Κάθειρξη οκτώ ετών για αγορά ναρκωτικών έξω από σχολείο

Κάθειρξη οκτώ ετών για αγορά ναρκωτικών έξω από σχολείο

Κάθειρξη οκτώ ετών για αγορά ναρκωτικών έξω από σχολείο

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 470 ΦΟΡΕΣ

Ποινή κάθειρξης 8 ετών και χρηματικό πρόστιμο 50.000 ευρώ επιβλήθηκε χθες από το Πενταμελές Εφετείο Δωδεκανήσου σε 29χρονο αλλοδαπό Αλβανικής καταγωγής ο οποίος είχε συλληφθεί τον Οκτώβριο του 2012 επ’ αυτοφώρω, τη στιγμή της αγοραπωλησίας 21 γραμμαρίων ηρωίνης έναντι του χρηματικού ποσού των 500 ευρώ, έξω από σχολείο της πόλης μας!
Στην ίδια υπόθεση κατηγορούνταν και 35χρονος Ροδίτης ο οποίος όμως έχει αποβιώσει.

Η υπόθεση εξιχνιάστηκε από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Ρόδου μετά από συντονισμένη επιχείρηση, και είχε ως αποτέλεσμα τη σύλληψη των δύο ανδρών, την άσκηση σε βάρος τους ποινικών διώξεων σε βαθμό κακουργήματος και την παραπομπή τους στο εδώλιο του Τριμελούς Εφετείου επί Κακουργημάτων Δωδεκανήσου όπου τον Απρίλιο του 2013 κρίθηκαν ένοχοι.

Συγκεκριμένα το πρωτόδικο δικαστήριο είχε επιβάλλει ποινή κάθειρξης 10 ετών και χρηματικό πρόστιμο 50.000 ευρώ στον 29χρονο Αλβανό με την έφεση να μην έχει αναστέλλουσα δύναμη (τον έκρινε ένοχο όπως κατηγορείται χωρίς τις επιβαρυντικές διατάξεις του νόμου), ποινή που τελικά χθες κατάφερε να μειώσει σε 8 χρόνια κάθειρξη και χρηματικό πρόστιμο 50000 ευρώ, στο δευτεροβάθμιο δικαστήριο όπου παρέστη με την συνήγορό του κ. Κατερίνα Βολονάκη. Το πρωτόδικο δικαστήριο είχε κρίνει ένοχο ως τοξικομανή και τον 36χρονο Ροδίτη στον οποίο είχε επιβάλλει ποινή φυλάκισης 3 ετών με την έφεση να έχει αναστέλλουσα δύναμη.

Σημειώνεται πως για τους δύο άνδρες όλα ξεκίνησαν το Σάββατο 20 Οκτωβρίου 2012 το βράδυ οι αστυνομικοί εντόπισαν τους δύο άνδρες να επιβαίνουν σε αυτοκίνητο με το οποίο μετέβησαν στην περιοχή Άγιος Ιωάννης στην πόλη της Ρόδου. Εκεί, αποβιβάστηκε ο Αλβανός, ο οποίος αφού πήγε σε παρακείμενο σημείο πήρε από συγκεκριμένο υπαίθριο χώρο που είχε κρυμμένα τα ναρκωτικά, τα οποία και έδωσε στον 36χρονο που περίμενε έξω από σχολείο της περιοχής.

Συγκεκριμένα ο 29χρονος Αλβανός είχε μόλις πουλήσει στον 36χρονο ποσότητα ηρωίνης βάρους 21 γραμμαρίων, έναντι του χρηματικού ποσού των 500 ευρώ!

Σε έλεγχο που έγινε στους κατηγορούμενους και έρευνα που ακολούθησε στον περιβάλλοντα υπαίθριο χώρο, που χρησιμοποιούσε ο 29χρονος για την απόκρυψη των ναρκωτικών, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν συνολικά:
- Τέσσερις (4) συσκευασίες που περιείχαν ηρωίνη βάρους 77 γραμμαρίων
- Έντεκα (11) συσκευασίες που περιείχαν κοκαΐνη βάρους 10 γραμμαρίων
- Μια (1) συσκευασία που περιείχε κάνναβη βάρους 4,4 γραμμαρίων
- Τρία (3) κινητά τηλέφωνα
- Το χρηματικό ποσό των 650 ευρώ

Διαβάστε ακόμη

Πουλούσε υαλοκαθαριστήρες και συνελήφθη

Σε κινητοποιήσεις από αύριο οι δικηγόροι του νησιού μας

Καταγγελία για κακομεταχείριση ζώου

Ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος στους δύο γονείς

«Κούρεμα» οφειλών άνω των 500.000 ευρώ πέτυχε επιχειρηματίας της Ρόδου

Αποτελέσματα αστυνομικών δράσεων στα  νησιά του Νοτίου Αιγαίου την περασμένη εβδομάδα

Πνίγηκε από τροφή το κοριτσάκι στην Κω - Συνελήφθησαν οι γονείς

Συνελήφθη 54χρονος, υπεύθυνος κέντρου διασκέδασης στη Ρόδο για διακίνηση ναρκωτικών