Ημερίδα για τις επιπτώσεις από την κατάργηση των συντελεστών ΦΠΑ

Ημερίδα για τις επιπτώσεις από την κατάργηση των συντελεστών ΦΠΑ

Ημερίδα για τις επιπτώσεις από την κατάργηση των συντελεστών ΦΠΑ

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 240 ΦΟΡΕΣ

Θα γίνει στο τέλος Οκτωβρίου από την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου

Ημερίδα για τις επιπτώσεις που θα έχει στον τουρισμό των νησιών μας η κατάργηση των μειωμένων συντελεστών ΦΠΑ, θα διοργανώσει η περιφέρεια νοτίου Αιγαίου.

Η ημερίδα θα πραγματοποιηθεί στη Ρόδο πιθανότατα στο τέλος Οκτωβρίου ή στις αρχές Νοεμβρίου και θα έχει τον τίτλο «αύξηση των συντελεστών ΦΠΑ στον τουρισμό και στα νησιά του νοτίου Αιγαίου: προβληματισμοί και προτάσεις».


Θα συμμετάσχουν εκπρόσωποι από τους δήμους των Κυκλάδων και της Δωδεκανήσου, εκπρόσωποι από την περιφέρεια νοτίου Αιγαίου και από τους επαγγελματικούς φορείς των νησιών.

Σημειώνεται ότι μέσα στην εβδομάδα πραγματοποιήθηκε συνάντηση εργασίας στην οποία πήραν μέρος ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου κ. Γιώργος Χατζημάρκος ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Δωδ/σου κ. Γιάννης Πάππου, ο Πρόεδρος της ΕΞΡ κ. Αντώνης Καμπουράκης και ο Πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Ρόδου κ. Νίκος Μπόνης.

Το θέμα ήταν η μελετούμενη προσφυγή από κοινού της τοπικής αυτοδιοίκησης και των επαγγελματικών φορέων της περιοχής μας, ώστε να γίνει ο συντονισμός των ξεχωριστών ενεργειών και πρωτοβουλιών που έχουν ήδη αναληφθεί από μέρους των φορέων, οι οποίοι έχουν απευθυνθεί σε δικηγορικά γραφεία, για την νομική διερεύνηση του ζητήματος της κατάργησης των μειωμένων συντελεστών ΦΠΑ.

Παράλληλα συμφωνήθηκε η από κοινού ανάθεση στους νομικούς συμβούλους με τους οποίους συνεργάζονται οι φορείς, της νομικής διερεύνησης του θέματος και σε ευρωπαϊκό επίπεδο.
Στην διάρκεια της συνάντησης συμφωνήθηκε από όλους ότι οι κινήσεις που γίνονται πρέπει να είναι πολύ προσεκτικές, καθώς υπάρχει η υποψία και ταυτόχρονα η ανησυχία ότι η νομική διερεύνηση του ζητήματος για τα πέντε θιγόμενα σήμερα νησιά του Νοτίου Αιγαίου, ενδέχεται να αποτελέσει πιθανό έρεισμα για επέκταση της βλάβης σε περισσότερα νησιά, κάτι που όπως τόνισαν τόσο ο Περιφερειάρχης, όσο και οι κκ Πάππου , Καμπουράκης και Μπόνης, δεν πρέπει επ’ ουδενί να συμβεί.

Για το θέμα μάλιστα ο περιφερειάρχης είναι αρκετά προβληματισμένος καθώς ναι μεν η απόφαση σε βάρος της Ρόδου φαίνεται να… θεραπεύεται μέσω της νομικής οδού, αλλά κανένας δεν είναι σε θέση να γνωρίζει αν αυτή η εξέλιξη συμπαρασύρει τα άλλα νησιά σε καθεστώς που θα τα επιβαρύνει περισσότερο.

Διαβάστε ακόμη

Αντ. Καμπουράκης: Απολύτως Διαφορετικοί! Ακραία Διαφορετικοί δε, όταν πρόκειται για Ήθος και Νομιμότητα!

Κυριάκος Κασάπης προς Αντώνη Καμπουράκη: Σταματήστε να εκτίθεστε

Στο δημοτικό συμβούλιο η διαχείριση του κυνοκομείου

Αυξημένη ανάγκη για αιμοδότες με ομάδα αίματος -0 στο Νοσοκομείο της Ρόδου

Νέο Δ.Σ. του Συλλόγου Εκπαιδευτών Οδηγών και Κυκλοφοριακής Αγωγής - Πρόεδρος ο Στέφανος Πορτσέλλη

Ακυρώθηκε η προγραμματισμένη επίσκεψη του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Στέφανου Κασσελάκη στη Ρόδο

Γουρούνα "μπήκε" μέσα σε κατάστημα - Σοβαρά τραυματισμένος ο οδηγός

Επιστολή Αντώνη Β. Καμπουράκη προς τον πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Ρόδου Κυριάκο Κασάπη