Ανακοίνωση της Λαϊκής Συσπείρωσης για την κατάργηση των βαρέων και ανθυγιεινών στην καθαριότητα

Ανακοίνωση της Λαϊκής Συσπείρωσης για την κατάργηση των βαρέων και ανθυγιεινών στην καθαριότητα

Ανακοίνωση της Λαϊκής Συσπείρωσης για την κατάργηση των βαρέων και ανθυγιεινών στην καθαριότητα

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 110 ΦΟΡΕΣ

Σε ανακοίνωσή της η Λαϊκή Συσπείρωση Ρόδου αναφέρει:

Στα βάρβαρα προαπαιτούμενα μέτρα του τρίτου μνημονίου, η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, έχει συμπεριλάβει και την κατάργηση των Βαρέων και Ανθυγιεινών στον κλάδο της καθαριότητας.

Η σημερινή συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ , δεν χάνει καθόλου χρόνο, παίρνοντας τη σκυτάλη από τις προηγούμενες κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ, να ολοκληρώσει την εγκληματική πολιτική της κατάργησης των κοινωνικών ασφαλιστικών δικαιωμάτων , που αφορούν όχι μόνο τη σύνταξη, τα όρια ηλικίας αλλά και την ίδια την υγεία και τη ζωή των εργαζομένων.

Ποιος εργαζόμενος που δουλεύει στις πιο άθλιες και ανθυγιεινές συνθήκες, στην αποκομιδή, μεταφορά, διαλογή, επιστασία, καταστροφή απορριμμάτων, στα συνεργεία συντήρησης και επισκευής των μέσων καθαριότητας, στα νεκροταφεία και αλλού, που δουλεύουν χωρίς μέσα προστασίας γιατί οι δημοτικές αρχές δεν τα δίνουν, που είναι εκτεθειμένοι σε κάθε είδους βρωμιά και μαστίζονται από βαριές ασθένειες ως συνέπεια της ανθυγιεινής εργασίας, θ’ αντέξει να δουλεύει μέχρι τα 67 για να πάρει τα ψίχουλα που θα του ρίξουν;

Καλούμε τους εργάτες και τις εργάτριες του κλάδου της καθαριότητας, όλους τους εργατοϋπαλλήλους του Δήμου της Ρόδου και των νησιών μας, μόνιμους και συμβασιούχους, τα συνδικάτα τους να αντιπαλέψουν τη νέα αντιλαϊκή καταιγίδα στο σύνολό της.

Εμείς οι κομμουνιστές δημοτικοί και περιφερειακοί σύμβουλοι του ΚΚΕ, μαζί με τους εργαζόμενους, θα καταθέσουμε όλες μας τις δυνάμεις και τις δυνατότητες στην προετοιμασία της εργατικής - λαϊκής αντεπίθεσης. Να σταματήσουμε τη σφαγή των δικαιωμάτων μας, να βάλουμε εμπόδια στην αντιλαϊκή πολιτική τους, να βάλουμε στο επίκεντρο τη συγκέντρωση δυνάμεων για την πραγματική ανατροπή.

Διαβάστε ακόμη

Γ. Παππάς Υφυπουργός Ναυτιλίας: «Εκπτώσεις σε ακτοπλοϊκά και αεροπορικά εισιτήρια για τη μετάβαση αναπληρωτών εκπαιδευτικών στην περιοχή τοποθέτησής τους»

Γιάννης Παππάς: Λύση από τον υφυπουργό Ναυτιλίας για τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα στα πλοία

Ομιλία Μίκας Ιατρίδη στη Βουλή για την αναμόρφωση του Κώδικα Φορολογικής Διαδικασίας: «Στόχος μας, ένας κράτος λιγότερο γραφειοκρατικό, πάντα δίπλα στον πολίτη!»

Γ. Παππάς, υφ. Ναυτιλίας: «Νέα πραγματικότητα η visa express για επιχειρηματίες του τουρισμού Καλύμνου και Λέρου»

Συνάντηση του Μάνου Κόνσολα με πολίτες, τον Δήμαρχο και δημοτικούς Συμβούλους της Σύμης

Κοινοβουλευτική Αναφορά του Βασίλη Α. Υψηλάντη για να συμπεριληφθεί η Πάτμος στα νησιά της Express Visa

Συνάντηση του Μάνου Κόνσολα με εκπροσώπους της αυτοδιοίκησης για το πρόβλημα της διάβρωσης των ακτών

Σε Κάλυμνο, Ρόδο και Κω ο Βουλευτής Βασίλης Α. Υψηλάντης