Φώτης Χατζηδιάκος: « Πιο επίκαιρος από ποτέ είναι σήμερα ο διάλογος των πολιτισμών, των ιδεών, των λαών»

Φώτης Χατζηδιάκος: « Πιο επίκαιρος από ποτέ είναι σήμερα ο διάλογος των πολιτισμών, των ιδεών, των λαών»

Φώτης Χατζηδιάκος: « Πιο επίκαιρος από ποτέ είναι σήμερα ο διάλογος των πολιτισμών, των ιδεών, των λαών»

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 178 ΦΟΡΕΣ

«Ο διάλογος μεταξύ των διαφορετικών πολιτισμών, των ιδεών, των λαών και των εθνών είναι σήμερα, σε μια περίοδο μεγάλης αστάθειας πιο επίκαιρος και πιο σημαντικός από ποτέ. Χαίρομαι ιδιαίτερα, που τα τελευταία χρόνια ο διάλογος αυτός ξεκινάει από την Ρόδο, καθώς δεν υπάρχει καταλληλότερο μέρος για να εξάρουμε τη σημασία της πολιτιστικής πολυμορφίας και του διαλόγου μεταξύ των πολιτισμών από το νησί της Ρόδου».

Με τα λόγια αυτά στον χαιρετισμό του, κατά τη διάρκεια της τελετής έναρξης των εργασιών του Παγκόσμιου Συνεδρίου για τον «Διάλογο των Πολιτισμών», ο Δήμαρχος Φώτης Χατζηδιάκος εξέφρασε την υπερηφάνεια που επιλέγεται το νησί της Ρόδου, για 13η συνεχή χρονιά ως τόπου διεξαγωγής του σημαντικού αυτού Φόρουμ.

Στην κατάμεστη αυλή του Παλατιού του Μεγάλου Μαγίστρου, ο κ. Χατζηδιάκος ευχαρίστησε τον εξαίρετο φίλο και επίτιμο δημότη της Ρόδου κ. Γιακούνιν, εξέχον μέλος του Ρωσικού κράτους, για την αγάπη και στήριξη που παρέχει στη Ρόδο επί σειρά ετών, καθώς και για την πρωτοβουλία αυτή, η οποία όπως υπογράμμισε «έχει ως στόχο να διατηρήσει και να προωθήσει τις αξίες της πολυπολιτισμικότητας».

Τον τίμησε δίνοντας του ένα κεραμεικό που απεικονίζει τον θεό Απόλλωνα, καλώντας τον να γίνει πρεσβευτής της Ρόδου στην προσπάθεια για την ανάδειξη της ως Πολιτιστικής Πρωτεύουσας της Ευρώπης, το 2021.

Στο συνέδριο μετέχουν 500 προσωπικότητες από όλο τον κόσμο, θρησκευτικοί ηγέτες και ακαδημαϊκοί. Στην τελετή έναρξης παραβρέθηκε και η αντιδήμαρχος Τουρισμού Μαρίζα Χατζηλαζάρου και εκπρόσωπος του Μητροπολίτη Ρόδου.

Στο πλαίσιο του Συνεδρίου ο Δήμαρχος είχε σήμερα συνάντηση με τον υφυπουργό Εξωτερικών κ. Αμανατίδη και τον πρώην Πρόεδρο της Τσεχίας, με τους οποίους και συζήτησε ζητήματα που άπτονται των θεματικών του συνεδρίου, όπως τη δημιουργία γεφυρών μεταξύ των χωρών για την ειρηνική συνύπαρξη των λαών.

Οι εργασίες του συνεδρίου, συνεχίσθηκαν και σήμερα παρουσία πολλών και σημαντικών προσωπικοτήτων της πολιτικής και διανοουμένων, ενώ θα διαρκέσουν μέχρι και τις 12 Οκτωβρίου 2015.

Διαβάστε ακόμη

Συνεδριάζει την Παρασκευή το συμβούλιο της κοινότητας Ρόδου

Ανακοίνωση του Σωματείου Ξενοδοχοϋπαλλήλων Ρόδου για τη χθεσινή απεργία

Ανάπτυξη & εμπλουτισμός ψηφιακών υπηρεσιών από το Επιμελητήριο με χρηματοδότηση από ευρωπαϊκούς πόρους της ΠΝΑι

Την εξαίρεση του Δημήτρη Παπανώτα από το Ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ αποφάσισε ο Στ. Κασσελάκης

Ρόδος: Πτώμα σε προχωρημένη σήψη εντοπίστηκε πριν από λίγο στην παραλία του Ζέφυρου

Ανοιχτή επιστολή του Γ. Παρασκευά στον πρόεδρο του δημοτικού συμβουλίου

(Βίντεο & Φωτογραφίες) Ελεύθερος χωρίς όρους αφέθηκε πριν από λίγο και ο διευθυντής του δημοτικού σχολείου - Συγκινητικές στιγμές εκτυλίχθηκαν στα δικαστήρια

Αποφασισμένο το Λιμενικό Ταμείο να καθαρίσει την είσοδο του λιμανιού της Ακαντιάς από τα παρατημένα σκάφη!