Αφήνουν την Τήλο με ένα όχημα της αστυνομίας

Αφήνουν την Τήλο με ένα όχημα της αστυνομίας

Αφήνουν την Τήλο με ένα όχημα της αστυνομίας

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 167 ΦΟΡΕΣ

Έντονη διαμαρτυρία από τις Ενώσεις Αστυνομικών Υπαλλήλων

Στη Λακωνία θα μεταφερθεί το ένα από τα δύο οχήματα της αστυνομίας που χρησιμοποιείται στην Τήλο, με απόφαση του Αρχηγείου της ΕΛ.ΑΣ.!

Όπως καταγγέλλεται από τις Ενώσεις Αστυνομικών Υπαλλήλων Νομού Δωδεκανήσου η απόφαση λήφθηκε από το Αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ. προκειμένου να διατεθεί για την αντιμετώπιση της παράνομης μετανάστευσης της περιοχής της Λακωνίας όπου το 8μηνο του 2015 εντοπίστηκαν 288 αλλοδαποί, την στιγμή που το ίδιο χρονικό διάστημα στην περιοχή μας συνελήφθησαν περί τις 11.000 άτομα!

Σε επιστολή τους που έστειλαν οι Ενώσεις Αστυνομικών Υπαλλήλων του νομού μας προς τον Αρχηγό της Ελληνικής Αστυνομίας Αντιστράτηγο Δημήτριο Τσακνάκη και τον Αναπληρωτή Υπουργό Προστασίας του Πολίτη κ. Νικόλαο Τόσκα, επισημαίνουν πως η περιοχή μας διαθέτει τον πλέον πεπαλαιωμένο στόλο υπηρεσιακών οχημάτων και τα αυτοκίνητα που χρησιμοποιούνται στην Τήλο αποκτήθηκαν πρόσφατα προκειμένου οι εκεί αστυνομικοί ν βοηθηθούν στην διαχείριση του αυξημένου αριθμού μεταναστών που καταφθάνουν σε δύσβατες περιοχές του νησιού.

Οι συνδικαλιστές αστυνομικοί ζητούν να παραμείνει το όχημα στο νησί καθώς οι ανάγκες είναι αυξημένες σε σχέση με την περιοχή στην οποία προτίθεται να μεταφερθεί.
Αναλυτικά η επιστολή των Ενώσεων Αστυνομικών Υπαλλήλων Νομού Δωδεκανήσου αναφέρει τα εξής:

«Κύριε Αρχηγέ
Η περιοχή μας διαθέτει τον πλέον πεπαλαιωμένο στόλο Υπηρεσιακών Οχημάτων (αυτ/τα, μοτ/τες) πανελλαδικά γεγονός το οποίο έχουμε αναδείξει κατ' επανάληψη καθώς οι συνάδελφοί μας διατρέχουν καθημερινά πολύ σοβαρό κίνδυνό με την χρήση των παραπάνω οχημάτων.
Μετά τις επανειλημμένες οχλήσεις μας και αφού η κατάσταση έφτασε στο απροχώρητο η Α' Διεύθυνση Αστυνομίας Δωδ/νησου εφοδιάστηκε με οχήματα, η αγορά των οποίων πραγματοποιήθηκε από το Ταμείο Εξωτερικών Συνόρων και προορίζονται για τις ανάγκες των υπηρεσιών που δέχονται μεταναστευτικές ροές.

Από τα παραπάνω οχήματα, δυο διατέθηκαν στον Αστυνομικό Σταθμό Τήλου ο οποίος διαχειρίζεται μεγάλο αριθμό μεταναστών οι οποίοι καταφθάνουν σε δύσβατες περιοχές του νησιού και απαιτούνται τέτοιου του οχήματα (4Χ4) για την περισυλλογή - μεταφορά τους. Ενδεικτικά σας αναφέρουμε ότι στο συγκεκριμένο νησί το 9μηνο του 2015 εντοπίστηκαν και συνελήφθησαν περίπου 1.400 μετανάστες.
Με διαταγή της αρμόδιας Διεύθυνσης του Αρχηγείου, ένα από τα παραπάνω δυο οχήματα του Α.Σ. Τήλου θα μεταφερθεί στην Διεύθυνση Αστυνομίας Λακωνίας προκειμένου να διατεθεί για την αντιμετώπιση της παράνομης μετανάστευσης της εκεί περιοχής.

Πιστεύουμε ότι η ανωτέρω μετακίνηση του οχήματος δεν έγινε με αντικειμενικά κριτήρια, λαμβάνοντας υπ' όψη τις πραγματικές ανάγκες και με δεδομένο ότι τα στατιστικά στοιχεία είναι αμείλικτα, αφού στην περιοχή μας έχουν συλληφθεί το 8μηνό του 2015, περίπου, 11.000 αλλοδαποί μετανάστες, ενώ το ίδιο διάστημα στην Διεύθυνση Αστυνομίας Λακωνίας μόλις 288.
Θεωρούμε ότι η ανωτέρω απόφαση ελήφθη εκ παραδρομής και όχι με ''άλλα κριτήρια'' πέραν των αμιγώς υπηρεσιακών αναγκών.

Κύριε Αρχηγέ
Σας καλούμε λοιπόν να παρέμβεται για την επανεξέταση της ανωτέρω απόφασης λαμβάνοντας υπ' όψη της ανάγκες της κάθε περιοχής (μετανάστευση, νησιωτικότητα , εγκληματικότητα κ.α.).

Για το Διοικητικό Συμβούλιο
Ο Πρόεδρος
ΑΝΔΡΟΥΛΑΚΗΣ Εμμανουήλ
Ο Γεν. Γραμματέας
ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ Ξενοφών».

Διαβάστε ακόμη

Δικαιώθηκαν εργαζόμενοι του δήμου Ρόδου

Ελεύθεροι χωρίς όρους αφέθηκαν η μητέρα και οι δύο εκπαιδευτικοί

Νίσυρος: Νέες αποκαλύψεις για τον αρχαιοφύλακα - «Βροχή» οι καταγγελίες – τέθηκε σε αναστολή των καθηκόντων του

Σε βαθμό κακουργήματος οι διώξεις που ασκήθηκαν κατά δύο εκπαιδευτικών

Απεγκλωβισμός 25 ατόμων από βραχώδη περιοχή της Τήλου

Κοινωνικές δράσεις των Υπηρεσιών της Αστυνομίας στο νησί της Ρόδου

Δέκα χρόνια κάθειρξη σε Σκοπιανό που συνελήφθη με 1.273 γραμμάρια χασίς

Συνελήφθη 36χρονος για διακίνηση ναρκωτικών και οπλοκατοχή στη Ρόδο