Άφθονο ρέει το αίμα στην άσφαλτο της Ρόδου

Άφθονο ρέει το αίμα στην άσφαλτο της Ρόδου

Άφθονο ρέει το αίμα στην άσφαλτο της Ρόδου

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 3651 ΦΟΡΕΣ

Ένα μικρό χωριό μεταφέρεται κάθε μήνα στο νοσοκομείο της Ρόδου από τροχαία ατυχήματα

Ένα μικρό χωριό (80 έως 100 ατόμων) μεταφέρεται κάθε μήνα στο νοσοκομείο της Ρόδου από τροχαία ατυχήματα που καταγράφονται στους δρόμους του νησιού μας.

Τα στοιχεία είναι τα πλέον επίσημα, αφού προέρχονται από το ΕΚΑΒ και φανερώνουν με τον πιο ανατριχιαστικό τρόπο, ότι η Ρόδος παραμένει «πρωταθλήτρια» στον τομέα των τροχαίων ατυχημάτων και δυστυχημάτων, εδώ και πολλά χρόνια.

Η κατάσταση, έχει ξεφύγει από κάθε έλεγχο και παρά τις προσπάθειες που γίνονται κατά καιρούς από αρμόδιους φορείς και υπηρεσίες, εν τούτοις η μάστιγα των τροχαίων εξακολουθεί να παραμένει στο νησί της Ρόδου, βυθίζοντας έτσι στην θλίψη και στον πόνο εκατοντάδες οικογένειες κάθε χρόνο.

Κάθε μέρα και νέο τροχαίο ατύχημα
Τα στοιχεία και οι αριθμοί σοκάρουν πραγματικά:
Μόνο στην διάρκεια του 2015, στο νοσοκομείο της Ρόδου υπολογίζεται ότι έχουν διακομιστεί ως τραυματίες από τροχαία ατυχήματα, πάνω από 400 άτομα(!) αριθμός που για ένα τόσο μικρό νησί όπως το δικό μας, είναι πραγματικά θλιβερός.

Διασώστες του ΕΚΑΒ, γιατροί και νοσηλευτές στα επείγοντα του νοσοκομείου της Ρόδου, δεν προλαβαίνουν καθημερινά να περιθάλπουν τα περιστατικά που διακομίζονται από τροχαία ατυχήματα. Από τα μέσα Ιουνίου έως και τις 20 Σεπτεμβρίου (στην αιχμή δηλαδή της τουριστικής σεζόν) τα περιστατικά σχεδόν διπλασιάζονται!

Σε κάθε περίπτωση, τα τροχαία ατυχήματα για το νησί της Ρόδου βρίσκονται και πάλι σε έξαρση γεγονός που εκ των πραγμάτων προκαλεί εύλογο προβληματισμό τόσο στην τοπική κοινωνία όσο και στις αρμόδιες αρχές.

Μόνο στη διάρκεια των τελευταίων 48 ωρών , σημειώθηκαν στους δρόμους της Ρόδου τέσσερα τροχαία ατυχήματα και ένα θανατηφόρο με τρεις συνολικά τραυματίες που μεταφέρθηκαν στη συνέχεια στο νοσοκομείο της Ρόδου και έναν 77 χρονο από την Κρητηνία ο οποίος τελικά κατέληξε.

Η οδηγική συμπεριφορά ο κύριος παράγοντας
Η κατάσταση, ειδικά το τελευταίο τρίμηνο, παρουσιάζει μεγάλα ποσοστά αύξησης στα τροχαία ατυχήματα και δυστυχήματα γεγονός το οποίο οι αρμόδιες αρχές αποδίδουν σε μια σειρά παράγοντες που έχουν σχέση με το σύνολο της συμπεριφοράς του οδηγού και την τήρηση των κανόνων κυκλοφορίας.

Το γεγονός των πολλαπλών τροχαίων ατυχημάτων και δυστυχημάτων πάντως, προκαλεί έντονο προβληματισμό στην τοπική κοινωνία, η οποία δεν προλαβαίνει να μετρά τους τελευταίους μήνες τα θύματα της ασφάλτου.

Διαβάστε ακόμη

Δικαιώθηκαν εργαζόμενοι του δήμου Ρόδου

Ελεύθεροι χωρίς όρους αφέθηκαν η μητέρα και οι δύο εκπαιδευτικοί

Νίσυρος: Νέες αποκαλύψεις για τον αρχαιοφύλακα - «Βροχή» οι καταγγελίες – τέθηκε σε αναστολή των καθηκόντων του

Σε βαθμό κακουργήματος οι διώξεις που ασκήθηκαν κατά δύο εκπαιδευτικών

Απεγκλωβισμός 25 ατόμων από βραχώδη περιοχή της Τήλου

Κοινωνικές δράσεις των Υπηρεσιών της Αστυνομίας στο νησί της Ρόδου

Δέκα χρόνια κάθειρξη σε Σκοπιανό που συνελήφθη με 1.273 γραμμάρια χασίς

Συνελήφθη 36χρονος για διακίνηση ναρκωτικών και οπλοκατοχή στη Ρόδο