Eθελοντικός καθαρισμός των ακτών της Πάτμου

Eθελοντικός καθαρισμός των ακτών της Πάτμου

Eθελοντικός καθαρισμός των ακτών της Πάτμου

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 263 ΦΟΡΕΣ

Το Λιμεναρχείο Πάτμου ανακοινώνει την ολοκλήρωση των εθελοντικών καθαρισμών ακτών στα πλαίσια της Παγκόσμιας Εκστρατείας Εθελοντικού Καθαρισμού Ακτών 19 Σεπτεμβρίου – 19 Οκτωβρίου υπό την αιγίδα της HELMEPA.

Ο δεύτερος καθαρισμός πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 18-10-2015 σε συνεργασία με τους Εθελοντές Δύτες Πάτμου και τον εργολάβο καθαριότητας λιμένος Σκάλας Πάτμου, κ. ΚΑΜΙΤΣΗ Γεώργιο. Ο καθαρισμός με παράλληλη συγκομιδή απορριμμάτων από ξηράς στην περιοχή «Χοχλακούρα» και από θαλάσσης με σκάφος στις βορειονατολικές ακτές Νήσου Πάτμου, από την περιοχή «Καριώτικο» έως την περιοχή «Λεμονού».

Αξίζει να σημειώσουμε ότι κατά τον καθαρισμό συλλέχτηκαν διάφορα υλικά, κυρίως πλαστικά, τα οποία συσκευάστηκαν σε 34 τσουβάλια, καθώς και άλλα μεγαλύτερου μεγέθους. Τα συλλεχθέντα υλικά μεταφέρθηκαν με ιδιωτικό σκάφος στο Λιμένα Σκάλας Πάτμου, όπου και παραδόθηκαν στον Εργολάβο Καθαριότητας Λιμένα Σκάλας Πάτμου για την περαιτέρω αξιοποίηση όσων από αυτά μπορούν να ανακυκλωθούν.
Παράλληλα, έχει γίνει λεπτομερής καταγραφή των απορριμμάτων που συλλέχθηκαν και από τις δύο ημέρες των καθαρισμών και τα ειδικά πληροφοριακά έντυπα έχουν κατατεθεί από την Υπηρεσία μας στην HELMEPA.

Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε για την συμμετοχή και τη συμβολή τους:
- Τον κο Καμίτση Γεώργιο για τον συντονισμό του εθελοντικού καθαρισμού.
-Την Patmos Marine για τη διάθεση του σκάφους CORVETTE.
-Την ΟΙΚΟ ΠΑΤΜΟΣ για τη διάθεση αναλώσιμων υλικών .
-Την Patmos Habitats για τη διάθεση εξοπλισμού (σχοινιά, απόχες, κ.τ.λ.) και για χορηγία καυσίμων.
-Την VF SERVICE – Φέγγαρος Χρυσοβαλάντης για χορηγία καυσίμων.

Τέλος οφείλουμε να τονίσουμε ότι δυστυχώς σε αυτή τη δράση η συμμετοχή εθελοντών ήταν πολύ μικρή, καθώς ανήλθε σε μόλις οχτώ άτομα. Από την άλλη μεριά, πρέπει να δώσουμε θερμά συγχαρητήρια σε όσους υποστήριξαν τη δράση, είτε με τη φυσική συμμετοχή τους είτε με χορηγίες, οι οποίοι πρόσθεσαν ένα μικρό λιθαράκι ακόμα στην προστασία του φυσικού περιβάλλοντος. Η προσπάθεια δεν σταματά εδώ και το Λιμεναρχείο Πάτμου θα συνεχίσει να δίνει το παρόν σε όλες τις περιβαλλοντικές δράσεις που θα λαμβάνουν χώρα στο νησί μας.

Διαβάστε ακόμη

Συμπόσιο για την πλαστική ρύπανση τον Οκτώβριο στη Ρόδο

Επιστήμονες χαρτογραφούν τις αποικίες των μυρμηγκιών στα Δωδεκάνησα

Τα μυρμήγκια Camponotus και Cremmatogaster θα μελετηθούν στην Κάρπαθο

Ιάκωβος Κολαϊνής: «Βρε πώς αλλάζουν οι καιροί» – Οικολογική ισορροπία σε αναζήτηση

Φυτεύοντας το δάσος της θάλασσας στους Λειψούς

Κλιματική αλλαγή: Ξηρασία, κυκλώνες και έντονες βροχοπτώσεις θα επηρεάσουν τη Μεσόγειο τα επόμενα χρόνια, λένε οι κλιματολόγοι

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε ο καθαρισμός του βυθού στο Μανδράκι

Ο Φο.Δ.Σ.Α. Νοτίου Αιγαίου συμμετέχει στην Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Μείωσης Αποβλήτων (EWWR 2023)