Στο εδώλιο 62χρονος με την κατηγορία αποπλάνησης παιδιού

Στο εδώλιο 62χρονος με την  κατηγορία αποπλάνησης παιδιού

Στο εδώλιο 62χρονος με την κατηγορία αποπλάνησης παιδιού

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 459 ΦΟΡΕΣ

Ο ίδιος δηλώνει αθώος και αγανακτισμένος

Κατηγορούμενος για αποπλάνηση παιδιού που δεν έχει συμπληρώσει τα 10 έτη θα βρεθεί ενώπιον του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου Κω στις αρχές Δεκεμβρίου, 62χρονος κάτοικος Ρόδου.

Η υπόθεση πήρε το δρόμο της δικαιοσύνης μετά από καταγγελία που έκαναν, πριν από πέντε χρόνια, οι γονείς του ανήλικου παιδιού.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η οικογένεια του παιδιού διατηρεί επιχείρηση σε κοντινό σημείο (απέναντι) από την αίθουσα εκγύμνασης πολεμικών τεχνών στην οποία εργαζόταν εθελοντικά ο 62χρονος.

Το Σάββατο 17 Ιουλίου 2010 περίπου στις 5 το απόγευμα ο 62χρονος ζήτησε και πήρε στο γυμναστήριο τη μικρή προκειμένου να τον βοηθήσει να συμμαζέψουν το χώρο. Ένα τέταρτο περίπου αργότερα και καθώς η ανήλικη δεν είχε επιστρέψει, η μητέρα της ανησύχησε και πήγε να δει τι συμβαίνει. Τότε αντίκρισε τον 62χρονο να ενεργεί ασελγείς πράξεις στη κόρη της, όπως η ίδια κατήγγειλε.

Αμέσως κλήθηκαν αστυνομικοί οι οποίοι και συνέλαβαν τον 62χρονο, τον προσήγαγαν στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ρόδου ο οποίος και άσκησε σε βάρος του ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος για αποπλάνηση ανηλίκου που δεν έχει συμπληρώσει το 10ο έτος της ηλικίας του.

Μετά την απολογία του 62χρονου στις 20 Ιουλίου 2010, είχε προκύψει διαφωνία μεταξύ εισαγγελέα και ανακριτή, καθώς ο πρώτος είχε ζητήσει να κριθεί προσωρινά κρατούμενος και ο δεύτερος, να αφεθεί ελεύθερος με τους περιοριστικούς όρους της εγγυοδοσίας 10.000 ευρώ, της εμφάνισης κάθε 1η και 16η του μήνα στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής του, της απαγόρευσης συναναστροφής είτε με την ανήλικη είτε με την οικογένεια αυτής και της απαγόρευσης εισόδου στο γυμναστήριο λόγω και της κατάστασης της υγείας του.

Τη διαφωνία αυτή «έλυσε» τελικά το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών Ρόδου το οποίο και με βούλευμα του στο τέλος Ιουλίου, αποφάσισε υπέρ της πρότασης του εισαγγελέα, δηλαδή ο κατηγορούμενος να πάρει το δρόμο για τις φυλακές.

Όμως ο 62χρονος τις ημέρες εκείνες νοσηλευόταν στη μονάδα εντατικής θεραπείας του Νοσοκομείου της Ρόδου, σε σοβαρή κατάσταση λόγω προβλημάτων υγείας που αντιμετώπιζε και παρά την έκδοση εντάλματος προσωρινής κράτησης που είχε εκδοθεί σε βάρος του, δεν είχε συλληφθεί. Στις 5 Αυγούστου 2010 ο 62χρονος εμφανίστηκε στην αστυνομία και στη συνέχεια στην ανακρίτρια οπότε και η διαδικασία έγινε κανονικά, ενώ παράλληλα κατατέθηκε και η αίτηση για την αποφυλάκισή του, η οποία ωστόσο απορρίφθηκε.

Αμέσως μετά ο κρατούμενος προσέφυγε στο Συμβούλιο Πλημμελειοδικών Ρόδου ζητώντας την αντικατάσταση του εντάλματος προσωρινής κράτησης, το οποίο και έγινε αποδεκτό στις αρχές Σεπτεμβρίου 2010.

Ειδικότερα, το δικαστικό συμβούλιο έκανε δεκτούς όλους τους ισχυρισμούς του 62χρονου, ότι δηλαδή δεν είναι άξιος τέλεσης παρόμοιων αδικημάτων, δεν έχει επιδείξει άλλη αντικοινωνική συμπεριφορά, έχει παραιτηθεί από προπονητής ενώ και η κατάσταση της υγείας του είναι τέτοια που δεν του επιτρέπει τον εγκλεισμό του σε σωφρονιστικό κατάστημα.

Έτσι αποφασίστηκε ο 62χρονος να αφεθεί ελεύθερος με το περιοριστικό όρο της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα και τη καταβολή εγγύησης ποσού 5000 ευρώ.

Αρνείται την κατηγορία
Σύμφωνα με πληροφορίες ενώπιον του ανακριτή όπου βρέθηκε ο 62χρονος αναφέρθηκε διεξοδικά στην οικογενειακή του κατάσταση αλλά και στην επαγγελματική του δραστηριότητα, τονίζοντας τα 8 τελευταία χρόνια όπου εργαζόταν εθελοντικά ως δάσκαλος πολεμικών τεχνών. Ο ίδιος τόνισε πως ουδέποτε έχει καταγγελθεί ή ακουστεί το παραμικρό για το πρόσωπό του και προσκόμισε μάλιστα και βεβαιώσεις από παλαιότερους μαθητές και μαθήτριες του, αρκετοί εκ των οποίων έχουν διακριθεί επανειλημμένα σε πανελλήνιο επίπεδο.

Σε ότι αφορά τη καταγγελία που έγινε σε βάρος του από την μητέρα της ανήλικης, ο 62χρονος δήλωσε αγανακτισμένος αφού όπως τόνισε «ουδέποτε έγινε κάτι μεπτό». Ο ίδιος επανέλαβε τα όσα και προανακριτικά έχει καταθέσει πως δηλαδή εκείνος προσπαθούσε να δει από τι προερχόταν ο πόνος που ένιωθε στο πόδι της η μικρή, δηλαδή αν έχει χτυπήσει μυϊκά ή έχει υποστεί κάποιο διάστρεμμα, προκειμένου να βάλει ψυκτικό ή θερμαντική – καταπραϋντική αλοιφή. Ο 62χρονος τόνισε πως έχει υποβληθεί πρόσφατα σε εγχείρηση στα πόδια ενώ αντιμετωπίζει και άλλα προβλήματα με την υγεία του.

Ο 62χρονος είπε επίσης πως όταν μπήκε στο χώρο η μητέρα της ανήλικης, άρχισε να φωνάζει χωρίς να τον αφήσει να της εξηγήσει ή να διαπιστώσει τι ακριβώς συνέβαινε, ενώ επεσήμανε πως όλη την ώρα που βρίσκονταν στο γυμναστήριο οι πόρτες ήταν ορθάνοικτες και ο χώρος προσβάσιμος από τον οποιοδήποτε, ενώ η οικογένεια της μικρής ήταν ακριβώς απέναντι.

Διαβάστε ακόμη

Δικαιώθηκαν εργαζόμενοι του δήμου Ρόδου

Ελεύθεροι χωρίς όρους αφέθηκαν η μητέρα και οι δύο εκπαιδευτικοί

Νίσυρος: Νέες αποκαλύψεις για τον αρχαιοφύλακα - «Βροχή» οι καταγγελίες – τέθηκε σε αναστολή των καθηκόντων του

Σε βαθμό κακουργήματος οι διώξεις που ασκήθηκαν κατά δύο εκπαιδευτικών

Απεγκλωβισμός 25 ατόμων από βραχώδη περιοχή της Τήλου

Κοινωνικές δράσεις των Υπηρεσιών της Αστυνομίας στο νησί της Ρόδου

Δέκα χρόνια κάθειρξη σε Σκοπιανό που συνελήφθη με 1.273 γραμμάρια χασίς

Συνελήφθη 36χρονος για διακίνηση ναρκωτικών και οπλοκατοχή στη Ρόδο