Υποχρέωση άδειας για τη διακίνηση προστατευόμενων ειδών άγριας πανίδας

Υποχρέωση άδειας για τη διακίνηση προστατευόμενων ειδών άγριας πανίδας

Υποχρέωση άδειας για τη διακίνηση προστατευόμενων ειδών άγριας πανίδας

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 323 ΦΟΡΕΣ

Ανακοίνωση από τη Διεύθυνση Δασών Δωδεκανήσου

Με ανακοίνωση που εξέδωσε η Διεύθυνση Δασών Δωδεκανήσου ενημερώνει τις επιχειρήσεις εμπορίας οποιουδήποτε τύπου δείγματος ειδών της άγριας πανίδας (ζωντανών ή νεκρών, μερών ή παραγώγων τους), καθώς και τα φυσικά πρόσωπα (ατομική χρήση), που εμπλέκονται με την εισαγωγή, εξαγωγή, επανεισαγωγή, επανεξαγωγή και διακίνηση δειγμάτων ειδών της άγριας πανίδας που ανήκουν στα Πτηνά (Aves), Αμφίβια (Amphibia), Ερπετά (Reptilia), Νυχτερίδες (Microchiroptera) και Ελαφοειδή (Cervidae) και τα οποία δεν περιλαμβάνονται στη Σύμβαση CITES και στους σχετικούς με αυτή

Κανονισμούς της Ευρωπαϊκής Ένωσης (είδη μη CITES – Non CITES listed species), ότι σύμφωνα με το άρθρο 8, της αριθ. 125188/246/22-01-2013 (ΦΕΚ/285/Β ́/2013) Κοινής Υπουργικής Απόφασης, απαιτείται η έκδοση άδειας (Απλή Άδεια) από τη Διεύθυνση Δασών Δωδεκανήσου, που είναι η αρμόδια Περιφερειακή Διαχειριστική Αρχή CITES Νοτίου Αιγαίου. Στις περιοχές αρμοδιότητας της εν λόγω αρχής περιλαμβάνονται οι Περιφερειακές Ενότητες Δωδεκανήσου και Κυκλάδων.

Κατά την υποβολή αίτησης, για την έκδοση άδειας (Απλή Άδεια), ο ενδιαφερόμενος οφείλει να συνυποβάλλει αποδεικτικά έγγραφα της νόμιμης κατοχής των δειγμάτων, ανάλογα με το κατά περίπτωση είδος της άγριας πανίδας και το σχετικό προβλεπόμενο παράβολο υπέρ του δημοσίου.

Oι επιχειρήσεις pet shop και τουριστικών ειδών οφείλουν να δείξουν τη δέουσα προσοχή και να τηρήσουν τα διαλαμβανόμενα στην εν λόγω ανακοίνωση.

Διαβάστε ακόμη

Στ. Κασσελάκης: Θα επισκεφθεί 26 νησιά του Αιγαίου σε 9 μέρες

Πολλές οι «παρθένες» παραλίες στα Δωδεκάνησα που εντάσσονται στις... απάτητες

Ολοκληρώθηκαν τα αντιπλημμυρικά έργα που χρηματοδότησε η Eurobank

Συλλυπητήρια δήλωση του Γιάννη Παππά για την απώλεια του Κώστα Κωτικώστα

Αλ. Κολιάδης: Ας μην μας κουνάνε το δάχτυλο και ας μην επικαλούνται τη Δημοκρατία αυτοί που έξι μήνες τώρα αρνούνται να αποδεχτούν τη λαϊκή ετυμηγορία

Επίσκεψη γυναικών από το Κέντρο Ημερήσιας Απασχόλησης «Κορωνίς»

Ν. Γερονικόλας: Περί πολιτικής ηθικής

Απεργία δικαστικών υπαλλήλων στις 24 Απριλίου