Περιβαλλοντική υπερευαισθησία

Περιβαλλοντική υπερευαισθησία

Περιβαλλοντική υπερευαισθησία

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 169 ΦΟΡΕΣ

Διαβάζω στον Τύπο πως η σύνοδος του ΟΗΕ για το περιβάλλον που πρόκειται να συνέλθει σε λίγες εβδομάδες θεωρείται ως ίσως η τελευταία ευκαιρία της ανθρωπότητας να σώσει τον πλανήτη, καθώς όλο και περισσότεροι διεθνείς οργανισμοί και επιστήμονες κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου για τις συνέπειες της κλιματικής αλλαγής.

Δεν χρειάζεται να αναφέρω εδώ πολλές λεπτομέρειες σε σχέση με τους κινδύνους που αντιμετωπίζει ο πλανήτης απο της συνέπειες την καταστροφής του περιβάλλοντος, με την αύξηση των ρύπων στην ατμόσφαιρα και την αύξηση της θερμοκρασίας. Χιλιοειπομένα αυτά, γνωστά σε όλους.

Θα αναφέρω μόνο την πρόσφατη ανακοίνωση του WMO, του Παγκόσμιου Μετεωρολογικού Οργανισμού, σύμφωνα με την οποία το 2014, για 30ή συνεχή χρονιά, τα επίπεδα διοξειδίου του άνθρακα στην ατμόσφαιρα έφτασαν σε επίπεδο-ρεκόρ αγγίζοντας τα 400 ppm (μέρη ανά εκατομμύριο).

«Κάθε χρόνο λέμε ότι τα περιθώρια εξαντλούνται. Πρέπει να δράσουμε τώρα για να περιορίσουμε τις εκπομπές αερίων του θερμοκηπίου εάν θέλουμε να έχουμε μια ευκαιρία να διατηρήσουμε την αύξηση της θερμοκρασίας σε διαχειρίσιμα επίπεδα», ανέφερε σε ανακοίνωση ο γενικός γραμματέας του WMO, Μισέλ Ζαρό.

Την ίδια ώρα, δίπλα δίπλα στις εφημερίδες, διαβάζω δηλώσεις του δικού μας υφυπουργού Εξωτερικών κυρίου Μάρδα. Αναφερόμενος στην αναγκή απλοποίησης και επιτάχυνσης της διαδικασίας έγκρισης επενδύσεων στην χώρα και στα εμπόδια που υπάρχουν σήμερα αναφέρθηκε και στο περιβάλλον.

Ανέμεσα στ’ άλλα, είπε επι λέξηι: “Συχνά δείχνουμε μια υπερευαισθησία σε κάποια προβλήματα που έχουν να κάνουν με το περιβάλλον… Δεν είμαστε η μόνη υπερευαίσθητη χώρα για οτιδήποτε και οι υπόλοιποι είναι αναίσθητοι”.

“Υπερευαισθησία” κύριε Μάρδα; Μπορεί κανείς να είναι υπερευαίσθητος σε θέματα περιβάλλοντος; Και στο κάτω κάτω καλύτερα έτσι παρά αναίσθητος, ε. Καλύτερα “υπερευαίσθητοι” παρά σαν κι αυτούς, τους “υπόλοιπους” που λέτε, κύριε Μάρδα, αυτούς που κατάντησαν την γή μας -το σπίτι μας- στα χάλια που βρίσκεται.

Toυ Βαγγέλη Παυλίδη από το pavlidiscartoons.com

Διαβάστε ακόμη

Ηλίας Καραβόλιας: Οι νέοι μεγάλοι πόλεμοι

Κυριάκος Μιχ. Χονδρός: 109 χρόνια από ένα μεγάλο έγκλημα κατά της ανθρωπότητας και του πολιτισμού

Χρήστος Γιαννούτσος: Ψηφίζουμε στις Ευρωεκλογές επειδή δεν υπάρχει Planet B

Πάνος Δρακόπουλος: «Καρέ της ζωής - Καρέ της μη ζωής και το ανάμεσό τους»

Ιωάννης Βολανάκης: Χαμαικέρασος η λεπτή (Fragaria vesca),κοινώς φράουλα

Φίλιππος Ζάχαρης: Εισβολή στην Ουκρανία: Η δοκιμασμένη σοβιετική προπαγάνδα ως «καταστροφική επιρροή στα μυαλά των ανθρώπων»

Γεώργιος Παπαγεωργίου: Ο αριθμός των ελαφιών μπορεί να υπολογισθεί μόνο με αυτοψίες στα καταφύγιά τους

Mαρία Kαρίκη: Όταν νιώθεις ότι δεν σε καταλαβαίνουν...