Παραπέμπεται να δικαστεί για τη μαχαιριά στον Καρατζιά

Παραπέμπεται να δικαστεί για τη μαχαιριά στον Καρατζιά

Παραπέμπεται να δικαστεί για τη μαχαιριά στον Καρατζιά

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 773 ΦΟΡΕΣ

Με βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Ρόδου

Στο εδώλιο του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου παραπέμπεται με βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Ρόδου για να δικαστεί, η 58χρονη που με σουγιά τραυμάτισε μετά την παρέλαση της 25ης Μαρτίου 2013 στη πλάτη και στην κοιλιά, τον δημοτικό σύμβουλο Δημήτρη Καρατζιά.

Πιο συγκεκριμένα, το Δικαστικό Συμβούλιο παραπέμπει με το βούλευμα του (113/2015) την 58χρονη να δικαστεί για τις κατηγορίες της:
- Απόπειρας βαριάς σκοπούμενης σωματικής βλάβης
- Παράνομης οπλοφορίας
- Οπλοχρησίας
ενώ παύει οριστικά την ποινική δίωξη για την κατηγορία της εξύβρισης, η οποία επίσης βάραινε την 58χρονη.

Το επεισόδιο σημειώθηκε λίγο πριν τη μία το μεσημέρι της 25ης Μαρτίου 2013 και αφού η παρέλαση είχε ολοκληρωθεί και το πλήθος είχε διαλυθεί. Σύμφωνα με τα όσα κατήγγειλε στους αστυνομικούς ο κ. Καρατζιάς, κινούνταν επί της οδού 7ης Μαρτίου με κατεύθυνση προς τα δικαστήρια. Τότε η 58χρονη τον εξύβρισε κατά τη λήξη των εορτασμών για την εθνική επέτειο της 25ης Μαρτίου, τον ακολούθησε και τον χτύπησε με κλοτσιά στο γόνατο.

Όταν ο δημοτικός σύμβουλος κινήθηκε για να αποχωρήσει, η 58χρονη τον χτύπησε στην πλάτη με έναν σουγιά με μήκος λάμας 4 εκατοστών, προκαλώντας του τομή μήκους περίπου 12 εκατοστών στην οσφυϊκή χώρα αριστερά, τομή μήκους περίπου 23 εκατοστά συνεχιζόμενη ως αμυχή επί 19 εκατοστά περίπου και σε απόσταση μόλις 5 εκατοστά από την σπονδυλική στήλη.
Στην συνέχεια ο κ. Καρατζιάς μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο της Ρόδου για την παροχή της απαραίτητης ιατροφαρμακευτικής φροντίδας.

Άμεσα στο σημείο έσπευσαν αστυνομικοί της ομάδας ΔΙ.ΑΣ. οι οποίο στη μία παρά τέταρτο εντόπισαν στην οδό Εθνάρχου Μακαρίου την 58χρονη και την συνέλαβαν. Στην κατοχή της και συγκεκριμένα μέσα στη τσάντα της βρέθηκε ένας σουγιάς με μήκος λάμας 4 εκατοστών ο οποίος και κατασχέθηκε.
Συνοδευόμενη από το δικηγόρο της κ. Γιάννη Ρωμαίο η 58χρονη ενώπιον του ανακριτή Ρόδου αρνήθηκε τις κατηγορίες και δήλωσε ότι ουδέποτε χτύπησε με τον σουγιά τον δημοτικό σύμβουλο.

Σύμφωνα με πληροφορίες, σε όλη τη διάρκεια της απολογία της η 58χρονη διατήρησε στάση άρνησης τονίζοντας πως το μόνο που είχε με τον κ. Καρατζιά ήταν μία έντονη λογομαχία. Η ίδια πρόσθεσε πως εξύβρισε ο ένας τον άλλο αρκετές φορές και εν συνεχεία τον κλώτσησε δύο φορές στο καλάμι (στο πόδι), ενώ και ο κ. Καρατζιάς την έπιασε από το λαιμό και της επέφερε χτυπήματα και στο σώμα για τα οποία υπάρχουν αιματώματα, αλλά και σχετικές πραγματογνωμοσύνες τις οποίες προσκόμισαν στην ανακριτική αρχή. Η 58χρονη σημείωσε πως ο καβγάς τους σταμάτησε εκεί και πως σε καμία περίπτωση δεν ήταν αυτή που χτύπησε και τραυμάτισε με σουγιά τον δημοτικό σύμβουλο. Μάλιστα διά του συνηγόρου της ζήτησε από τον ανακριτή να διενεργηθεί εξέταση DNA στη λάμα του σουγιά προκειμένου να διαπιστωθεί αν αυτό φέρει δείγμα γενετικού υλικού από τον κ. Καρατζιά. Μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας η κατηγορούμενη με σύμφωνη γνώμη εισαγγελέα και ανακριτή αφέθηκε ελεύθερη με τους περιοριστικούς όρους της εγγυοδοσίας ποσού 10.000 ευρώ, απαγόρευση εξόδου από τη χώρα, εμφάνιση κάθε 1η, 10η και 20η του μήνα στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής της, ενώ κατά τη διάρκεια των εθνικών επετείων, δηλαδή στις 28 Οκτωβρίου, 7η Μαρτίου και 25η Μαρτίου θα παραμένει στο Αστυνομικό τμήμα από τις 10 το πρωί έως τις 2 το μεσημέρι, δηλαδή έως ότου ολοκληρωθούν οι εορταστικές εκδηλώσεις.

Διαβάστε ακόμη

Νίσυρος: Νέες αποκαλύψεις για τον αρχαιοφύλακα - «Βροχή» οι καταγγελίες – τέθηκε σε αναστολή των καθηκόντων του

Σε βαθμό κακουργήματος οι διώξεις που ασκήθηκαν κατά δύο εκπαιδευτικών

Απεγκλωβισμός 25 ατόμων από βραχώδη περιοχή της Τήλου

Κοινωνικές δράσεις των Υπηρεσιών της Αστυνομίας στο νησί της Ρόδου

Δέκα χρόνια κάθειρξη σε Σκοπιανό που συνελήφθη με 1.273 γραμμάρια χασίς

Συνελήφθη 36χρονος για διακίνηση ναρκωτικών και οπλοκατοχή στη Ρόδο

Παλαιστίνιος κατηγορείται για απόπειρα βιασμού και εκβίαση

«Δεν ήταν δικά μου τα 4,6 κιλά χασίς» ισχυρίστηκε στην απολογία του ο 32χρονος