Στις φυλακές οδηγείται ο 46χρονος μαχαιροβγάλτης

Στις φυλακές οδηγείται  ο 46χρονος μαχαιροβγάλτης

Στις φυλακές οδηγείται ο 46χρονος μαχαιροβγάλτης

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 707 ΦΟΡΕΣ

Ισχυρίστηκε ότι τελούσε σε νόμιμη άμυνα

Προσωρινά κρατούμενος κρίθηκε χθες αργά το μεσημέρι, αμέσως μετά την απολογία του στην ανακρίτρια Ρόδου και με την σύμφωνη γνώμη του αρμόδιου Εισαγγελέα, ο 46χρονος Αλβανός, που το απόγευμα της περασμένης Κυριακής, μαχαίρωσε θανάσιμα τον 50χρονο Ιωάννη Μαλλιάκα, στην Ιαλυσό, έπειτα από άγριο καβγά που είχαν μεταξύ τους για ασήμαντη αφορμή.

Ο 46χρονος δράστης, συνοδευόμενος από τον δικηγόρο του κο Στέλιο Αλεξανδρή, απολογήθηκε χθες το μεσημέρι και ισχυρίστηκε ότι δεν είχε πρόθεση ούτε να τραυματίσει, αλλά ούτε και να σκοτώσει τον γείτονά του.

Περιέγραψε με κάθε λεπτομέρεια τον άγριο καβγά που είχε ξεσπάσει λίγο νωρίτερα μεταξύ τους και σημείωσε ότι ο Γιάννης Μαλλιάκας, είχε αρπάξει ένα ξύλο με το οποίο χτυπούσε με δύναμη την πόρτα του διαμερίσματός του για να μπει μέσα.

Μάλιστα, όπως ισχυρίστηκε, όταν άνοιξε την πόρτα, το θύμα μπήκε στο διαμέρισμά του και συνεπλάκησαν στα χέρια. Τότε ήταν που άρπαξε ένα μαχαίρι από την κουζίνα και τον χτύπησε.

Ο δικηγόρος του κατηγορούμενου, προσκόμισε επίσης ιατροδικαστική έκθεση που αναφέρει ότι ο 46χρονος Αλβανός, έφερε εκδορές και τραύματα στο σώμα του, γεγονός που επιβεβαιώνει τον άγριο καβγά που είχαν και την συμπλοκή που έγινε, πριν να γίνει το φονικό.

Επίσης, επικαλέστηκε την ιατροδικαστική έκθεση για τα αίτια του θανάτου του θύματος, σύμφωνα με την οποία ο θάνατος, οφείλονταν σε πνιγμό εξαιτίας πιθανόν μεγάλη ποσότητας τροφής και ποτού που είχε καταναλωθεί νωρίτερα.

Οι ισχυρισμοί αυτοί, δεν έπεισαν ούτε την ανακρίτρια αλλά ούτε και τον εισαγγελέα, με αποτέλεσμα από κοινού να διατάξουν την προσωρινή κράτησή του μέχρι η υπόθεση να εξεταστεί από το αρμόδιο δικαστήριο.

Διαβάστε ακόμη

Καταγγελία για κακομεταχείριση ζώου

Ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος στους δύο γονείς

«Κούρεμα» οφειλών άνω των 500.000 ευρώ πέτυχε επιχειρηματίας της Ρόδου

Αποτελέσματα αστυνομικών δράσεων στα  νησιά του Νοτίου Αιγαίου την περασμένη εβδομάδα

Πνίγηκε από τροφή το κοριτσάκι στην Κω - Συνελήφθησαν οι γονείς

Συνελήφθη 54χρονος, υπεύθυνος κέντρου διασκέδασης στη Ρόδο για διακίνηση ναρκωτικών

Επτά άτομα συνέλαβαν οι αστυνομικές αρχές χθες και σήμερα στη Ρόδο

Νέο θρίλερ με τον φαντάρο που βρέθηκε νεκρός στη Ρω το 2018 - «Δεν αυτοκτόνησε, τον δολοφόνησαν» υποστηρίζει η οικογένειά του