Kαταδικάστηκαν δύο άτομα για διακίνηση κοκαΐνης και χασίς

Kαταδικάστηκαν δύο άτομα για  διακίνηση κοκαΐνης και χασίς

Kαταδικάστηκαν δύο άτομα για διακίνηση κοκαΐνης και χασίς

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 320 ΦΟΡΕΣ

Από το Πενταμελές Εφετείο Δωδεκανήσου

Ένοχοι κρίθηκαν χθες από το Πενταμελές Εφετείο Δωδεκανήσου 27χρονος Μολδαβός και 39χρονος Ροδίτης οι οποίοι κατηγορούνται ότι εμπλέκονται στο «κύκλωμα» διακίνησης κοκαΐνης, χασίς και ναρκωτικών χαπιών ecstasy, που εξιχνιάστηκε πριν από τρία χρόνια στο νησί μας από το προσωπικό του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Ρόδου.

Ειδικότερα το δικαστήριο έκρινε ένοχους και τους δύο κατηγορούμενους με το ελαφρυντικό του πρότερου έντιμου βίου και επέβαλε ποινή κάθειρξης 5 ετών και χρηματικό πρόστιμο 20.000 ευρώ στον 39χρονο Ροδίτη και ποινή φυλάκισης 3 ετών την οποία αναστέλλει επί τριετία στον 27χρονο από τη Μολδαβία.
Συνήγοροι υπεράσπισης στην υπόθεση που εκδικάστηκε σε δεύτερο βαθμό μετά από έφεση που άσκησαν οι κατηγορούμενοι, ήταν οι κ.κ. Μαρία Κρικοπούλου και Μανώλης Βλάχος.
Αξίζει να σημειωθεί πως τον Φεβρουάριο του 2013 για αυτήν την υπόθεση ο 39χρονος Ροδίτης είχε καταδικαστεί σε ποινή κάθειρξης 12 ετών και χρηματικό πρόστιμο 50.000 ευρώ με την έφεση να μην έχει αναστέλλουσα δύναμη για την κατηγορία της κατοχής ναρκωτικών ουσιών.

Ο ίδιος κατηγορούνταν επίσης για αγορά και πώληση ναρκωτικών ουσιών για τις οποίες κρίθηκε αθώος.
Το Τριμελές Εφετείο επί Κακουργημάτων Δωδεκανήσου είχε κρίνει ένοχο για την ίδια κατηγορία και τον 27χρονο Μολδαβό καταδικάζοντάς τον σε κάθειρξη 5 ετών με την έφεση να έχει αναστέλλουσα δύναμη, ενώ του επέβαλε και χρηματικό πρόστιμο ύψους 10.000 ευρώ.
Στην ίδια υπόθεση κατηγορούνταν 23χρονος Αλβανός και 22χρονος Βούλγαρος για τους οποίους το πρωτόδικο δικαστήριο μετέτρεψε την κατηγορία σε βαθμό πλημμελήματος και τους επέβαλε ποινή φυλάκισης 5 μηνών με τριετή αναστολή (κατοχή προς ιδίαν χρήση), ενώ σε ότι αφορά 23χρονο ομογενή από την Αλβανία, 21χρονη Βουλγάρα και 33χρονο Αλβανό, είχαν κριθεί αθώοι.

Σύμφωνα με πληροφορίες, όλα ξεκίνησαν περίπου δύο μήνες πριν τη σύλληψη των δραστών όταν στους αστυνομικούς περιήλθε η πληροφόρηση πως ο 39χρονος Ροδίτης κατέχει και διακινεί ποσότητες ναρκωτικών, κατ’ εντολή του 33χρονου Αλβανού που αναζητείται.

Τα ίδια στοιχεία ανέφεραν επίσης ότι οι ποσότητες αυτές διακινούνταν από τον 39χρονο Ροδίτη με τη «βοήθεια» του 23χρονου Αλβανού, του 23χρονου ομογενή και του 22χρονου Βούλγαρου. Μετά την αξιοποίηση όλων των πληροφοριών, οι εμπλεκόμενοι τέθηκαν σε διακριτική παρακολούθηση από την οποία φέρεται να προέκυψε πως πράγματι ο 23χρονος ομογενής και ο 23χρονος Αλβανός επισκέπτονταν τον Ροδίτη στο σπίτι του ενώ παράλληλα φέρονται να προμηθεύονταν ναρκωτικά και από τον Μολδαβό.

Η «επιχείρηση» σύλληψης των δραστών στήθηκε στις 20 Αυγούστου 2012 το πρωί και πρώτος στα «δίχτυα» των αστυνομικών της Δίωξης πιάστηκε ο 23χρονος Αλβανός, ενώ ακολούθησε έρευνα στο σπίτι όπου διαμένει μαζί με τον 23χρονο ομογενή όπου και παρέδωσαν οικειοθελώς μία συσκευασία με ένα γραμμάριο κοκαΐνης, μία δεύτερη συσκευασία με 0,6 γραμ. χασίς καθώς και το χρηματικό ποσό των 155 ευρώ.
Ακολούθησε η σύλληψη του 22χρονου Βούλγαρου στο σπίτι του οποίου κατά τη διάρκεια έρευνας παρουσία εισαγγελικού λειτουργού βρέθηκε ποσότητα ακατέργαστης κάνναβης βάρους 39,6 γραμμαρίων και 19 ναρκωτικά χάπια ecstasy.

Οι αστυνομικοί εντόπισαν και την 21χρονη φίλη του Βούλγαρου η οποία και τους παρέδωσε 2,4 γραμμάρια ακατέργαστης κάνναβης καθώς και 295 ευρώ.

Βάσει των στοιχείων που είχαν οι αστυνομικοί της Δίωξης εντόπισαν και τον 39χρονο Ροδίτη, ενώ έκαναν έρευνα παρουσία εισαγγελέα και στο σπίτι που έχει στην ιδιοκτησία του και στο οποίο διέμενε ο 33χρονος Αλβανός που αναζητούνταν. Εκεί βρέθηκαν:
- 4 συσκευασίες που περιείχαν κοκαΐνη συνολικού βάρους 118,6 γραμ.,
- 4 συσκευασίες ακατέργαστης κάνναβης συνολικού μικτού βάρους 89,3 γραμ.,
- 23 ναρκωτικά χάπια ECSTASY,
- 107 γραμμάρια ναρκωτικού ECSTASY τα οποία αντιστοιχούν σε 535 δισκία ECSTASY
- 627 γραμμάρια άγνωστης λευκής ουσίας, κατάλληλη για τη νόθευση της κοκαΐνης
- 2 ζυγαριές ακριβείας
- ένα νυχοκόπτη με υπολείμματα κοκαΐνης
- το χρηματικό ποσό των 800 ευρώ
- ένα κινητό τηλέφωνο

Τέλος οι αστυνομικοί συνέλαβαν τον 27χρονο Μολδαβό ενώ σε έρευνα που έκαναν σπίτι του βρήκαν 24 συσκευασίες που περιείχαν ακατέργαστη κάνναβη βάρους 257 γραμμαρίων, μια ηλεκτρονική ζυγαριά ακριβείας, ένα κινητό τηλέφωνο, καθώς και το χρηματικό ποσό των 1405 ευρώ.

Συνολικά, στο πλαίσιο της αστυνομικής επιχείρησης που πραγματοποίησαν αστυνομικοί του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Ρόδου και της ομάδας ΔΙ.ΑΣ., παρουσία Εισαγγελικού και Δικαστικού Λειτουργών στα σπίτια των συλληφθέντων στην κατοχή τους βρέθηκαν συνολικά και κατασχέθηκαν:
• Ποσότητα κοκαΐνης βάρους 119.6 γραμμαρίων
• Ποσότητα ακατέργαστης κάνναβης 386 γραμμαρίων
• Ποσότητα λευκής ουσίας-σκόνης για νόθευση κοκαΐνης βάρους 627 γραμμαρίων
• Πεντακόσια εβδομήντα επτά (577) ναρκωτικά χάπια «ecstasy»
• Τρεις (3) ηλεκτρονικές ζυγαριές ακριβείας
• Το χρηματικό ποσό των 2.655 ευρώ
• Ένα (1) Ι.Χ. επιβατικό αυτοκίνητο ως μέσο διακίνησης ναρκωτικών
• Πέντε (5) κινητά τηλέφωνα ως μέσα διευκόλυνσης διακίνησης ναρκωτικών

Διαβάστε ακόμη

Νίσυρος: Νέες αποκαλύψεις για τον αρχαιοφύλακα - «Βροχή» οι καταγγελίες – τέθηκε σε αναστολή των καθηκόντων του

Σε βαθμό κακουργήματος οι διώξεις που ασκήθηκαν κατά δύο εκπαιδευτικών

Απεγκλωβισμός 25 ατόμων από βραχώδη περιοχή της Τήλου

Κοινωνικές δράσεις των Υπηρεσιών της Αστυνομίας στο νησί της Ρόδου

Δέκα χρόνια κάθειρξη σε Σκοπιανό που συνελήφθη με 1.273 γραμμάρια χασίς

Συνελήφθη 36χρονος για διακίνηση ναρκωτικών και οπλοκατοχή στη Ρόδο

Παλαιστίνιος κατηγορείται για απόπειρα βιασμού και εκβίαση

«Δεν ήταν δικά μου τα 4,6 κιλά χασίς» ισχυρίστηκε στην απολογία του ο 32χρονος