Aθωώθηκε ο Κοσκινιάτης για την απόπειρα ανθρωποκτονίας

Aθωώθηκε ο Κοσκινιάτης για την απόπειρα ανθρωποκτονίας

Aθωώθηκε ο Κοσκινιάτης για την απόπειρα ανθρωποκτονίας

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 258 ΦΟΡΕΣ

Αθώος κατά πλειοψηφία κρίθηκε χθες από το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Κω, 65χρονος από τα Κοσκινού που κατηγορούνταν για απόπειρα ανθρωποκτονίας σε βάρος δύο Αλβανών εργατών πριν από πέντε χρόνια στη Ρόδο.

Το δικαστήριο κάνοντας δεκτούς τους αυτοτελείς ισχυρισμούς του συνηγόρου υπεράσπισης κ. Άκη Δημητριάδη έκρινε κατά πλειοψηφία αθώο τον 65χρονο τον οποίο βάραιναν οι κατηγορίες της απόπειρας ανθρωποκτονίας κατά συρροή, η παράνομη οπλοκατοχή και οπλοχρησία, εξύβριση κατά συρροή και απειλή.

Ο 65χρονος συνελήφθη στις 23 Μαρτίου 2009 στις 6 το απόγευμα μετά από καταγγελία που έκανε σε βάρος του 55χρονος συμπατριώτης του με τον οποίο- σύμφωνα με πληροφορίες- φέρονται να έχουν χρόνια διαμάχη. Όπως έγινε γνωστό, ο 44χρονος και ο 52χρονος Αλβανικής καταγωγής εκτελούσαν οικοδομικές εργασίες σε χώρο του 55χρονου, όταν ο 65χρονος φερόταν να πήγε εκεί να τους απείλησε και στη συνέχεια χρησιμοποιώντας κυνηγετική καραμπίνα πυροβόλησε εναντίον τους τρεις φορές. Μετά τη καταγγελία στο χώρο έσπευσαν αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ρόδου οι οποίοι συνέλαβαν τον 65χρονο, ενώ κατέσχεσαν τη καραμπίνα, την οποία κατείχε παράνομα και τα φυσίγγια.

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, ο 65χρονος φέρεται να μετέβη στο ίδιο σημείο και την προηγούμενη μέρα (22 Μαρτίου 2009) το πρωί και να απείλησε τους αλλοδαπούς.

Πάντως σύμφωνα με πληροφορίες, απολογούμενος ο 65χρονος αρνήθηκε κάθε κατηγορία τονίζοντας πως πρόκειται καθαρά για πλεκτάνη σε βάρος του, εξαιτίας των κτηματικών διαφορών που έχει με τον 55χρονο που έχει προσλάβει τους αλλοδαπούς, ισχυρισμό που επανέλαβε και ενώπιον του δικαστηρίου.

Ο 65χρονος αναφέρθηκε αναλυτικά στις καταθέσεις που έχουν δώσει ο 44χρονος και ο 52χρονος Αλβανικής καταγωγής και στις οποίες υπάρχουν αρκετές αντιφάσεις αναφορικά με την απόσταση που φέρεται να πυροβόλησε εναντίον τους ο κατηγορούμενος, τον αυτόπτη μάρτυρα, ο οποίος όμως δήλωσε πως δεν είδε κάτι αλλά και το ότι ο 65χρονος κυνήγησε με το αυτοκίνητο του τους Αλβανούς μετά τους πυροβολισμούς.

Ο ίδιος επεσήμανε το γεγονός πως ουδέποτε εκείνος σταμάτησε για να μαζέψει τους κάλυκες από τις σφαίρες που φέρεται να έχει ρίξει, όταν όμως πήγαν στο σημείο οι αστυνομικοί δεν τις βρήκαν όπως δεν βρήκαν και κάποια άλλα ίχνη πυροβολισμών.

Ο 65χρονος τόνισε επίσης πως όταν τον επισκέφθηκε σπίτι του η αστυνομία, το όπλο δεν ήταν ούτε ζεστό ούτε και είχε σημάδια εκπυρσοκρότησης.

Διαβάστε ακόμη

Επτά άτομα συνέλαβαν οι αστυνομικές αρχές χθες και σήμερα στη Ρόδο

Νέο θρίλερ με τον φαντάρο που βρέθηκε νεκρός στη Ρω το 2018 - «Δεν αυτοκτόνησε, τον δολοφόνησαν» υποστηρίζει η οικογένειά του

Συνελήφθησαν δύο άτομα για κατοχή και διακίνηση ναρκωτικών ουσιών στην Κάλυμνο

Συνελήφθη ημεδαπός για διακίνηση ναρκωτικών στη Ρόδο

«Έπεσα σε παγίδα», ισχυρίζεται ο 50χρονος αρχαιοφύλακας μουσείου που κατηγορείται για ασέλγεια σε 10χρονο

Δικαιώθηκαν εργαζόμενοι του δήμου Ρόδου

Ελεύθεροι χωρίς όρους αφέθηκαν η μητέρα και οι δύο εκπαιδευτικοί

Νίσυρος: Νέες αποκαλύψεις για τον αρχαιοφύλακα - «Βροχή» οι καταγγελίες – τέθηκε σε αναστολή των καθηκόντων του