Δωρεάν γιατρός από την Euromedica στο Δήμο Σύμης

Δωρεάν γιατρός από  την Euromedica στο Δήμο Σύμης

Δωρεάν γιατρός από την Euromedica στο Δήμο Σύμης

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 630 ΦΟΡΕΣ

Αποδέχθηκε την πρόταση ο δήμαρχος του νησιού

Στην προσφορά ενός γιατρού για το δήμο της Σύμης προχώρησε η “Euromedica: Αθηνών μετά την πρόταση που κατέθεσε ο πρόεδρος της Εταιρείας τον περασμένο Ιούνιο.

Στην πρόταση αναφέρονται συγκεκριμένα:
«Η Διοίκηση του Ομίλου Εuromedica έχοντας πλήρη συναίσθηση των δυσκολιών που πλήττουν την ελληνική κοινωνία λόγω της κρίσης, πολλώ δε μάλλον στον τομέα της υγείας που βάλεται στη χώρα μας και συγκεκριμένα στο νησί της Σύμης που αντιμετωπίζει σημαντικές ελλείψεις στο τομέα παροχής υπηρεσιών υγείας, επιθυμεί να συνδράμει ενεργά από την πλευρά της στη βελτίωση αυτού του προβλήματος.

Θα θέλαμε λοιπόν να καταθέσουμε την ακόλουθη πρόταση:
Προτιθέμεθα να αναλάβουμε την εύρεση και τη μισθοδοσία ενός ιατρού που θα παρέχει τις υπηρεσίες του για ένα εξάμηνο, με δυνατότητα ανανέωσης της συνεργασίας για ένα έτος, αρχόμενο από 1 Δεκεμβρίου 2015.

Η μόνη υποχρέωση του Δήμου Σύμης είναι να εξασφαλίσει τη διαμονή του ιατρού καθώς και το χώρο που θα υποδέχεται τους ασθενείς.

Θα θέλαμε να επαναλάβουμε πως η ενέργειά μας αυτή είναι καθαρά ανθρωπιστικού και κοινωνικού περιεχομένου και ουδεμία οικονομική υποχρέωση δεν αξιώνουμε, αντιθέτως με μεγάλη χαρά αναλαμβάνουμε την υποχρέωση αυτή.
Αναμένοντας ενημέρωσή σας».

Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ
«Σε απάντηση του ανωτέρω σχετικού θα θέλαμε να σας ευχαριστήσουμε θερμά για την σημαντική αυτή πρωτοβουλία και αρωγή στον τομέα της υγείας, επιδεικνύοντας την ευαισθησία που απαιτείται σε ανάλογες περιστάσεις, όπως αυτή που αντιμετωπίζει το νησί μας.

Θεωρούμε ότι η οικονομική κρίση που διανύουμε δεν επιτρέπει να συντελούνται εκτπώσεις στον τομέα της υγείας. Η αλληλεγγύη που επιδεικνύετε αμείβοντας ιατρό για να καλύψει τις ανάγκες του νησιού μας αποτελεί παράδειγμα προς μίμηση και καταδεικνύει τη σπουδαιότητα και τη σοβαρότητα που αντιμετωπίζει ο φορέας σας, τον σπουδαίο ρόλο της παροχής υγείας σε όλους ανεξαιρέτως, ανεξαρτήτως γεωργραφικής θέσης.

Η ακριτική Ελλάδα θα πρέπει να στηρίζεται ποικιλοτρόπως. Ο τομέας της υγείας, αν δεν καλύπτεται, θα δημιουργήσει φαινόμενα συρρίκνωσης του πληθυσμού στα μικρά νησιά, ενώ τίθεται θέμα να θρηνήσουμε και συνανθρώπους μας ελλείψει καταρτισμένου ιατρικού προσωπικού.

Με μεγάλη λοιπόν χαρά σας ανακοινώνουμε ότι δεχόμαστε την πρότασή σας με απεριόριστη γηθοσύνη και ευγνωμοσύνη. Ο δήμος μας θα καλύψει τις ανάγκες του ιατρού σας αναφορικά με τη διαμονή του και ό,τι άλλο ζητηθεί και είναι εφικτό από το δήμο μας.

Προσωπικά δεσμεύομαι, ως δήμαρχος να παρέχω την καλύτερη δυνατή φιλοξενία αλλά και τη βοήθεια προκειμένου να διασφαλιστεί η μέγιστη δυνατή αποδοτικότητα του ιατρού παρέχοντας σε όλους τους συνανθρώπους μας το σπουδαίο αγαθό της υγείας. Στη διάθεση σας για περαιτέρω πληροφορίες».

Διαβάστε ακόμη

Αντ. Καμπουράκης: Απολύτως Διαφορετικοί! Ακραία Διαφορετικοί δε, όταν πρόκειται για Ήθος και Νομιμότητα!

Κυριάκος Κασάπης προς Αντώνη Καμπουράκη: Σταματήστε να εκτίθεστε

Στο δημοτικό συμβούλιο η διαχείριση του κυνοκομείου

Αυξημένη ανάγκη για αιμοδότες με ομάδα αίματος -0 στο Νοσοκομείο της Ρόδου

Νέο Δ.Σ. του Συλλόγου Εκπαιδευτών Οδηγών και Κυκλοφοριακής Αγωγής - Πρόεδρος ο Στέφανος Πορτσέλλη

Ακυρώθηκε η προγραμματισμένη επίσκεψη του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Στέφανου Κασσελάκη στη Ρόδο

Γουρούνα "μπήκε" μέσα σε κατάστημα - Σοβαρά τραυματισμένος ο οδηγός

Επιστολή Αντώνη Β. Καμπουράκη προς τον πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Ρόδου Κυριάκο Κασάπη