95χρονος άφησε όλη την περιουσία του σε οικογένεια Αλβανών

95χρονος άφησε όλη την περιουσία του σε οικογένεια Αλβανών

95χρονος άφησε όλη την περιουσία του σε οικογένεια Αλβανών

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 4061 ΦΟΡΕΣ

Την ακύρωση της διαθήκης ζητούν οι συγγενείς που κατέθεσαν αγωγές

Την ακύρωση διαθήκης 95χρονου με την οποία φέρεται να αφήνει σημαντικό μέρος της περιουσίας του σε ζευγάρι Αλβανών και την 24χρονη κόρη τους, στην Κάρπαθο, ζητούν οι συγγενείς του!

Η υπόθεση έχει πάρει ήδη το δρόμο της δικαιοσύνης καθώς η ξαδέλφη του 95χρονου έχει ήδη καταθέσει μηνύσεις και αγωγές κατά όσων φέρονται να εμπλέκονται στην υπόθεση.
Μάλιστα χθες η ξαδέλφη του 95χρονου η οποία είναι δικηγόρος στην Αθήνα, κατέθεσε και αγωγή στο Πολυμελές Πρωτοδικείο Ρόδου με την οποία ζητά να ακυρωθεί η διαθήκη την οποία έκαναν χρήση το ζευγάρι των αλλοδαπών προκειμένου να «ιδιοποιηθούν» την περιουσία του, να ισχύσουν οι δύο διαθήκες που είχε συντάξει το 2003 ο ηλικιωμένος και σύμφωνα με τις οποίες νόμιμη κληρονόμος σε όλη την κινητή και ακίνητη περιουσία του είναι η δικηγόρος ξαδέλφη του.

Σύμφωνα με όσα αναφέρονται στην αγωγή, ο ηλικιωμένος γεννήθηκε το 1920 και απεβίωσε στις 3 Ιανουαρίου 2015 σε ηλικία 95 ετών, στην Κάρπαθο όπου και διέμενε. Με την οικογένεια της δικηγόρου είχε στενούς δεσμούς αφού ο πατέρας της τον φρόντιζε από τότε που ήταν μικρό παιδί. Η φροντίδα αυτή συνεχίστηκε και μετά το θάνατο του πατέρα, από την δικηγόρο κόρη του, η οποία τον περιέθαλπε και τον προστάτευε για πολλά χρόνια με πολύ αγάπη, θεωρώντας τον δεύτερο πατέρα της.

Όπως η ίδια αναφέρει στην αγωγή της, τους χειμερινούς μήνες τον φιλοξενούσε στο σπίτι της στην Αθήνα όπου και φρόντιζε για την υγεία του (τον πήγαινε σε γιατρούς κ.α.) την ψυχαγωγία του, του συμπαραστεκόταν στα προβλήματα του και ότι άλλο χρειαζόταν. Τα δε καλοκαίρια η δικηγόρος πήγαινε πάντα για διακοπές στην Κάρπαθο οπότε και ήταν και πάλι μαζί και ζούσαν σαν μία οικογένεια.

Εξαιτίας των στενών οικογενειακών σχέσεων που είχαν αλλά και την αγάπη που έτρεφαν μεταξύ τους, το 2003 άνοιξαν από κοινού τραπεζικό λογαριασμό στον οποίο εκτός από την σύνταξη του 95χρονου, κατατίθεντο και χρήματα από την ξαδέλφη του προκειμένου να χρησιμοποιηθούν σε περίπτωση ανάγκης.

Παράλληλα το ίδιο έτος συνέταξε ο 95χρονος και δύο διαθήκες με τις οποίες εγκαθιστούσε ως μοναδική κληρονόμο του την δικηγόρο ξαδέλφη του για την κινητή και ακίνητη περιουσία του.

Ο 95χρονος ήταν σε σχετικά καλή κατάσταση και μπορούσε να αυτοεξυπηρετηθεί μέχρι και τον Οκτώβριο του 2014 οπότε και του παρουσιάστηκε έντονη δύσπνοια λόγω αποφρακτικής πνευμονοπάθειας.

Ο ηλικιωμένος μετέβη στην Αθήνα όπου και υπεβλήθη σε διάφορες εξετάσεις, παρακέντηση κ.α. οπότε και διαπιστώθηκε ότι είχε σοβαρό πρόβλημα υγείας. Μετά την νοσηλεία του ο 95χρονος φιλοξενήθηκε στο σπίτι της ξαδέλφης του και στα μέσα Νοεμβρίου 2014 πήγε στην Κάρπαθο για να τακτοποιήσει διάφορες εργασίες που είχε και έπειτα θα επέστρεφε και πάλι στην πρωτεύουσα.
Μόλις επέστρεψε όμως στο νησί η κατάσταση της υγείας του επιδεινώθηκε και τότε άρχισαν να τον φροντίζουν η 45χρονη Αλβανίδα και ο 50χρονος σύζυγός της.

Όπως καταγγέλλει στην αγωγή η δικηγόρος, λειτούργησαν βάση «οργανωμένου και προαποφασισμένου σχεδίου με την συνδρομή και των υπολοίπων μελών της οικογένειας τους, γνωρίζοντας ότι ο 95χρονος δεν είχε σύζυγο και παιδιά και είχαν βάλει σκοπό να υφαρπάξουν την περιουσία του».

Η δικηγόρος αναφέρει ότι καθώς δεν είχαν στη χώρα μας κανέναν περιουσιακό στοιχείο, πλησίασαν τον 95χρονο, ανέπτυξαν φιλικές σχέσεις μαζί του και κέρδισαν την εμπιστοσύνη του καθώς προθυμοποιήθηκαν να τον φροντίζουν.

Η ξαδέλφη καταγγέλλει ότι αρχικά απαίτησαν από τον 95χρονο να υπογράψει συμβόλαιο δωρεάς εν ζωή με το οποίο το σπίτι του θα περνούσε στην ιδιοκτησία της κόρης των αλλοδαπών , όμως ο ηλικιωμένος αρνήθηκε. Οι πιέσεις τους εντάθηκαν μετά την επιστροφή του 95χρονου στην Κάρπαθο τον Νοέμβριο του 2014 οπότε και τον μετέφεραν αρκετές φορές σε συμβολαιογράφο για να γίνει το συμβόλαιο όμως λόγω νομικών κωλυμάτων καθώς είναι αλλοδαποί τελικά δεν έγινε.

Η δικηγόρος τονίζει ότι ταξίδεψε στο νησί τον Δεκέμβριο όπου και παρέμεινε μέχρι τις 22 του μήνα καθώς αντίκρισε σε πολύ άσχημη κατάσταση τον 95χρονο και οι γιατροί είχαν προβλέψει ότι το προσδόκιμο της ζωής του θα ήταν πλέον μικρό. Την επόμενη μέρα που έφυγε από το νησί η δικηγόρος, το ζευγάρι μετέφερε τον ηλικιωμένο στην τράπεζα όπου και έκανε ανάληψη όλων των χρημάτων που είχε στον κοινό λογαριασμό (17.870 ευρώ) με την ξαδέλφη του και τα μετέφερε σε άλλον λογαριασμό που άνοιξε την ημέρα εκείνη, κοινό με την 45χρονη Αλβανίδα.

Επίσης στις 24 Δεκεμβρίου οι ίδιοι φέρονται να ανάγκασαν με απειλές (ότι θα τον αφήσουν αβοήθητο και θα τον εγκαταλείψουν) τον ηλικιωμένο να συντάξει νέα διαθήκη με την οποία αφήνει τα χρήματα στην 45χρονη αλλοδαπή, το σπίτι του μαζί με το οικόπεδο στην 24χρονη κόρη τους, ένα οικόπεδο στην ξαδέλφη του δικηγόρο και δύο αγροτεμάχια σε εκκλησία της Καρπάθου.

Ο ηλικιωμένος απεβίωσε μία εβδομάδα μετά την σύνταξη της διαθήκης και σύμφωνα με την δικηγόρο, «μεταφέρθηκε στο Κέντρο Υγείας Καρπάθου σε πλήρη εγκατάλειψη και σε άθλια κατάσταση».

Σημειώνεται πως η δικηγόρος έχει υποβάλλει και μηνυτήρια αναφορά στην Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ρόδου τον Γενάρη του 2014 για την υπόθεση αυτή, η οποία βρίσκεται στο στάδιο της περαίωσης της προκαταρκτικής εξέτασης που έχει διενεργηθεί από την Πταισματοδίκη Ρόδου, αλλά και αναφορά δια του Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών για τα αδικήματα της έκθεσης σε κίνδυνο ζωής, της πρόκλησης του θανάτου του ηλικιωμένου, της αισχροκέρδειας κ.α.

Σε ότι αφορά το σπίτι, μετά το θάνατο του 95χρονου το ζευγάρι των αλλοδαπών, αναφέρει η δικηγόρος, έχει αρνηθεί να παραδώσει τα κλειδιά και το χρησιμοποιεί για αυτό και η ίδια κατέθεσε ασφαλιστικά μέτρα για τα οποία εκκρεμεί η έφεση ενώπιον του Μονομελούς Πρωτοδικείου της Ρόδου.

Επίσης η εκκλησιαστική επιτροπή, σύμφωνα με την μαρτυρία της δικηγόρου, γνωρίζοντας την όλη κατάσταση έχει αποποιηθεί την κληρονομιά.

Η αγωγή θα εκδικαστεί το επόμενο διάστημα από το Πολυμελές Πρωτοδικείο Ρόδου, από το οποίο και η δικηγόρος ζητά να ακυρωθεί η διαθήκη, να αναγνωριστούν οι δύο προγενέστερες διαθήκες και η ίδια ως νόμιμη κληρονόμος της κινητής και ακίνητης περιουσίας του 95χρονου, να της καταβληθεί το ποσό των 50.000 ευρώ από κάθε αλλοδαπό (μητέρα, πατέρα και κόρη) ως χρηματική ικανοποίηση λόγω ηθικής βλάβης, να κηρυχθεί προσωρινά εκτελεστή η απόφαση του δικαστηρίου και να απαγγελθεί κατά των αλλοδαπών προσωπική κράτηση διάρκειας 10 μηνών λόγω αδικοπραξίας.

Διαβάστε ακόμη

Επτά άτομα συνέλαβαν οι αστυνομικές αρχές χθες και σήμερα στη Ρόδο

Νέο θρίλερ με τον φαντάρο που βρέθηκε νεκρός στη Ρω το 2018 - «Δεν αυτοκτόνησε, τον δολοφόνησαν» υποστηρίζει η οικογένειά του

Συνελήφθησαν δύο άτομα για κατοχή και διακίνηση ναρκωτικών ουσιών στην Κάλυμνο

Συνελήφθη ημεδαπός για διακίνηση ναρκωτικών στη Ρόδο

«Έπεσα σε παγίδα», ισχυρίζεται ο 50χρονος αρχαιοφύλακας μουσείου που κατηγορείται για ασέλγεια σε 10χρονο

Δικαιώθηκαν εργαζόμενοι του δήμου Ρόδου

Ελεύθεροι χωρίς όρους αφέθηκαν η μητέρα και οι δύο εκπαιδευτικοί

Νίσυρος: Νέες αποκαλύψεις για τον αρχαιοφύλακα - «Βροχή» οι καταγγελίες – τέθηκε σε αναστολή των καθηκόντων του