Καθαρίστηκε η παραλία της Σορωνής

Καθαρίστηκε η παραλία της Σορωνής

Καθαρίστηκε η παραλία της Σορωνής

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 307 ΦΟΡΕΣ

Από το Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης και το γυμνάσιο

Στα πλαίσια του Παγκόσμιου Εθελοντικού Καθαρισμού Ακτών 2015 και της Εβδομάδας Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης 2015 διοργανώθηκε από το Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Πεταλούδων Ρόδου και το Γυμνάσιο Σορωνής Ρόδου καθαρισμός της ακτής Σορωνής.

Οι μαθητές και οι μαθήτριες του Γυμνασίου Σορωνής σε συνεργασία με τους εκπαιδευτικούς του σχολείου καθάρισαν την ακτή την Τετάρτη 14 Οκτωβρίου 2015 σε διάστημα που ορίζεται από την HELMEPA (Ελληνική Ένωση Προστασίας Θαλάσσιου Περιβάλλοντος) ως «Μήνας Δράσης για το Θαλάσσιο Περιβάλλον».

Η δράση πραγματοποιήθηκε μετά από πρόσκληση του Κεντρικού Λιμεναρχείου Ρόδου, έχοντας θέσει ως μια από τις βασικές προτεραιότητές του την προστασία του θαλάσσιου περιβάλλοντος, ενθαρρύνοντας την ανάληψη πρωτοβουλιών για την οργάνωση/συγκρότηση ομάδων καθαρισμού των λιμένων, λιμενίσκων, ακτών και θαλάσσιων χώρων από απορρίμματα και την εν γένει ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των πολιτών για την εθελοντική συμμετοχή τους.

Από την παραπάνω δράση στόχος ήταν να ευαισθητοποιηθούν οι μαθητές σε θέματα προστασίας του περιβάλλοντος και της αξίας της εθελοντικής προσφοράς μέσα από ένα σχεδιασμό που βασίζεται στις αρχές της αειφορίας και της συλλογικότητας.
Ο υπεύθυνος του ΚΠΕ Πεταλούδων Ρόδου
Χαράλαμπος Β. Συργιάννης

Διαβάστε ακόμη

Επιτυχώς ολοκληρώθηκαν η «Ημερίδα Ενημέρωσης και το Τριήμερο Περιφερειακό Εργαστήριο Κυκλικής Οικονομίας» στο Νότιο Αιγαίο

Μεγάλη καθυστέρηση στην κυκλοφορία οχημάτων και μεγάλη ταλαιπωρία των οδηγών στην περιοχή Τσαΐρι λόγω έργων

Γ. Νικητιάδης: Μόνο ένα ισχυρό παρεμβατικό κράτος μιας σοσιαλδημοκρατικής κυβέρνησης μπορεί να ενισχύσει τη βιομηχανία

Λευτέρης Καφετζής: Ο πατέρας του Τζέιμς είναι ο πραγματικός Survivor - Ο γύρος του κόσμου, η θύελλα και η δραματική διάσωση

Αθίγγανος πήγε να δει ομόφυλό του στα κρατητήρια και συνελήφθη την ώρα που του έδινε χασίς

Ρόδος: O όμιλος αστρονομίας «Βενετοκλείου» 1ου ΓΕΛ Ρόδου στο Austin Texas για την ολική εκλειψη ηλίου

Εντεταλμένος Θεμάτων Διακυβέρνησης Φορέων Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων ο γενικός διευθυντής του ΦοΔΣΑ Νοτίου Αιγαίου

Συμπαραστάτη του Πολίτη θα εκλέξει το περιφερειακό συμβούλιο Νοτίου Αιγαίου