Aθωώθηκε ο Ιρλανδός για το βιασμό 16χρονης

Aθωώθηκε ο Ιρλανδός για το βιασμό 16χρονης

Aθωώθηκε ο Ιρλανδός για το βιασμό 16χρονης

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 398 ΦΟΡΕΣ

Αθώος κρίθηκε χθες από το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Ρόδου 32χρονος Ιρλανδός που κατηγορούνταν για τον βιασμό 16χρονης Αγγλίδας, πριν από πέντε χρόνια στο νησί μας.

Η υπόθεση πήρε το δρόμο της δικαιοσύνης μετά από καταγγελία που έκανε η ανήλικη Αγγλίδα στην αστυνομία κατά του 32χρονου Ιρλανδού αλλά και ενός 22χρονου συμπατριώτη του (τότε ήταν ανήλικος ηλικίας 17 ετών), με αποτέλεσμα χθες να εκδικαστεί από το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Ρόδου το οποίο κάνοντας δεκτούς τους αυτοτελείς ισχυρισμούς της συνηγόρου υπεράσπισης κ. Ούνα Χέιλυ απάλλαξε από κάθε κατηγορία τον 32χρονο Ιρλανδό.

Σύμφωνα με όσα είχε καταγγείλει η 16χρονη – τότε- αλλοδαπή, στις 11.30 περίπου το βράδυ της 14ης Ιουλίου 2010 βρισκόταν στο δωμάτιο του ξενοδοχείου όπου διαμένει μαζί με τη μητέρα της στο Θεολόγο, όταν ακούγοντας φωνές από το διάδρομο βγήκε έξω.

Εκεί είδε κάποια άτομα τέσσερα εκ των οποίων της πρότειναν να μεταβούν στο εξωτερικό μπαρ της πισίνας για ποτό και εκείνη δέχτηκε τη πρόσκληση. Αφού έκαναν παρέα πίνοντας ποτά για 45 περίπου λεπτά, ο 32χρονος και ο 22χρονος – κατά την ανήλικη- την οδήγησαν μετά από επιθυμία της για να της δείξουν τη παραλία.

Όταν έφθασαν εκεί της έβγαλαν τα ρούχα της ζητώντας της να κάνουν μπάνιο και όταν εκείνη αρνήθηκε, την έριξαν βίαια στη ξαπλώστρα και ένας εκ των ανδρών τη βίασε, ενώ ο δεύτερος παρακολουθούσε περιμένοντας. Όμως μετά την ολοκλήρωση της πράξης από το πρώτο δράστη, η 16χρονη βρήκε ευκαιρία πήρε τα πράγματα της και επέστρεψε στο ξενοδοχείο όπου και κάλεσε την αστυνομία για να καταγγείλει το γεγονός.

Αξίζει πάντως να σημειωθεί πως από την πρώτη στιγμή ο 32χρονος αρνούνταν τα όσα του καταλογίζονταν και είχε ισχυριστεί πως η 16χρονη ήταν αυτή που τους πλησίασε στο μπαρ και τους ζήτησε να συμμετάσχει στη παρέα τους. Αυτοί δέχτηκαν και μαζί κατανάλωσαν αρκετή ποσότητα αλκοόλ.

Στη συνέχεια την μετέφεραν στο δωμάτιο της, όταν όμως η 16χρονη έμαθε πως οι νεαροί θα πάνε παραλία, πήγε και εκείνη μαζί τους. Εκεί είχαν μαζί της και μετά από δική της πρόκληση και πρόσκληση διάφορες ερωτικές περιπτύξεις όμως σε καμία περίπτωση δεν ήρθαν σε εξώγαμη συνουσία.

Επίσης το ίδιο δικαστήριο έκρινε αθώο αλλοδαπό ιδιοκτήτη καταστήματος υγειονομικού ενδιαφέροντος στην Κω, ο οποίος κατηγορούνταν για τον βιασμό μίας Αγγλίδας, πριν από εννέα χρόνια στο νησί του Ιπποκράτη.

Διαβάστε ακόμη

Εξιχνιάστηκε κλοπή τιμαλφών από χρυσοχοείο στη Ρόδο

Συνελήφθη αλλοδαπός στη Ρόδο για ναρκωτικά

Προσωρινά κρατούμενος κρίθηκε ο 54χρονος, υπεύθυνος κέντρου διασκέδασης στη Ρόδο, για διακίνηση ναρκωτικών

Πουλούσε υαλοκαθαριστήρες και συνελήφθη

Σε κινητοποιήσεις από αύριο οι δικηγόροι του νησιού μας

Καταγγελία για κακομεταχείριση ζώου

Ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος στους δύο γονείς

«Κούρεμα» οφειλών άνω των 500.000 ευρώ πέτυχε επιχειρηματίας της Ρόδου