Γ. ΚΑΚΟΥΛΗΣ: κάνουμε ό,τι μπορούμε για την εικόνα της Παλιάς Πόλης

Γ. ΚΑΚΟΥΛΗΣ: κάνουμε ό,τι μπορούμε για την εικόνα της Παλιάς Πόλης

Γ. ΚΑΚΟΥΛΗΣ: κάνουμε ό,τι μπορούμε για την εικόνα της Παλιάς Πόλης

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 322 ΦΟΡΕΣ

Τη διάνοιξη της οδού Καμείρου υπόσχεται ο αντιδήμαρχος

Στα σχέδια της Διεύθυνσης Πολεοδομίας για το προσεχές διάστημα, αναφέρεται ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος κ. Γιώργος Κακούλης ο οποίος, επίσης, κάνει και έναν απολογισμό για την κατάσταση φέτος στη Μεσαιωνική Πόλη, με αφορμή το κλείσιμο της σεζόν.

Καταρχήν, όσο αφορά στις πολεοδομικές εφαρμογές, έκανε γνωστό ότι, επιτέλους, μετά από τόσα χρόνια, γίνεται διαπλάτυνση της οδού Μιχαήλ Πετρίδη με την κατεδάφιση του περιπτέρου που εμπόδιζε την πλήρη διάνοιξή της. Όπως είπε, έχουν γίνει όλες οι προβλεπόμενες διαδικασίες και έχει σταλεί το σχετικό έγγραφο προς τις Τεχνικές Υπηρεσίες για την κατεδάφιση του περιπτέρου που θα οδηγήσει στην πλήρη διάνοιξη μίας από τις πιο κεντρικές οδούς της πόλης. Πρόκειται για ένα θέμα που χρονολογείται από τη δεκαετία του 1990 και τώρα κατάφεραν να λύσουν το θέμα ενώ οι ιδιοκτήτες μετά από συζητήσεις έδωσαν τη συναίνεσή τους. Αυτό, στην πράξη, σημαίνει ότι αποκτάει όλο το εύρος της η Μιχαήλ Πετρίδη.

Ένα άλλο θέμα με το οποίο ασχολούνται και πήγε πίσω λόγω των εκλογών, είναι η διάνοιξη της οδού Καμείρου το οποίο ο Αντιδήμαρχος χαρακτηρίζει μεγάλο αφού η διάνοιξη της οδού θα λύσει ένα σημαντικό μέρος του κυκλοφοριακού προβλήματος. Υπήρχε ένα δικαστήριο το οποίο λόγω εκλογών αναβλήθηκε και η δικάσιμος προσδιορίστηκε για το Φεβρουάριο.

Ήδη έχουν προβλέψει και έχουν ενημερώσει την αρχαιολογία ώστε, μόλις τους επιτραπεί, να πάει η αρχαιολογία να κάνει τις ανασκαφικές έρευνες προκειμένου να τους δοθεί επιτέλους η έγκριση για τη διάνοιξη της οδού.
Επίσης, τέτοιες ενέργειες θα γίνουν επί των οδών Δενδρινού και Χατζηευαγγέλου, καθώς εκεί έχει ένα τμήμα ρυμοτομούμενο και είναι μέσα στα σχέδια για να διανοιχτεί.

Όσον αφορά σ’ αυτές του τις αρμοδιότητες, ο Αντιδήμαρχος δεν παραλείπει να δηλώσει ότι στην υπηρεσία δόμησης κυλούν όλα ομαλά, δεν υπάρχουν προβλήματα ενώ έχουν τακτοποιήσει και το αρχείο και συνεχίζουν να το κάνουν όσο γίνεται καλύτερα και αυτό παρά τις ελλείψεις σε προσωπικό. Εκείνο που σημειώνει, όμως, είναι ότι η έλλειψη πόρων δεν τους επιτρέπει να ολοκληρώσουν τις χωροταξικές και πολεοδομικές μελέτες.

Για τη Μεσαιωνική Πόλη
Όσον αφορά στις αρμοδιότητές του ως Αντιδήμαρχος Μεσαιωνικής Πόλης, καταρχήν, κάνει γνωστό ότι, στην πύλη Ντ’ Αμπουάζ, εδώ και ένα μήνα έχουν κλέψει την κάμερα που έχει τοποθετηθεί για να ελέγχουν τις μπάρες.
Πάντως διαβεβαιώνει ότι η φύλαξη της Μεσαιωνικής Πόλης θα συνεχιστεί καθ’ όλη τη διάρκεια του χειμώνα και, από εδώ και στο εξής, θα είναι για όλο το έτος. Δηλαδή, θα λειτουργούν οι μπάρες και στόχος τους είναι να φθάσουμε σε ένα σημείο που δεν θα χρειάζεται ιδιωτική εταιρία φύλαξης για τις εισόδους.

Παράλληλα, κάνει έκκληση προς όλους να σέβονται το Μνημείο και υπενθυμίζει ότι έχει χαρακτηριστεί με κανονιστική διάταξη ως πεζόδρομος. Δηλαδή, δεν επιτρέπεται σε κανέναν να εισέρχεται μέσα στην Παλιά Πόλη με όχημα, πλην των μόνιμων κατοίκων οι οποίοι έχουν εφοδιαστεί με άδεια εισόδου από συγκεκριμένες πύλες και για συγκεκριμένες ώρες.

Πάντως, ο ίδιος θεωρεί ότι φέτος πήγαν καλύτερα όσο αφορά στην κυκλοφορία των οχημάτων στην Παλιά Πόλη, σε σχέση με πέρυσι, κάτι που οφείλεται κυρίως στο ότι λειτουργούν οι ηλεκτρικές μπάρες, κάτι που θα γίνεται και κατά τη διάρκεια του χειμώνα και μάλιστα μέχρι τις 2:00 το πρωί!

Μεγάλο ζήτημα, βέβαια, ήταν και τη σεζόν που μόλις εξέπνευσε οι κοινόχρηστοι χώροι και ο Αντιδήμαρχος παραδέχεται ότι δεν πήγαν καλά σ’ αυτό το κομμάτι ενώ μιλάει για τις μερίδες των καταστηματαρχών. Όπως είπε, έχουν πάρει αποφάσεις για ανάκληση αδειών ωστόσο είναι θέμα δικαιοσύνης αλλά και αστυνόμευσης. Σύμφωνα με τον ίδιο, η Αστυνομία επικαλείται έλλειψη προσωπικού. Παράλληλα, τα καταστήματα δεν κλείνουν αφού προσφεύγουν στη Δικαιοσύνη και καταφέρνουν και παίρνουν αναστολή, διότι υπάρχει κενό στο νομοθετικό πλαίσιο.

Μάλιστα, αναφέρει ότι, πριν από ένα μήνα έκαναν μία σύσκεψη, παρουσία και του νομικού συμβούλου της υπηρεσίας, και κατέληξαν στο ότι η αρμοδιότητα της ανάκλησης αδειών πρέπει να φύγει από την Επιτροπή Ποιότητας Ζωής και να περιέλθει στην Αστυνομία αλλά και γι’ αυτό απαιτείται νομοθετική ρύθμιση.
Ο Αντιδήμαρχος, δεν παρέλειψε, πάντως, να κάνει γνωστό ότι η καινούργια παιδική χαρά που τοποθέτησαν στις αρχές του χρόνου στο πάρκο Αλχαδέφ, και η οποία έχει σχεδόν ολοκληρωθεί, έχει υποστεί νέο βανδαλισμό, μετά από τις ζημιές την περασμένη Άνοιξη τις οποίες είχαν αποκαταστήσει.

Για του χρόνου
Σχετικά με την προετοιμασία για την επόμενη σεζόν, η οποία, βέβαια, θα αρχίσει οσονούπω, σύμφωνα με τον Αντιδήμαρχο θα γίνουν συσκέψεις και θα αναθεωρήσουν ειδικά τη φιλοσοφία για τους κοινόχρηστους χώρους. Δηλαδή, θα επανεκτιμήσουν την κατάσταση και θα είναι πιο αυστηροί στην παραχώρησή τους. Αυτό σημαίνει ότι θα γίνεται υπό προϋποθέσεις και όταν ο άλλος συνεχίζει τις παραβάσεις για πάνω από τρεις φορές, η άδεια θα ανακαλείται παντελώς και δεν θα διατίθεται ο κοινόχρηστος την επόμενη χρονιά.

Το μεγάλο ζήτημα που τους απασχολεί είναι με τα τουριστικά καταστήματα και, όπως είπε, πρέπει οπωσδήποτε το συνεργείο καθαίρεσης αντικειμένων από κοινόχρηστους να ενεργοποιηθεί αφού η καταστρατήγηση που γίνεται είναι μεγάλη με σταντ, πάγκους κτλ. Το πρόβλημα είναι η κατάληψη κοινοχρήστου χώρου πέραν του επιτρεπομένου αφού εμποδίζει και την κυκλοφορία. Μάλιστα, όπως λέει χαρακτηριστικά, για τον λόγο αυτό η παραχώρηση γίνεται με μέτρο και αφήνουν τον κατάλληλο χώρο για να διέρχονται οχήματα των υπηρεσιών σε περιπτώσεις έκτακτης ανάγκης.

Σχετικά με τους πλανόδιους μικροπωλητές, τους επαίτες και τα παιδιά ΡΟΜΑ, επίσης παραδέχεται ο κ. Κακούλης ότι φέτος δεν πήγαν καλά, επισημαίνοντας, όμως, ότι είναι θέμα της αστυνομίας ενώ και για την άγρα πελατών θεωρούν ότι πρέπει να υπάρξει αλλαγή του νομοθετικού πλαισίου και να ανακαλείται η άδεια του καταστήματος που δουλεύει αυτός που συλλαμβάνεται. Και δήλωσε χαρακτηριστικά:

«Πρέπει κάποιοι να καταλάβουν ότι δεν μπορούν να τ’ αφήνουν όλα στο Δήμο. Η Δημοτική Αρχή, τουλάχιστον στη Μεσαιωνική Πόλη, κάνει τ’ αδύνατα δυνατά για να βελτιώσει την εικόνα. Πρέπει, όμως, να συνδράμουν όλοι οι φορείς και κυρίως, προσωπική μου άποψη, είναι οι καταστηματάρχες οι οποίοι ζουν από τη Μεσαιωνική Πόλη, και οι μόνιμοι κάτοικοι. Ο καθένας ν’ αναλάβει το μέρος της ευθύνης που του ανήκει. Πρέπει να υπάρξει μία αρμονική συνύπαρξη. Γιατί εμείς δεν θέλουμε ένα Μνημείο που να είναι…νεκρούπολη αλλά όχι και την κατάσταση που επικρατεί σήμερα».

Μάλιστα, δεν παραλείπει να πει ότι θεωρεί ότι ήταν λάθος η μη επανασύσταση της Δημοτικής Αστυνομίας, έστω και με λιγότερες αρμοδιότητες αφού υπάρχει άλλη ανταπόκριση στους ένστολους.
Τέλος, την ερχόμενη εβδομάδα θα ανέβει στην Αθήνα όπου συνοδευόμενος από τους κυβερνητικούς βουλευτές, θα έχει συναντήσεις με υπηρεσιακούς παράγοντες των Υπουργείων για να προχωρήσει η αναθεώρηση της πολεοδομικής μελέτης της Μεσαιωνικής Πόλης.

Για το Εθνικό Θέατρο
Τέλος, όσον αφορά στο Εθνικό Θέατρο, ολοκλήρωσαν τις προμελέτες και τις οριστικές μελέτες και τώρα ετοιμάζουν φάκελο και προκήρυξη για την σύνταξη των μελετών εφαρμογής και των τευχών δημοπράτησης για το μεγάλο έργο της επισκευής του μοναδικού κτιρίου. Για το θέμα αυτό βρίσκεται σε συνεννόηση και με τον Περιφερειάρχη, κ. Γιώργο Χατζημάρκο.

Κλείνοντας, για τη Νέα Αγορά είπε ότι το κτίριο βρίσκεται σε κακή κατάσταση, χρήζει γενικής επισκευής και πρέπει άμεσα να εξευρεθούν πόροι, να γίνει η μελέτη και να αποκατασταθεί γιατί και αυτό είναι ένα Μνημείο. Προς το παρόν, εκείνο που μπορούν να κάνουν είναι σωστικές παρεμβάσεις.

Διαβάστε ακόμη

Μεγάλη καθυστέρηση στην κυκλοφορία οχημάτων και μεγάλη ταλαιπωρία των οδηγών στην περιοχή Τσαΐρι λόγω έργων

Γ. Νικητιάδης: Μόνο ένα ισχυρό παρεμβατικό κράτος μιας σοσιαλδημοκρατικής κυβέρνησης μπορεί να ενισχύσει τη βιομηχανία

Λευτέρης Καφετζής: Ο πατέρας του Τζέιμς είναι ο πραγματικός Survivor - Ο γύρος του κόσμου, η θύελλα και η δραματική διάσωση

Αθίγγανος πήγε να δει ομόφυλό του στα κρατητήρια και συνελήφθη την ώρα που του έδινε χασίς

Ρόδος: O όμιλος αστρονομίας «Βενετοκλείου» 1ου ΓΕΛ Ρόδου στο Austin Texas για την ολική εκλειψη ηλίου

Εντεταλμένος Θεμάτων Διακυβέρνησης Φορέων Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων ο γενικός διευθυντής του ΦοΔΣΑ Νοτίου Αιγαίου

Συμπαραστάτη του Πολίτη θα εκλέξει το περιφερειακό συμβούλιο Νοτίου Αιγαίου

Στ. Κασσελάκης: Θα επισκεφθεί 26 νησιά του Αιγαίου σε 9 μέρες