Καταδικάστηκαν 4 άτομα για τα εξήντα κιλά χασίς

Καταδικάστηκαν 4 άτομα  για τα εξήντα κιλά χασίς

Καταδικάστηκαν 4 άτομα για τα εξήντα κιλά χασίς

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 558 ΦΟΡΕΣ

Από το Πενταμελές Εφετείο Δωδεκανήσου

Στο εδώλιο του Πενταμελούς Εφετείου Δωδεκανήσου κάθισαν χθες οι φερόμενοι ως εμπλεκόμενοι σε «κύκλωμα» διακίνησης ακατέργαστης κάνναβης, που είχε εξιχνιαστεί από κλιμάκιο του Κεντρικού Λιμεναρχείου Ρόδου και του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών, τον περασμένο Ιούλιο.

Συνολικά στην υπόθεση κατηγορούνταν αρχικά έξι άτομα, 52χρονος Ροδίτης και η 39χρονη σύζυγος του, 27χρονος από το Καζακστάν που είχαν συλληφθεί στο νησί μας έχοντας στη κατοχή τους περίπου 5.350 γραμ. χασίς, ηρωίνη, κοκαΐνη αλλά και 95.000 τσιγάρα, καθώς και τρεις αλλοδαποί Αλβανικής καταγωγής που συνελήφθησαν με συντονισμένη επιχείρηση στην Αθήνα με πάνω από 60 κιλά χασίς στην κατοχή τους.

Ωστόσο στο δευτεροβάθμιο δικαστήριο κάθισαν πέντε άτομα καθώς στο πρωτόδικο δικαστήριο είχε αθωωθεί Αλβανίδα που επίσης κατηγορούνταν στην υπόθεση.

Ειδικότερα κατηγορούμενοι χθες στο Πενταμελές Εφετείο Δωδεκανήσου ήταν 52χρονος Ροδίτης που καταδικάστηκε σε φυλάκιση 3 ετών, η 39χρονη σύζυγος του που αθωώθηκε, 27χρονος από το Καζακστάν στον οποίο επιβλήθηκε ποινή κάθειρξης 5 ετών και χρηματικό πρόστιμο 20.000 ευρώ, 30χρονος που καταδικάστηκε σε 5 έτη κάθειρξη και χρηματικό πρόστιμο 10.000 ευρώ αλλά και ένας αλλοδαπός Αλβανικής καταγωγής στον οποίο επιβλήθηκε ποινή κάθειρξης 13 ετών και χρηματικό πρόστιμο 50.000 ευρώ.

Αξίζει να σημειωθεί πως όλοι οι κατηγορούμενοι κατάφεραν να μειώσουν τις πρωτόδικες ποινές που τους είχαν επιβληθεί πριν από δύο χρόνια στο Τριμελές Εφετείο επί Κακουργημάτων Δωδεκανήσου, καθώς το δευτεροβάθμιο δικαστήριο έκανε δεκτούς τους αυτοτελείς ισχυρισμούς των συνηγόρων υπεράσπισης κ.κ. Αντώνη Ζερβού, Άκη Δημητριάδη και Παναγιώτη Αβρίθη.

Τα ναρκωτικά
Το «κουβάρι» της υπόθεσης άρχισε να ξετυλίγεται μετά από «επιχείρηση» μικτού κλιμακίου του Κεντρικού Λιμεναρχείου Ρόδου και του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών, η οποία στήθηκε μετά την αξιοποίηση πληροφορίας που είχαν στη διάθεση τους οι λιμενικοί ότι στη Ρόδο επρόκειτο να αφιχθεί άτομο που θα μετέφερε μεγάλη ποσότητα ναρκωτικών ουσιών. Έτσι στις 18 Ιουλίου 2012 στις 10 το πρωί στο λιμάνι της Ακαντιάς κατά τον κατάπλου πλοίου της γραμμής από τον Πειραιά, οι Λιμενικοί διενήργησαν αυστηρούς ελέγχους κατά τους οποίους εντόπισαν 27χρονο από το Καζακστάν.

Με τη συνδρομή αστυνομικού σκύλου ανίχνευσης ναρκωτικών ουσιών βρέθηκαν στις αποσκευές του 24χρονου
- Ποσότητα αποσπασμάτων ακατέργαστης κάνναβης συνολικού βάρους 5.353 γραμ.
- Ποσότητα 60 γραμ. ηρωίνης
- Ποσότητα 55 γραμ. μικτού βάρους κοκαΐνης

Σύμφωνα με πληροφορίες εξεταζόμενος από τους λιμενικούς ο 27χρονος δήλωσε πως τα ναρκωτικά επρόκειτο να τα παραδώσει σε 52χρονο κάτοικο Ρόδου, τον οποίο εντόπισαν και συνέλαβαν οι λιμενικοί στο χώρο του λιμανιού όπου βρισκόταν με το αυτοκίνητο του.

Στη συνέχεια ακολούθησε έρευνα στο σπίτι του 52χρονου παρουσία εισαγγελικού λειτουργού, όπου και εκεί εντοπίστηκαν 13 γραμ. ακατέργαστης κάνναβης, δύο ζυγαριές ακριβείας, 40 σπόροι κάνναβης καθώς και 19 χαρτοκιβώτια τα οποία περιείχαν συνολικά 95.000 τσιγάρα, τα οποία δεν έφεραν την απαιτούμενη από τον νόμο ταινία ασφαλείας του Υπουργείου Οικονομικών και δεν είχαν καταβληθεί οι απαιτούμενοι δασμοί και φόροι.

Όλες οι ναρκωτικές ουσίες, τα τσιγάρα, οι ζυγαριές ακριβείας καθώς και το αυτοκίνητο του 52χρονου κατασχέθηκαν, ενώ οι συλληφθέντες προσήχθησαν ενώπιον της αρμόδιας Αντεισαγγελέως η οποία και άσκησε σε βάρος τους ποινικές διώξεις σε βαθμό κακουργήματος
Προμηθευτής των ποσοτήτων αυτών αποκαλύφθηκε πως ήταν ένας 29χρονος κάτοικος Αττικής, ο οποίος συνελήφθη αργά το βράδυ της 18ης Ιουλίου 2012.
Αμέσως μετά, συνελήφθη και ένα ζευγάρι Αλβανών ηλικίας 30 και 27 χρόνων στο σπίτι του στην περιοχή του Ταύρου, όπου βρέθηκαν 61 συσκευασίες με φυτικά αποσπάσματα ινδικής κάνναβης βάρους 64 κιλών και 700 γραμμαρίων, 20 κούτες με λαθραία τσιγάρα, ναρκωτικά χάπια και 4.850 ευρώ που προέρχονταν από τη διακίνηση ναρκωτικών και τσιγάρων.

Διαβάστε ακόμη

52χρονη αφαίρεσε χρυσό δακτυλίδι

Ελεύθεροι με όρους οι γονείς του βρέφους που βρήκε τραγικό θάνατο

Αυξάνονται συνεχώς τα περιστατικά ενδοοικογενειακής βίας στο νησί μας

Εξιχνιάστηκε κλοπή τιμαλφών από χρυσοχοείο στη Ρόδο

Συνελήφθη αλλοδαπός στη Ρόδο για ναρκωτικά

Προσωρινά κρατούμενος κρίθηκε ο 54χρονος, υπεύθυνος κέντρου διασκέδασης στη Ρόδο, για διακίνηση ναρκωτικών

Πουλούσε υαλοκαθαριστήρες και συνελήφθη

Σε κινητοποιήσεις από αύριο οι δικηγόροι του νησιού μας