Βρέθηκε εγκαταλελειμμένο βρέφος στη Ρόδο

Βρέθηκε εγκαταλελειμμένο βρέφος στη Ρόδο

Βρέθηκε εγκαταλελειμμένο βρέφος στη Ρόδο

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 196 ΦΟΡΕΣ

ΦΛΑΣ στο παρελθόν - Εν Ρόδω Παρασκευή 14 Οκτωβρίου 1955 Αριθ. Φύλλου 1344

ΕΥΧΑΙ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΠΡΟΣ ΤΟΝ κ. ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΝ
Α.Ε. Πρόεδρον Κυβερνήσεως Κωνσταντίνον Καραμανλήν.
Αθήνας
Η ανάθεσις της Πρωθυπουργίας εις Υμάς υπήρξεν λίαν επιτυχής διότι εν τω προσώπω Σας ο Ελληνικός Λαός ανεύρε τον άνθρωπον όστις δια της αποδεδειγμένης αποφασιστικότητός Του ασφαλώς θέλει συντελέσει την στιγμήν αυτήν εις την αισίαν επίλυσιν τόσων πολυπλόκων ζητημάτων ΣΤΟΠ.

Ιδιαιτέρως εγώ όστις προ πολλού Σας γνωρίζω είμαι εξαιρετικά υπερήφανος και βέβαιος δια την πλήρη επιτυχίαν των έργων, τα οποία ωραματίσθητε.

Σύμπασα η Κοινωνία της Ρόδου υποβάλλει τας ευχάς της δια την πλήρη ολοκλήρωσιν της τόσον μεγάλην αποστολής Σας και χαιρετίζει το γεγονός διότι υπήρξατε ένθερμος φίλος της Δωδεκανήσου.
Επ’ ευκαιρία του Συνεδρίου μας το οποίον αρχίζει αύριον ελπίζω ότι θέλετε επιδείξει την δέουσα κατανόησιν δια την ικανοποιητικήν επίλυσιν των απασχολούντων από πολλού την Τοπικήν Αυτοδιοίκησιν προβλημάτων.

Δρ. ΜΙΧΑΗΛ ΠΕΤΡΙΔΗΣ
Δήμαρχος Ρόδου

ΑΠΑΝΤΗΣΙΣ
Από Πρόεδρον Κυβερνήσεως προς
τον κ. Μιχ. Πετρίδην ιατρόν Δήμαρχον Ροδίων Ρόδος.
Ευχαριστώ θερμώς δι’ ευχάς
Κ.Α. ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ
Πρόεδρος Κυβερνήσεως

ΑΝΕΥΡΕΘΗ ΕΚΘΕΤΟΝ ΕΙΣ ΚΕΝΤΡΙΚΗΝ ΟΔΟΝ
Χθες την 6ην απογευματινήν, ανευρέθη υπό διαβατών εις την είσοδον του επί της οδού Βασιλόπαιδος Μαρίας ναού του Ταξιάρχου έκθετον βρέφος 15-20 ημερών, επί του οποίου ούτοι εύρον σημείωμα, αναγράφον “Καραντώνη, 15 Νοεμβρίου”. Πάραυτα, ειδοποιήθη το Ορφανοτροφείον Θηλέων και παρέλαβε το εγκαταλειφθέν βρέφος.

ΗΡΧΙΣΕΝ Η ΠΑΡΑΔΟΣΙΣ ΣΙΤΟΥ ΕΙΣ ΤΟΥΣ ΜΥΛΟΥΣ
Ηρχισεν από της χθες η παράδοσις του συγκεντρωθέντος υπό της Ενώσεως Γεωργικών Συνεταιρισμών σίτου εις τους κιλυνδρομύλους Ρόδου. Η ποσότης του εν λόγω σίτου ανέρχεται εις τας 284.000 οκάδας, ήδη δε παρεδόθησαν 94.000 οκάδες.
Η παράδοσις θα συνεχισθή και σήμερον, ενώ παραλλήλως εναυλώθη πετρελαιοκίνητον δια την μεταφοράν και του συγκεντρωθέντος εις Κω σίτου.

Η Ε.Δ.Α. ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΟΥ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΕΤΑΙ
Δι’ υπομνήματός της η προσωρινή Διοικούσα Επιτροπή ΕΔΑ Δωδεκανήσου το οποίον υπέβαλε προς τον Νομάρχην κ. Ρεμπάκον, διαμαρτύρεται δια ήν ανεργίαν, την συνεχή άνοδον του τιμαρίθμου, το στεγαστικόν πρόβλημα, την βαρυτάτην φορολογίαν των μεσαίων τάξεων, το αγροτικόν πρόβλημα κλπ. Δια του ιδίου εγγράφου ζητεί ενίσχυσιν της σπογγαλιείας, του τουρισμού και των κενών εις τα Γυμνάσια, παύσιν της διώξεως του πνεύματος, γενικήν αμνηστείαν δια τους Δωδεκανησίους πολιτικούς κρατουμένους και αποχώρησιν εκ του ΝΑΤΟ.

ΟΙ ΕΡΓΑΤΑΙ ΘΑ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΟΥΝ ΚΙΝ. ΠΡΟΒΟΛΗΝ
Ως πληροφορούμεθα, υπό της Εργατικής Εστίας, εν το πλουσίω του αρξαμένου προγράμματος της ψυχαγωγίας των εργατών θα διατεθή ποσόν δια του οποίου άπαντες οι εργαζόμενοι της Ρόδου θα παρακολουθήσουν μίαν κινηματογραφικήν παράστασιν.
Κατά τας αυτάς πληροφορίας, εις έκαστον εργαζόμενον θα δοθή το αντίτιμον του εισιτηρίου, ούτως ώστε μόνος του να μεταβή την καθωρισμένην ημέραν και να παρακολουθήση την προβολήν ενός φιλμ.

ΕΠΕΣΚΕΦΘΗΣΑΝ ΤΟΝ ΡΑΔΙΟΣΤΑΘΜΟΝ
Χθες αι ανώτεραι τάξεις του Προτύπου Δημοτικού Σχολείου Ρόδου, συνοδευόμεναι υπό των διδασκάλων των, επεσκέφθησαν τον Ραδιοφωνικόν Σταθμόν Ρόδου.

ΔΕΜΑΤΑ ΔΙΑ ΤΑ ΟΡΦΑΝΑ
Ως πληροφορούμεθα υπό του Κέντρου Κοινωνικής Προνοίας, συνεχίζεται η διανομή των υπό της ΚΕΑΡ αποσαλέντων δεμάτων, εις τα ορφανά της πόλεώς μας.

ΑΝΕΣΤΑΤΩΘΗ ΤΟ ΜΑΝΔΡΑΚΙ ΕΚ ΜΙΚΡΑΣ ΠΥΡΚΑΪΑΣ ΕΚΡΑΓΕΙΣΑ ΕΝΤΟΣ ΕΝΟΣ ΠΕΤΡΕΛΑΙΟΚΙΝΗΤΟΥ
Πυρκαϊά εξερράγη χθες την 11.30 νυκτερινήν εντός μικρού πετρελαιοκινήτου ευρισκομένου εντός του λιμένος Μανδρακίου, πλησίον του φάρου Αγ. Νικολάου.

Το μέγεθος της εν λόγω πυρκαϊάς υπερεκτιμηθέν υπό του πληρώματος του σκάφους και διαβατών οι οποίοι την αντελήφθησαν, προεκάλεσε την άμεσον κλήσιν της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας. Πράγματι μετ’ ολίγον κατέφθησεν επί τόπου πυροσβεστική αντλία, ενώ πλήθη είχον συγκεντρωθή προ της Νέας Αγοράς και παρηκολουθούσαν. Εν τω μεταξύ όμως το πυρ είχε κατασβεσθή.

Διαβάστε ακόμη

Χρήστος Γιαννούτσος: Τελικά ψηφίζουμε στις Ευρωεκλογές με κριτήριο την πολιτική ή το lifestyle;

Ηλίας Καραβόλιας: Το αφανές κόστος του δυνητικού

Θεόδωρος Παπανδρέου: Διορθωτικές παρεμβάσεις στο Αναλυτικό και Ωρολόγιο πρόγραμμα του Δημοτικού Σχολείου

Γιατί να ψηφίσουμε στις Ευρωπαϊκές εκλογές του 2024;

Στην Ηλιούπολη για τα μπαράζ ανόδου ο ΠΑΟΚ Ρόδου

Ηλίας Καραβόλιας: Παγκόσμια ημέρα βιβλίου

Δρ. Μελίνα Φιλήμονος - Τσοποτού: Τα νησιά, τα μουσεία και οι φύλακες

Σπύρος Συρόπουλος: "Δωριέας: Ο αρχιτέκτονας του πολιτικού μεγαλείου μιας διαχρονικής πόλης"