Kυβέρνηση εθνικής ενότητας θεωρεί αναγκαία ο Δ. Κρεμαστινός

Kυβέρνηση εθνικής ενότητας  θεωρεί αναγκαία ο Δ. Κρεμαστινός

Kυβέρνηση εθνικής ενότητας θεωρεί αναγκαία ο Δ. Κρεμαστινός

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 98 ΦΟΡΕΣ

Το ρεαλιστικό για τη χώρα είναι να μπει στο σωστό δρόμο και αυτό μπορεί να γίνει μόνο με κυβέρνηση εθνικής ενότητας και όχι με κομματική, επανέλαβε, χθες, ο βουλευτής Δωδεκανήσου και Αντιπρόεδρος της Βουλής, πρώην Υπουργός, κ. Δημήτρης Κρεμαστινός.

Καταρχήν, για την πρόσφατη εκλογή του ως ένας από τους Αντιπροέδρους της Βουλής, ο κ. Κρεμαστινός είπε ότι είναι τιμή για όλη τη Δωδεκάνησο και ότι, από τη θέση αυτή, θα προσπαθήσει να υπηρετήσει τα προβλεπόμενα από το Σύνταγμα αλλά και τα, καλώς εννοούμενα, Δωδεκανησιακά συμφέροντα, με όσες δυνάμεις διαθέτει.

Όμως, κεντρικό θέμα της χθεσινής συνέντευξης τύπου που παραχώρησε ήταν το μέλλον της χώρας με τη νέα κυβέρνηση που ανέλαβε. Θύμισε, καταρχήν, ότι, όταν ξεκίνησε η κρίση, ο ίδιος έλεγε ότι αν δεν έχουμε επενδύσεις και ανάπτυξη δεν θα έχουμε καλά ξεμπερδέματα, δηλαδή οι μισθοί και οι συντάξεις συνέχεια θα πέφτουν αφού το κράτος δεν θα έχει χρήματα να πληρώσει όσα χρήματα και αν δανείζεται μια και αυτά πρέπει να βγουν από την παραγωγή και τις εξαγωγές της χώρας, δηλαδή από την αύξηση του ΑΕΠ.

Είχε προβλέψει, λοιπόν, ότι οι μισθοί και οι συντάξεις θα κατεβαίνουν και θα πλησιάσουν τα επίπεδα της Βουλγαρίας και η δήλωσή του αυτή τότε είχε προκαλέσει αμηχανία και αντιδράσεις.

Σήμερα, όπως είπε, που ο κόσμος ρωτάει πότε θα σταματήσουν τα μνημόνια και οι περικοπές στις συντάξεις και τους μισθούς, η απάντησή του είναι η ίδια. Το ερώτημα, είπε, πρέπει να το κάνει ο κόσμος σ’ αυτούς που επιλέγει να κυβερνούν αφού περίμενε 13ο μισθό, αυξήσεις κτλ. και βλέπει περικοπές και νέα μέτρα.

Η αλήθεια που λέει πάντα ο Δωδεκανήσιος πολιτικός είναι ότι, εάν τα επόμενα χρόνια δεν έχουμε παραγωγή, εξαγωγές, επενδύσεις, να έρθουν δηλαδή άνθρωποι να βάλουν χρήματα, το μέλλον είναι άσχημο και πρέπει να το μάθει ο κόσμος και να μην ακούει τους διάφορους…Μεσσίες που έρχονται και του υπόσχονται τα πάντα και τον οδηγούν στη σημερινή κατάσταση.

Αυτή την περιέγραψε ως εξής: Υπάρχουν capital controls, δηλαδή οι τράπεζες δεν μπορούν να δώσουν χρήματα για να γίνουν επιχειρήσεις και εισαγωγές και η οικονομία πεθαίνει. Ακόμα, όμως, και αν σταματήσουν αύριο το πρωί, όλοι φοβούνται ότι θα βγουν και τα λίγα που υπάρχουν και τότε η χώρα θα περάσει σε ασύνταχτη χρεοκοπία. Αυτό, λοιπόν, είναι πολύ κακό αφού όταν αρθούν τα capital controls πρέπει να υπάρχει αξιοπιστία στο τραπεζικό σύστημα. Πρέπει, δηλαδή, να έρχονται χρήματα και να μη βγαίνουν από τις τράπεζες και τότε θα είναι η πρώτη ημέρα που θα δούμε φως στο τούνελ αλλιώς δεν μπορούμε να περιμένουμε τίποτα, τόνισε.

Στη συνέχεια, ξεκαθάρισε ότι το ΠΑ.ΣΟ.Κ., οποιοδήποτε μέτρο δεν θα στηρίζεται σε περικοπές μισθών, συντάξεων, φορολογία αυξημένη κτλ. θα το ψηφίζουν αλλά όχι αυτά γιατί απλά κανείς δεν τους ρώτησε όταν γίνονταν οι διαπραγματεύσεις αλλά τους τα έφεραν ένα βράδυ στη Βουλή και τους είπαν να τα ψηφίσουν γιατί την επόμενη ημέρα θα είχαμε ασύνταχτη χρεοκοπία.
Έτσι, ψήφισαν το πλαίσιο αλλά τους διεμήνυσαν ότι δεν θα ψηφίσουν τους εφαρμοστικούς νόμους.

Μ’ αυτό θεωρούν ότι θα κερδίσουν αφού θα αναγκαστεί η κυβέρνηση να μπει στο σωστό δρόμο μια και τα υφεσιακά μέτρα είναι ο λάθος δρόμος και θα οδηγήσουν σε μία χειρότερη κατάσταση απ’ ότι το πρώτο και το δεύτερο μνημόνιο και την ευθύνη την έχει αυτός που έκανε τις συμφωνίες.

Εάν σταματήσει η φοροδιαφυγή-συνέχισε ο κ. Κρεμαστινός-και όλοι οι Έλληνες πληρώνουν ΦΠΑ, εάν ελεγχθούν οι λίστες φοροφυγάδων και εισπραχθούν τα χρήματα, θα είναι μία πολύ μικρή ανακούφιση, ωστόσο δεν φτιάχνεται η οικονομία μ’ αυτά. Είπε, βέβαια, ότι δεν είναι εύκολο πράγμα η πάταξη της φοροδιαφυγής αλλά το φως θα έρθει μέσα από την εμπιστοσύνη που θα αποκτήσει η χώρα και θα προσελκύσει επενδυτές, και την αύξηση του τουρισμού υψηλής οικονομικής στάθμης.

Σχετικά με το αν το ΠΑΣΟΚ μπει στην κυβέρνηση, είπε ότι προϋπόθεση γι’ αυτό είναι η κυβέρνηση να ακολουθήσει ένα πρόγραμμα όπως τα παραπάνω και όχι να μοιράσει τη μιζέρια. Για να γίνει αυτό θα πρέπει να γίνει σεβαστό το πρόγραμμά του αλλά και ιστορικά να αναγνωρίσει ο πρωθυπουργός ότι έκανε λάθος, είπε ο ίδιος.

Σχετικά με την κατάργηση των μειωμένων συντελεστών ΦΠΑ, ξεκαθάρισε ότι δεν υπάρχει καμία μεταβολή στη στάση του ΠΑΣΟΚ που εδώ και δύο χρόνια αγωνίζεται γι ‘αυτό και έχει δώσει εξετάσεις πάνω σ’ αυτό το θέμα.
Κλείνοντας, αφού ρωτήθηκε σχετικά, είπε ότι τα πράγματα για τη χώρα τα βλέπει πολύ δύσκολα, αν όχι μαύρα, αφού από τη στιγμή που δεν αίρονται τα capital controls δεν υπάρχει περίπτωση να γίνουν επενδύσεις και να πάρει μπροστά η οικονομία. «Με τράπεζες κλειστές καμία χώρα δεν έχει κάνει ανάπτυξη. Πρέπει λοιπόν να αποκτηθεί εμπιστοσύνη στην κυβέρνηση, από αυτούς που δεν τη ψήφισαν, που είναι το κεφάλαιο. Αν δεν γίνει αυτό δεν υπάρχει περίπτωση να περιμένουμε καλύτερες μέρες», τόνισε.

Τέλος, αναρωτήθηκε που είναι αυτοί που διαμαρτύρονταν για τα αεροδρόμια που αν τα είχαμε δώσει από την αρχή θα είχαμε μία φανταστική αύξηση ενώ τώρα έχουμε χάσει πέντε χρόνια.

Διαβάστε ακόμη

Συνεδριάζει την Παρασκευή το συμβούλιο της κοινότητας Ρόδου

Ανακοίνωση του Σωματείου Ξενοδοχοϋπαλλήλων Ρόδου για τη χθεσινή απεργία

Ανάπτυξη & εμπλουτισμός ψηφιακών υπηρεσιών από το Επιμελητήριο με χρηματοδότηση από ευρωπαϊκούς πόρους της ΠΝΑι

Την εξαίρεση του Δημήτρη Παπανώτα από το Ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ αποφάσισε ο Στ. Κασσελάκης

Ρόδος: Πτώμα σε προχωρημένη σήψη εντοπίστηκε πριν από λίγο στην παραλία του Ζέφυρου

Ανοιχτή επιστολή του Γ. Παρασκευά στον πρόεδρο του δημοτικού συμβουλίου

(Βίντεο & Φωτογραφίες) Ελεύθερος χωρίς όρους αφέθηκε πριν από λίγο και ο διευθυντής του δημοτικού σχολείου - Συγκινητικές στιγμές εκτυλίχθηκαν στα δικαστήρια

Αποφασισμένο το Λιμενικό Ταμείο να καθαρίσει την είσοδο του λιμανιού της Ακαντιάς από τα παρατημένα σκάφη!