Εντός της εβδομάδας η προσφυγή στο Συμβούλιο της Επικρατείας

Εντός της εβδομάδας η προσφυγή στο Συμβούλιο της Επικρατείας

Εντός της εβδομάδας η προσφυγή στο Συμβούλιο της Επικρατείας

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 322 ΦΟΡΕΣ

Για την κατάργηση των μειωμένων συντελστών ΦΠΑ

Εντός της εβδομάδας θα κατατεθεί η προσφυγή στο συμβούλιο της Επικρατείας αναφορικά με την κατάργηση των μειωμένων συντελεστών ΦΠΑ στη Ρόδο.

Την υπόθεση θα αναλάβει το γραφείο του γνωστού δικηγόρου της Αθήνας Αλέξανδρου Λυκουρέζου, σε συνεργασία με το γραφείο Ζέππος-Γιαννόπουλος επίσης της Αθήνας που είχε αναλάβει την υπόθεση του ΔΗΦΟΔΩ για λογαριασμό του επιμελητηρίου Δωδεκανήσου.
Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά, η προσφυγή θα κατατεθεί υποστηρικτικά στην προσφυγή που ήδη έχει κατατεθεί από τον κ. Λυκουρέζο για λογαριασμό επιχειρηματία από τη Μύκονο, για τους συντελεστές ΦΠΑ.

Όπως επισημαίνεται νομικά μπορεί να «σταθεί» μία τέτοια κίνηση καθώς θα λειτουργήσει επικουρικά στην κατατεθείσα προσφυγή που έχει το ίδιο αντικείμενο.
Το θέμα εξετάστηκε σε συνάντηση που συγκάλεσε νωρίς το πρωί της Κυριακής ο περιφερειάρχης Γιώργος Χατζημάρκος, και στην οποία παραβρέθηκε και ο γνωστός δικηγόρος Αλέξανδρος Λυκουρέζος.

Παρόντες ήταν επίσης ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Δωδεκανήσου Γιάννης Πάππου, ο Πρόεδρος της Ενωσης Ξενοδόχων Ρόδου Αντώνης Καμπουράκης, ο Πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Ρόδου Νίκος Μπόνης και ο Οικονομικός Επόπτης του Επιμελητηρίου Δωδεκανήσου Γιώργος Αντώνογλου. Στη συνάντηση συζητήθηκε ο συντονισμός των κινήσεων που πρέπει να γίνουν από πλευράς των εμπλεκόμενων φορέων αλλά και των δικηγορικών γραφείων που θα αναλάβουν την υπόθεση της προσφυγής.

Σύμφωνα με όσα αποφασίστηκαν οι συναντήσεις θα συνεχιστούν στο επόμενο διάστημα με επισκέψεις στα δικηγορικά γραφεία της Αθήνας, των μερών που θα καταθέσουν την προσφυγή.
Σημειώνεται ότι παρά τις ανησυχίες που υπήρξαν ότι μπορεί να προκληθεί βλάβη και στα υπόλοιπα νησιά στα οποία ακόμα ισχύει ο μειωμένος ΦΠΑ, από την κατάθεση της προσφυγής, τελικά δόθηκε το πράσινο φώς.

Μάλιστα όπως υπογραμμίστηκε η απόφαση που πάρθηκε για την κατάργηση των μειωμένων συντελεστών ΦΠΑ στα πέντε νησιά της περιφέρειας δεν είναι σύννομη, ενώ ακόμα και για τα υπόλοιπα στα οποία ακόμα ισχύουν οι μειωμένοι συντελεστές το καθεστώς έχει στην πράξη καταργηθεί.

Κι αυτό γιατί όπως επισημάνθηκε, τα μικρά νησιά δορυφόροι όπως είναι, η Σύμη, η Χάλκη, το Καστελλόριζο, η Τήλος κλπ. έχουν άμεση επιβάρυνση από την κατάργηση του καθεστώτος αφού εξαρτώνται οικονομικά από τη Ρόδο. Για κάθε αγορά τους οι κάτοικοι επισκέπτονται το νησί μας και λόγω της περιορισμένης ή της μηδενικής εμπορικής δραστηριότητας εφοδιάζονται από τη Ρόδο τα είδη ρουχισμού, υπόδησης, σπιτιού, ακόμα και τα σχολικά.

Διαβάστε ακόμη

Σύσκεψη χθες στον δήμο για τον νόμο που αφορά τον αιγιαλό και την παραλία

Ανακοινώθηκε από την ΕΛ.ΣΤΑΤ. ο μόνιμος πληθυσμός στα χωριά και τα νησιά μας

Δήμαρχος Ρόδου, Αλέξανδρος Κολιάδης: Οποιος σπέρνει ανέμους...

Εξαιρετικά ενδιαφέρουσα η ημερίδα "Από τον ρεπόρτερ του 19ου αιώνα στη χρήση Τεχνητής Νοημοσύνης" της ΕΣΗΕΠΗΝ

Ο καιρός έβαλε φρένο στην περιοδεία Κασσελάκη

Ευρωεκλογές: Η Δόμνα Μιχαηλίδου υπεύθυνη στην περιφέρεια Ν. Αιγαίου για τον συντονισμό δράσεων της Ν.Δ.

Ξεκινούν οι συναντήσεις σχολής γονέων της Κινητής Μονάδα Ρόδου του ΚΕΘΕΑ ΑΡΙΑΔΝΗ στον Αρχάγγελο

Το COSMOTE HISTORY προβάλλει τα Πράσινα & Έξυπνα Νησιά του Ν. Αιγαίου