Καταδικάστηκε σε 5 χρόνια ο πρώην δήμαρχος Καστελλορίζου

Καταδικάστηκε σε 5 χρόνια ο πρώην δήμαρχος Καστελλορίζου

Καταδικάστηκε σε 5 χρόνια ο πρώην δήμαρχος Καστελλορίζου

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 930 ΦΟΡΕΣ

Για απιστία από το Πενταμελές Εφετείο Δωδεκανήσου

Ποινή φυλάκισης 5 ετών μετατρεπόμενη προς 5 ευρώ την ημέρα επιβλήθηκε χθες από το Πενταμελές Εφετείο Δωδεκανήσου στον πρώην δήμαρχο Καστελλορίζου κ. Παύλο Πανηγύρη, ο οποίος κατηγορείται για απιστία σε βαθμό κακουργήματος.

Το δικαστήριο έκρινε ένοχο τον πρώην δήμαρχο επιβάλλοντάς του την παραπάνω ποινή, καθώς και στέρηση των πολιτικών του δικαιωμάτων για δύο χρόνια.

Σημειώνεται πως πρωτόδικα, τον Μάρτιο του 2014 ο κ. Πανηγύρης για αυτήν την υπόθεση από το Τριμελές Εφετείο επί Κακουργημάτων Δωδεκανήσου είχε αθωωθεί για την κατηγορία της υπεξαίρεσης και είχε καταδικαστεί για την κατηγορία της απιστίας σε ποινή κάθειρξης 7 ετών με την έφεση να έχει αναστέλλουσα δύναμη. Κατά της απόφασης αυτής διά των συνηγόρων του κ.κ. Μανώλη Κουτσούκου και Ηλία Αναγνωστόπουλου ο πρώην δήμαρχος Μεγίστης άσκησε έφεση η οποία εκδικάστηκε χθες από το Πενταμελές Εφετείο Δωδεκανήσου το οποίο μείωσε την ποινή σε 5 έτη φυλάκισης προς 5 ευρώ την ημέρα.
Η υπόθεση πήρε το δρόμο της δικαιοσύνης με αφορμή το πόρισμα που είχε συντάξει ο Οικονομικός Επιθεωρητής Εμμανουήλ Χριστοδουλάκης.

Την ποινική δίωξη την είχε ασκήσει τον Σεπτέμβριο του 2009 ο Εισαγγελέας κ. Γιώργος Οικονόμου, μετά την ολοκλήρωση της προκαταρκτικής εξέτασης που είχε παραγγείλει και στη συνέχεια παρέπεμψε τη δικογραφία στην ανάκριση όπου και το 2011 βρέθηκε ο δήμαρχος Καστελλορίζου, προκειμένου να δώσει εξηγήσεις επί του θέματος όπου και αρνήθηκε τα όσα του καταλογίζονται.

Ωστόσο κατά την άποψη του ελέγχου, η οικονομική διοίκηση του Δήμου Μεγίστης λειτουργούσε κατά παράβαση των σχετικών διατάξεων, με αποτέλεσμα την κακοδιαχείρισης των οικονομικών αυτών, ήτοι διαπιστώθηκαν
Α) παράνομες πληρωμές για έργα που ουδέποτε πραγματοποιήθηκαν
Β) απαξίωση περιουσιακών στοιχείων του δήμου
Γ) συμπαιγνία στη διαχείριση περιουσιακών στοιχείων
Δ) πολλές παράνομες ενέργειες.

Η προκληθείσα ζημιά στον ως άνω Δήμο ανέρχεται στο ποσό των 451.116,00 ευρώ, και κρίθηκε δε καταλογιστέο σε βάρος του Δημάρχου Μεγίστης Πανηγύρη Παύλου, ο οποίος – σύμφωνα με την έκθεση- ζημίωσε το Δήμο με πράξεις, παραλήψεις και αντικανονικές ενέργειες.
Για το θέμα μάλιστα αυτό, ο κ. Πανηγύρης είχε παραπεμφθεί τον Οκτώβριο του 2008, στην επιτροπή του άρθρου 143 της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, η οποία και αποφάσισε να μην επιβληθεί στο Δήμαρχο Μεγίστης η ποινή της αργίας.

Διαβάστε ακόμη

Δικαιώθηκαν εργαζόμενοι του δήμου Ρόδου

Ελεύθεροι χωρίς όρους αφέθηκαν η μητέρα και οι δύο εκπαιδευτικοί

Νίσυρος: Νέες αποκαλύψεις για τον αρχαιοφύλακα - «Βροχή» οι καταγγελίες – τέθηκε σε αναστολή των καθηκόντων του

Σε βαθμό κακουργήματος οι διώξεις που ασκήθηκαν κατά δύο εκπαιδευτικών

Απεγκλωβισμός 25 ατόμων από βραχώδη περιοχή της Τήλου

Κοινωνικές δράσεις των Υπηρεσιών της Αστυνομίας στο νησί της Ρόδου

Δέκα χρόνια κάθειρξη σε Σκοπιανό που συνελήφθη με 1.273 γραμμάρια χασίς

Συνελήφθη 36χρονος για διακίνηση ναρκωτικών και οπλοκατοχή στη Ρόδο