Την 1η Νοεμβρίου θα γίνει η εκδήλωση “Η Ρόδος για τη Ζωή”

Την 1η Νοεμβρίου θα γίνει  η εκδήλωση “Η Ρόδος για τη Ζωή”

Την 1η Νοεμβρίου θα γίνει η εκδήλωση “Η Ρόδος για τη Ζωή”

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 1013 ΦΟΡΕΣ

Θα αγοραστεί υπερηχοτομογράφος για την έγκαιρη διάγνωση του καρκίνου του μαστού

Σταθερή στο ραντεβού της όπως κάθε χρόνο, η αστική μη κερδοσκοπική εταιρεία "Ρόδος για τη Ζωή" πρόκειται φέτος να πραγματοποιήσει το έκτο κατά σειρά περπάτημα κατά του καρκίνου, την Κυριακή 1η Νοέμβρη, ενώ μάλιστα για τη φετινή χρονιά, αφορά τον καρκίνο του μαστού.

Ο πήχης μπαίνει πολύ ψηλά για τη "Ρόδο για τη Ζωή" αφού το ποσό που πρέπει να συλλεχθεί προκειμένου να αγοραστεί ο ειδικός υπερηχοτομογράφος για την έγκαιρη διάγνωση του καρκίνου του μαστού για τις ανάγκες του νοσοκομείου της Ρόδου, το κόστος του οποίου αγγίζει τα 35 χιλιάδες ευρώ.

Όπως κάθε χρόνο λοιπόν, έτσι και φέτος, το ραντεβού θα δοθεί στις 10 το πρωί στην πλατεία δημαρχείου και έπειτα θα πραγματοποιηθεί η καθιερωμένη διαδρομή στην Παλιά Πόλη για να καταλήξουν εκ νέου, οι χιλιάδες συμμετέχοντες, στην πλατεία δημαρχείου.

Κάθε χρόνο “πλημμυρίζει” η Ρόδος την 1η Κυριακή του Νοέμβρη
Κάθε χρόνο “πλημμυρίζει” η Ρόδος την 1η Κυριακή του Νοέμβρη

Τις προηγούμενες χρονιές οι δωρεές αφορούσαν την αγορά πέντε μηχανημάτων στο νοσοκομείο της Ρόδου, και αυτά είναι ένα ψηφιακό δερματοσκόπιο το οποίο χρησιμοποιείται για την πρόληψη και τη διάγνωση του καρκίνου του δέρματος, έναν εξειδικευμένο ιατρικό εξοπλισμό για την σύγχρονη χειρουργική αντιμετώπιση του Καρκίνου του Προστάτη, ένα υστεροσκόπιο το οποίο χρησιμοποιείται από τους Γυναικολόγους του Νοσοκομείου για τη λήψη βιοψίας από τον τράχηλο και την μήτρα για τη διάγνωση του καρκίνου, ένα βίντεο-κολονοσκόπιο για την πρόληψη και διάγνωση του καρκίνου παχέως εντέρου και πέρσι ένα ρινολαρυγγοσκόπιο για τη διάγνωση και θεραπεία κάποιων μορφών καρκίνου του λάρυγγα.

Τα χρήματα συλλέγονται από την πώληση μπλουζών η "Ρόδος για τη Ζωή", τα οποία φορούν οι χιλιάδες συμμετέχοντες κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, αλλά και απο ιδιώτες οι οποίοι επιλέγουν να κάνουν κάποιου είδους χορηγία. Για τη φετινή χρονιά το χρώμα που επιλέχθηκε είναι το μπλε, ενώ θα πρέπει να σημειωθεί πως κάθε χρόνο η συμμετοχή και η ευαισθητοποίηση του κόσμου είναι όλο και μεγαλύτερη, αφού για παράδειγμα την περασμένη χρονιά η συμμετοχή ξεπέρασε τις 7.000 κόσμου, "πλημμυρίζοντας" την πλατεία δημαρχείου!

Ξεκίνησε και φέτος η πώληση μπλουζών για την εκδήλωση “Η Ρόδος για τη Ζωή”
Ξεκίνησε και φέτος η πώληση μπλουζών για την εκδήλωση “Η Ρόδος για τη Ζωή”

Λόγω του αυξημένου κόστους της αγοράς του μηχανήματος η... προώθηση της εκδήλωσης, φέτος ξεκίνησε νωρίς και ιδιαίτερα δυναμικά! Ήδη απο τις 3 Οκτώβρη, σχεδόν ένα μήνα πριν, ξεκίνησε η πώληση των μπλουζών που θα φορεθούν στο περπάτημα, στο περίπτερο που βρίσκεται στον πεζόδρομο του Ακταίον. Για όποιον θέλει να προμηθευτεί μπλούζες, θα είναι ανοικτό καθημερινά 10.00 με 13:00 και 17:00-20:00. Ήδη, η συμμετοχή όχι μόνο των εθελοντών, αλλά και όσων θέλουν να αγοράσουν μπλούζες, είναι ιδιαίτερα μεγάλη, χωρίς βέβαια αυτό να σημαίνει, οτι το στοίχημα των 35 χιλιάδων ευρώ είναι εύκολο να κερδηθεί.

Έτσι λοιπόν για μια ακόμη χρονιά, οι χιλιάδες εθελοντές που θα λάβουν μέρος στην εκδήλωση πρόκειται να ζήσουν μια μοναδική εμπειρία, να γυμναστούν, να περπατήσουν και να συνεισφέρουν για τις ανάγκες του νοσοκομείου του νησιού μας, για μια νόσο που "χτυπάει την πόρτα" σε εκατοντάδες συμπολίτες μας. Όσοι συμπολίτες μας θελήσουν να συμμετάσχουν ως εθελοντές, μπορούν να επικοινωνήσουν με τη διοργάνωση "Ρόδος για τη Ζωή" μέσω της σελίδας της στο facebook.
Όπως φαίνεται άλλωστε, το ιδιαίτερα ευαίσθητο θέμα του καρκίνου, κάθε χρόνο "δυναμώνει" την τεράστια παρέα που συμμετέχει στη μεγαλύτερη εκδήλωση πανελλαδικά αντίστοιχης διοργάνωσης. Φέτος, ο καρκίνος του μαστού ευαισθητοποιεί ακόμη περισσότερο κόσμο, ο στόχος είναι αρκετά υψηλός και η Ρόδος πρέπει να τα καταφέρει!!

Διαβάστε ακόμη

Την Παρασκευή θα συνεδριάσει η περιφερειακή επιτροπή Νοτίου Αιγαίου

Ορκίστηκαν Δημοτικοί Σύμβουλοι οι κυρίες Ματίνα Γιαννέλη και Ελπίδα Ατσίδη

Αίτημα για τις δαπάνες καρκινοπαθών που πάνε στην Αθήνα για ακτινοθεραπείες

Σε 160 ανέρχονται τα μικρά και μεγάλα νησιά της Δωδεκανήσου

Τα ερωτήματα που κατέθεσε η Λαϊκή Συσπείρωση προς συζήτηση στη Συνεδρίαση Λογοδοσίας της περιφέρειας

Ολοκλήρωση έργων αντιπλημμυρικής – αντιδιαβρωτικής προστασίας στη Ρόδο

Δράση “Explore the Aegean ΙΙ” από την Ειδική Υπηρεσία Διαχείρισης της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου

Αλέξανδρος Κολιάδης: Η επέκταση του γηπέδου και η αύξηση χωρητικότητας του Κλειστού Γυμναστηρίου της Καλλιθέας, είναι μόνο η αρχή!