Σεμινάριο για τη διαχείριση μεταναστών και προσφύγων

Σεμινάριο για τη διαχείριση μεταναστών και προσφύγων

Σεμινάριο για τη διαχείριση μεταναστών και προσφύγων

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 154 ΦΟΡΕΣ

Ένα πολύωρο «σεμινάριο» σε όσους από τους αιρετούς της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου βρίσκονται στην «πρώτη γραμμή» της διαχείρισης των μεταναστευτικών και προσφυγικών ροών στην περιοχή μας, έλαβε χώρα, χθες το μεσημέρι, από ειδικούς, στο γραφείο του Περιφερειάρχη, κ. Γιώργου Χατζημάρκου, παρουσία του ιδίου.

Συγκεκριμένα, επί έξι-επτά ώρες, ειδικοί ανέλυαν στους αιρετούς της Περιφέρειας, το πως πρέπει να γίνεται η διαχείριση του λεπτού και σοβαρού αυτού θέματος στην πράξη, έτσι ώστε να διαφυλαχθεί η εικόνα της περιοχής μας αλλά και πως θα πρέπει τα στελέχη αυτά της Περιφερειακής Αρχής να το «επικοινωνήσουν» προς τα κέντρα λήψης αποφάσεων, τόσο στην Ελλάδα όσο και στις Βρυξέλλες.

Δήλωσε, συγκεκριμένα, ο Περιφερειάρχης, γι’ αυτό:
«Το ζήτημα με τις μεταναστευτικές ροές που δέχονται τα νησιά μας είναι πάρα πολύ μεγάλο και σημαντικό και, βεβαίως, αντιλαμβάνονται οι πάντες πόσο επηρεάζει την κοινωνία μας αλλά και την οικονομία των νησιών.

Οι διαχειριστές αυτών των θεμάτων, δηλαδή οι άνθρωποι οι οποίοι, καθημερινά, καλούνται να λειτουργήσουν μέσα σε αυτό το περιβάλλον και να διαχειριστούν ζητήματα που έχουν να κάνουν με τους μετανάστες, σε διάφορα επίπεδα, πρέπει να αποκτήσουν μία ειδική γνώση πάνω στα θέματα με τα οποία έχουν να κάνουν».


Όπως εξήγησε, έχει να κάνει με τη διαχείριση τόσο του ζητήματος αυτού καθ’ εαυτού αλλά και με την πολιτική ή την επικοινωνιακή διαχείρισή του, διότι επηρεάζει πάρα πολύ την οικονομία μας.

Χθες το μεσημέρι, λοιπόν, στο γραφείο του Περιφερειάρχη, πραγματοποιήθηκαν δύο workshops, καθώς η Περιφέρεια είχε καλέσει δύο ειδικούς πάνω σε αυτά τα θέματα και ήταν μόνο για όσους χειρίζονται ζητήματα που έχουν να κάνουν με το μεταναστευτικό μια και αυτοί πρέπει να πάρουν πολύ συγκεκριμένες οδηγίες.

Μάλιστα, η συνάντηση επρόκειτο να διαρκέσει αρκετές ώρες προκειμένου τα αρμόδια στελέχη της Περιφερειακής Αρχής να γνωρίζουν πως οι ενέργειες του καθενός, στον τομέα που χειρίζεται, μπορούν να επηρεάσουν την οικονομία, τη φήμη, την εικόνα του νησιού αλλά και το ζήτημα του μεταναστευτικού αυτό καθ’ εαυτό.

Επιπλέον-συνέχισε ο κ. Χατζημάρκος-να γνωρίζουν πως μετά, όλοι μαζί, αυτό πρέπει να το παρουσιάσουν στα κέντρα λήψης αποφάσεων ούτως ώστε να εξασφαλίσουν τις αποφάσεις που έχουν ανάγκη τα νησιά μας και να πιέσουν προς όφελος των νησιών.


Όπως είπε, πρόκειται για μία πρωτοβουλία της Περιφέρειας η οποία λαμβάνει χώρα στη Ρόδο, με αποδέκτες τους αιρετούς που καθημερινά βρίσκονται στην πρώτη γραμμή και χειρίζονται τέτοια ζητήματα.

«Εμείς δεν θέλουμε οι εικόνες που βγαίνουν έξω να είναι οι λάθος εικόνες αφενός, αφετέρου πρέπει να εκπαιδευτούν όλοι στο πως θα παρουσιάζουν το ζήτημα σε αυτούς οι οποίοι παίρνουν τις αποφάσεις», κατέληξε ο Περιφερειάρχης.

Διαβάστε ακόμη

Τα ερωτήματα που κατέθεσε η Λαϊκή Συσπείρωση προς συζήτηση στη Συνεδρίαση Λογοδοσίας της περιφέρειας

Ολοκλήρωση έργων αντιπλημμυρικής – αντιδιαβρωτικής προστασίας στη Ρόδο

Δράση “Explore the Aegean ΙΙ” από την Ειδική Υπηρεσία Διαχείρισης της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου

Αλέξανδρος Κολιάδης: Η επέκταση του γηπέδου και η αύξηση χωρητικότητας του Κλειστού Γυμναστηρίου της Καλλιθέας, είναι μόνο η αρχή!

Εκπτώσεις σε ακτοπλοϊκά και αεροπορικά εισιτήρια για τη μετάβαση αναπληρωτών εκπαιδευτικών στον τόπο μόνιμης διαμονής τους για τις εορτές του Πάσχα

Ενημερωτική δράση της Κινητής Μονάδας Ρόδου του ΚΕΘΕΑ ΑΡΙΑΔΝΗ ενόψει των εορτών του Πάσχα

Με προσωπική παρέμβαση του Δημάρχου Ρόδου κ. Κολιάδη, ανοίγεται επιτέλους ο δρόμος για την ευρωπαϊκή πορεία του Κολοσσού Η Ηotels Collection

Τα... μποφόρ φύσηξαν ταλαιπωρία και ακυρώσεις πτήσεων στα νησιά μας