Κάθειρξη δέκα ετών σε Ουκρανή

Κάθειρξη δέκα ετών σε Ουκρανή

Κάθειρξη δέκα ετών σε Ουκρανή

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 343 ΦΟΡΕΣ

Σε ποινή κάθειρξης 10 ετών και χρηματικό πρόστιμο 50.000 ευρώ καταδικάστηκε από το Μονομελές Εφετείο επί Κακουργημάτων Δωδεκανήσου 32χρονη Ουκρανή που μετέφερε από τον Πειραιά στην Ρόδο, συσκευασία που περιείχε 157 γραμ. κοκαΐνης!

Το ίδιο δικαστήριο καταδίκασε σε κάθειρξη 10 ετών και 45χρονο Ροδίτη που επίσης κατηγορούνταν στην υπόθεση, χωρίς η έφεση να έχει αναστέλλουσα δύναμη.

Η εξιχνίαση της υπόθεσης έγινε από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Ρόδου, οι οποίοι και συνέλαβαν την 32χρονη αλλοδαπή την Κυριακή 8 Φεβρουαρίου 2015 λίγα λεπτά αφότου είχε αποβιβαστεί από το πλοίο της γραμμής με το οποίο ήρθε στο νησί μας.

Στην δικογραφία που σχηματίστηκε περιλαμβάνονται επίσης δύο Έλληνες, ο ένας εκ των οποίων 45 ετών που προσήχθη αλλά αφέθηκε ελεύθερος λόγω παρέλευσης των χρονικών ορίων του αυτοφώρου, αλλά και δύο αλλοδαποί Αλβανικής καταγωγής.

Πιο συγκεκριμένα, όπως εξακριβώθηκε από την έρευνα των αστυνομικών η 32χρονη Ουκρανή επικοινώνησε πριν μερικές μέρες με Αλβανό ο οποίος και της είπε να μεταβεί σε τοποθεσία στην Αθήνα και να παραλάβει από συμπατριώτη του τις ναρκωτικές ουσίες προκειμένου να τις μεταφέρει στην Ρόδο και να τις παραδώσει σε Έλληνα με σκοπό την παραπέρα διακίνησή τους σε τοξικομανείς.

Πράγματι η 32χρονη πήρε τα ναρκωτικά και εν συνεχεία επιβιβάστηκε σε πλοίο της γραμμής με το οποίο και ήρθε στη Ρόδο. Εκεί στις 8 Φεβρουαρίου 2015 το απόγευμα και λίγη ώρα αφότου αποβιβάστηκε την 32χρονη εντόπισαν αστυνομικοί του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Ρόδου οι οποίοι σε έλεγχο που της έκαναν βρήκαν να κατέχει επιμελώς κρυμμένη μέσα στα γεννητικά της όργανα ποσότητα κοκαΐνης βάρους 157,6 γραμμαρίων!

Από την αξιολόγηση των στοιχείων της υπόθεσης από την αστυνομία προέκυψε επίσης ότι η 32χρονη δεν ήταν η πρώτη φορά που το έκανε αυτό αφού από το Δεκέμβριο του 2014 είχε πραγματοποιήσει άλλες τρεις παρόμοιες μεταφορές ναρκωτικών στο νησί μας.

Διαβάστε ακόμη

52χρονη αφαίρεσε χρυσό δακτυλίδι

Ελεύθεροι με όρους οι γονείς του βρέφους που βρήκε τραγικό θάνατο

Αυξάνονται συνεχώς τα περιστατικά ενδοοικογενειακής βίας στο νησί μας

Εξιχνιάστηκε κλοπή τιμαλφών από χρυσοχοείο στη Ρόδο

Συνελήφθη αλλοδαπός στη Ρόδο για ναρκωτικά

Προσωρινά κρατούμενος κρίθηκε ο 54χρονος, υπεύθυνος κέντρου διασκέδασης στη Ρόδο, για διακίνηση ναρκωτικών

Πουλούσε υαλοκαθαριστήρες και συνελήφθη

Σε κινητοποιήσεις από αύριο οι δικηγόροι του νησιού μας