Αθωώθηκε επιχειρηματίας για την εισαγωγή πολυτελών αυτοκινήτων

Αθωώθηκε επιχειρηματίας για την εισαγωγή πολυτελών αυτοκινήτων

Αθωώθηκε επιχειρηματίας για την εισαγωγή πολυτελών αυτοκινήτων

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 654 ΦΟΡΕΣ

Πρωτόδικα είχε δικαστεί σε κάθειρξη 16 ετών

Αθώος κρίθηκε χθες από το Πενταμελές Εφετείο Δωδεκανήσου επιχειρηματίας της περιοχής μας που κατηγορούνταν για την υπόθεση παράνομης εισαγωγής πολυτελών αυτοκινήτων, πριν από οχτώ χρόνια στο νησί μας, τα οποία χρησιμοποιούνται ως ταξί.

Ο κατηγορούμενος είχε κριθεί ένοχος σε πρώτο βαθμό, από το Τριμελές Εφετείο επί Κακουργημάτων Δωδεκανήσου τον Νοέμβριο του 2011 όπου του είχε επιβληθεί συνολική ποινή κάθειρξης 16 ετών με την έφεση να έχει αναστέλλουσα δύναμη.

Ειδικότερα, ο κατηγορούμενος έχει λογοδοτήσει στη δικαιοσύνη για δύο διαφορετικές περιπτώσεις που αφορούσαν την ίδια υπόθεση: την πλαστογραφία με χρήση με συνολικό όφελος άνω των 73.000 ευρώ και για λαθρεμπορία κατ’ εξακολούθηση, για τις διαδικασίες που έγιναν για την παράνομη εισαγωγή των ταξί και της μη απόδοσης του ΦΠΑ. Παρά τη πρόταση του εισαγγελέα της έδρας το πρωτόδικο δικαστήριο τον είχε κρίνει ένοχο και για τις δύο περιπτώσεις επιβάλλοντας του ποινή κάθειρξη 6 ετών για τη μη απόδοση ΦΠΑ και συνολική ποινή κάθειρξης 10 ετών για την δεύτερη υπόθεση με την έφεση ωστόσο να έχει αναστέλλουσα δύναμη για όλες τις υποθέσεις.
Δια του συνηγόρου του κ. Άκη Δημητριάδη ο κατηγορούμενος άσκησε έφεση η οποία εκδικάστηκε χθες από το Πενταμελές Εφετείο Δωδεκανήσου, το οποίο και τον απάλλαξε από κάθε κατηγορία κρίνοντας τον αθώο.

Ο κατηγορούμενος μαζί με ένα ακόμη άτομο που φέρονταν να εμπλέκεται στην υπόθεση, κατηγορούνταν ότι εισήγαγαν πολυτελή αυτοκίνητα από το Βέλγιο και τη Γερμανία με τη χρήση πλαστών στοιχείων και στη συνέχεια τα διέθεσαν για ταξί, αφού τα εκτελώνιζαν παρέχοντας στους τελωνειακούς της Ρόδου πλαστά στοιχεία σχετικά με τον χρόνο κατασκευής και κυκλοφορίας τους.

Η υπόθεση πήρε το δρόμο της δικαιοσύνης το 2007 μετά από καταγγελία που έγινε από επαγγελματία αντιπρόσωπο αυτοκινήτων της περιοχής μας και μετά από εκτενή έλεγχο των τελωνειακών διαπιστώθηκε ότι τουλάχιστον 28 ταξί ήταν παλαιότερα από δύο ετών, όπως ορίζει η σχετική νομοθεσία.
Πάντως ενώπιον του πρωτόδικου δικαστηρίου ο κατηγορούμενος επανέλαβε ότι ουδεμία ευθύνη έχει για όσα συνέβησαν αφού και ο ίδιος έπεσε θύμα εξαπάτησης των εταιρειών του εξωτερικού που συνεργάστηκε.

Συγκεκριμένα, υποστήριξε ότι οι παραποιήσεις στις άδειες των αυτοκινήτων έγιναν στο εξωτερικό και ότι δεν φέρει καμία ευθύνη.

Σημειώνεται πως σύμφωνα με ένα πρόχειρο υπολογισμό των τελωνειακών αρχών το ύψος της ζημίας που φέρεται να έχει υποστεί το Ελληνικό δημόσιο από τη μη καταβολή των φόρων από την υπόθεση αυτή είναι ύψους 200 χιλιάδων ευρώ.

Διαβάστε ακόμη

Ελεύθεροι με όρους οι γονείς του βρέφους που βρήκε τραγικό θάνατο

Αυξάνονται συνεχώς τα περιστατικά ενδοοικογενειακής βίας στο νησί μας

Εξιχνιάστηκε κλοπή τιμαλφών από χρυσοχοείο στη Ρόδο

Συνελήφθη αλλοδαπός στη Ρόδο για ναρκωτικά

Προσωρινά κρατούμενος κρίθηκε ο 54χρονος, υπεύθυνος κέντρου διασκέδασης στη Ρόδο, για διακίνηση ναρκωτικών

Πουλούσε υαλοκαθαριστήρες και συνελήφθη

Σε κινητοποιήσεις από αύριο οι δικηγόροι του νησιού μας

Καταγγελία για κακομεταχείριση ζώου