Κολοσσός: Οι δέκα «πληγές» της δεκαετίας

Κολοσσός: Οι δέκα «πληγές»  της δεκαετίας

Κολοσσός: Οι δέκα «πληγές» της δεκαετίας

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 58 ΦΟΡΕΣ

Οι εντός έδρας ήττας που «πόνεσαν» τον Κολοσσό H Hotels και τον κόσμο του.

Δέκατη σεζόν στην Α1 και μόλις δύο έχουν περάσει που ο Κολοσσός δεν υπέστη «κακή» ήττα στο Βενετόκλειο. Η πρώτη ήταν το 2009-10 που αν κι έκανε μέτριες εμφανίσεις, δεν έχασε το ροζ φύλλο. Σίγουρα, τα αποτελέσματα με τον Πανελλήνιο και το Μαρούσι τον είχαν «πονέσει» αλλά δεν ήταν αυτά που συχνά αποκαλούνται «εκτός προγράμματος».

Η δεύτερη ήταν πέρσι αφού ο Κολοσσός δεν έχασε κανένα από τα «σημαδεμένα» παιχνίδια, ειδικά από τη στιγμή που ανέλαβε ο Άρης Λυκογιάννης.
Συνολικά, τα εντός έδρας «στραβοπατήματα» συμπλήρωσαν δεκάδα με το «διπλό» του νεοφώτιστου Λαυρίου το περασμένο Σάββατο.

Όλες οι «γκέλες» στο Βενετόκλειο:
2005-06: Την πρώτη του χρονιά στην Α1, ο Κολοσσός είχε παραπάνω από μία «επώδυνες» ήττες μέσα στο γήπεδό του. Ωστόσο, ξεχωρίζει εκείνη από το Γυμναστικό Λάρισας με τον οποίο είχαν ανέβει μαζί κατηγορία κι είχαν κοινό στόχο την παραμονή.
Το «διπλό» των Θεσσαλών με 95-92, τη 17η αγωνιστική, ήταν το αποτέλεσμα που ουσιαστικά υποβίβασε τους «θαλασσί».

2007-08: Μετά το «διάλειμμα» ενός χρόνου, ο Κολοσσός επέστρεψε …για να μείνει στην Α1. Σημείωσε σπουδαίες νίκες στη Ρόδο όπως με ΠΑΟΚ, Μαρούσι κλπ. αλλά αυτό δε σημαίνει πως δεν έκανε «γκέλα» και μάλιστα από τις σπάνιες περιπτώσεις που συνέβη στον α’ γύρο.
Ήταν η 9η αγωνιστική όταν ο Κολοσσός υποδέχθηκε την Ολύμπια και ήθελε πάση θυσία τη νίκη για να σιγουρέψει την απόσταση από την «επικίνδυνη ζώνη» όμως οι «πορτοκαλί» έφυγαν νικητές με 68-70.

2008-09: Ακόμα κι επί εποχής Σφαιρόπουλου, ο Κολοσσός δεν απέφυγε τα «χαστούκια» στο Βενετόκλειο. Ποιος έχει ξεχάσει το παιχνίδι της 19ης αγωνιστικής με τα Τρίκαλα και το Α-Π-Ι-Σ-Τ-Ε-Υ-Τ-Ο τρίποντο του Γουίλιαμ Έιβερι στην εκπνοή από τα εννέα μέτρα, προ των απλωμένων χεριών του Αντώνη Ασημακόπουλου, με το οποίο έγραψε το τελικό 86-87;

Και σ’ εκείνον τον αγώνα, οι φιλοξενούμενοι ήταν εκείνοι που «καίγονταν» για τη νίκη προκειμένου να διατηρήσουν τις ελπίδες τους για παραμονή (όντως, σώθηκαν στην ισοβαθμία με το Αιγάλεω).
Για όσους είναι …προληπτικοί, διαιτητές σ’ εκείνο το ματς ήταν και ο Σχινάς και ο Παφίλης!

2010-11: Αποτέλεσμα που ακόμα συζητιέται, κυρίως γιατί αφορούσε το συγκεκριμένο αντίπαλο και γιατί καθόρισε τον υποβιβασμό. Αυτοί είναι οι λόγοι που χαρακτηρίζεται «κακή» αυτή η ήττα…
Εικοστή έκτη αγωνιστική και ο προ πολλού σωσμένος Κολοσσός υποδέχθηκε τον Ηλυσιακό που ήθελε τη νίκη για να σωθεί (και να πέσει η ΑΕΚ). Οι «θαλασσί» δεν έπιασαν ούτε καν το μισό της συνηθισμένης τους απόδοσης κι έχασαν 49-58.

Πάντως, εκείνη τη χρονιά σημειώθηκαν άλλες δύο ήττες στο Βενετόκλειο που ήταν «κακές». Η μία προήλθε από διαιτητικό λάθος (το περίφημο του Παντελίδη που χάρισε τη νίκη στην Καβάλα με 70-74 αλλά ως θέαμα ο αγώνας ήταν εξαιρετικός) και η άλλη από τον Ηρακλή (82-87) που τελικά υποβιβάστηκε.
Τα δύο αυτά ματς ήταν συνεχόμενα εντός έδρας το Φεβρουάριο του 2011…

2011-12: Σε μία ονειρική χρονιά, όπως ήταν αυτή με την κατάκτηση της 3ης θέσης στη regular season και της 4ης με την ολοκλήρωση των πλέι οφ, θα μπορούσε να υπάρξει «κακή» ήττα; Κι όμως… ο πέμπτος μικρός τελικός με τον Πανιώνιο στέρησε από τους «θαλασσί» την 3η θέση στην τελική κατάταξη (63-73).

2012-13: Η προτελευταία ομάδα της βαθμολογίας, η Καβάλα, άλωσε το Βενετόκλειο (72-86) στο τελευταίο παιχνίδι του Μηνά Γκέκου στον πάγκο του Κολοσσού.
Πρώτος διαιτητής… Χρυσόστομος Σχινάς.

2013-14: Σε μία δύσκολη χρονιά, που ο υποβιβασμός ήταν ορατός μέχρι την τελευταία στιγμή, η πιο κακή ήττα (από μία πολύ καλή ομάδα) ήταν από τον ΚΑΟΔ την 20ή αγωνιστική με 70-76, χάνοντας και τη διαφορά με την οποία είχε κερδίσει στη Δράμα στον α’ γύρο.
Α, ναι… ο Σχινάς ήταν και πάλι παρών…

Διαβάστε ακόμη

Ένας Κώος στην κορυφή της Ευρώπης

Τώνης Μαρτίνης: «Η Ρόδος είχε στοχοποιηθεί!»

Γ’ κατηγορία ΕΠΣΔ: Σήμερα η 29η αγωνιστική

Διαγόρας: Το Σάββατο με Παναθηναϊκό Β’

Σαφώς ανώτερος απέναντι στον ΓΣ Δωδεκάνησος ο Άτλας Αθηνών

Ενδιαφέρον στα play off της κατηγορίας ανδρών στο τοπικό μπάσκετ

Κι ο Λούκα Μπραΐκοβιτς τον… χαβά του στο Αλεξάνδρειο!

Crows- Epavlis B.C στον τελικό του Εργασιακού