σέγκεν και την συνθήκη Δουβλίνο 2 που αφορούν μετακίνηση πληθυσμών στην ΕΕ χωρίς να καταργηθούν όμως αυτές οι συνθήκες για την υπόλοιπη Ευρώπη.. Όχι θα κάτσει να σκάσει.

Πραγματικότητα Τρίτη. Εκεί που έχει δώσει ρέστα η Γερμανία είναι στο μπαταχτσιλίκι. Μας το παρουσιάζει στο Spiegel ο καθηγητής ιστορίας της οικονομίας Albert Ritschl. Τι μας λέει ο έγκριτος αυτός ιστορικός της οικονομίας; Μετά τον πρώτο παγκόσμιο πόλεμο που προκάλεσε η αυτοκαταστροφική ιδιοσυγκρασία της Γερμανίας, στη δημοκρατία της Βαϊμάρης η Γερμανία έζησε μια από τις μεγαλύτερες χρεοκοπίες της ιστορίας. Το ίδιο συνέβη και μετά τον δεύτερο παγκόσμιο πόλεμο που πάλι δημιούργησε η αυτοκαταστροφική της ιδιοσυγκρασία. Και στις δυό χρεοκοπίες σώθηκε με δανεικά Αμερικάνικα χρήματα. Επειδή όμως ανάμεσα στις άλλες χάρες της, έχει και την χάρη του μπαταχτσή και αχάριστου, δεν επέστρεψε ποτέ στους Αμερικάνους τα δανεικά.

Την σημερινή οικονομική της ανεξαρτησία, συνεχίζει ο κύριος καθηγητής και την θέση της ως δασκάλου (ή καλού μαθητή κατά Σόιμπλε) την χρωστά στις ΗΠΑ μαζί με τα λεφτά που τους χρωστά και τα οποία χαθήκανε στην μαύρη τρύπα της Γερμανικής οικονομίας. Οι δε ΗΠΑ πάθανε τεράστια οικονομική ζημιά, μαζί με άλλα φτωχά κράτη όπως η Ελλάδα, που την κατάκλεψαν και κατακρεούργησαν τα Γερμανικά στρατεύματα κατοχής.

Τέλος ο καθηγητής δηλώνει ότι, αν στην κατάταξη των Βασιλιάδων της χρεοκοπίας τοποθετούσε κανείς την Γερμανία, η θέση της θα ήταν αυτοκρατορική, καθώς είναι μακράν ο μεγαλύτερος αμαρτωλός του 20ου αιώνα, και πιθανόν και της νεότερης οικονομικής ιστορίας.

Πραγματικότητα τέταρτη. Η Γερμανική απληστία, δεν έχει ηθικούς περιορισμούς και όταν πρόκειται το κράτος της να πλουτίσει, δεν διστάζει να μεταβληθεί σε προαγωγό. Εκμεταλλεύεται τα εργατικά χέρια των Γερμανών και ξένων εργατών αλλά προάγει και την εκμετάλλευση των γυναικών που «εργάζονται» σε οίκους ανοχής. Κατά την GARDIAN, η Γερμανία είναι το μεγαλύτερο πορνείο της Ευρώπης και το κράτος ο μεγαλύτερος προαγωγός με κύκλο εργασιών, που υπολογίζεται σε 18.000.000.000 Ευρώ τον χρόνο. Μόνο στο χωριό Σααρμπρούκεν «λειτουργούν» περισσότεροι από 1000 οίκοι ανοχής.

Οι «εργαζόμενες» γυναίκες, είναι μετανάστριες από Ρουμανία, Βουλγαρία κλπ φτωχές κυρίως χώρες και συνεισφέρουν στο οικονομικό θαύμα της πουριτανικής Μητρόπολις του Νεοφιλελευθερισμού, με τους φόρους που εισπράττει το κράτος από την «εργασία» τους. Ο κατάλογος των ανήθικων συμπεριφορών της Γερμανίας διαχρονικά και η ικανότητα της να τις σκεπάζει σαν την γάτα, είναι πολύ μακρύς.

Οι γραμματείς και οι φαρισαίοι της χριστιανικής θρησκείας που προκάλεσαν το «ουαί υμίν» ωχριούν μπροστά στον Φαρισαϊσμό του Γερμανικού κατεστημένου . Η δε ικανότητα να διαβάλλει λαούς, που προγραμματίζει να εξολοθρέψει απαξιώνοντας τους συστηματικά είναι αδιαμφισβήτητη, στηριζόμενη στην εμπειρία της από την διαβολή και εξολόθρευση των Εβραίων.

Σήμερα εφαρμόζει αυτή την εμπειρία κατά των λαών του νότου, ιδίως των ατίθασων. Αυτοί οι λαοί είναι οι σύγχρονοι Εβραίοι. Το μόνο παρήγορο είναι ότι και οι Έλληνες μετά από πενήντα χρόνια ίσως να έχουν δικό τους κράτος, όπως έγινε με το Ισραήλ. Ίσως μάλιστα να αναγνωριστεί και από την τότε ξανά χρεοκοπημένη Γερμανία.

Διαβάστε ακόμη

Χρήστος Γιαννούτσος: Τελικά ψηφίζουμε στις Ευρωεκλογές με κριτήριο την πολιτική ή το lifestyle;

Ηλίας Καραβόλιας: Το αφανές κόστος του δυνητικού

Θεόδωρος Παπανδρέου: Διορθωτικές παρεμβάσεις στο Αναλυτικό και Ωρολόγιο πρόγραμμα του Δημοτικού Σχολείου

Γιατί να ψηφίσουμε στις Ευρωπαϊκές εκλογές του 2024;

Στην Ηλιούπολη για τα μπαράζ ανόδου ο ΠΑΟΚ Ρόδου

Ηλίας Καραβόλιας: Παγκόσμια ημέρα βιβλίου

Δρ. Μελίνα Φιλήμονος - Τσοποτού: Τα νησιά, τα μουσεία και οι φύλακες

Σπύρος Συρόπουλος: "Δωριέας: Ο αρχιτέκτονας του πολιτικού μεγαλείου μιας διαχρονικής πόλης"