Απειλούν με κατασχέσεις οι εργαζόμενοι της ΡΟΔΑ

Απειλούν με κατασχέσεις  οι εργαζόμενοι της ΡΟΔΑ

Απειλούν με κατασχέσεις οι εργαζόμενοι της ΡΟΔΑ

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 308 ΦΟΡΕΣ

«Τεντώνει το σχοινί», όπως φαίνεται, ανάμεσα σε Διοίκηση και εργαζόμενους της ΡΟΔΑ, μετά την αναβολή της απόφασης για τα χρήματα που είχαν περικοπεί από τους μισθούς τους, κατά το έκτακτο Διοικητικό Συμβούλιο της Επιχείρησης το περασμένο Σάββατο, με την πρώτη να επιθυμεί να φθάσει το θέμα στον Άρειο Πάγο και τους τελευταίους να δηλώνουν ότι, μετά απ’ αυτό, θα προχωρήσουν κανονικά στην κατάσχεση του ποσού που είναι άνω των πεντακοσίων χιλιάδων ευρώ!

Ως γνωστόν, πρόκειται για τις περικοπές που είχαν γίνει στους μισθούς 58 εργαζομένων το 2010 και, μετά τη θετική για αυτούς απόφαση από το Πρωτοδικείο Ρόδου, προχώρησαν σε κατάσχεση του λογαριασμού της Επιχείρησης και δέσμευση του ποσού των 525 χιλιάδων ευρώ, το οποίο, σημειωτέον είναι μόνο το κεφάλαιο, εκτός από τους τόκους.

Οι εργαζόμενοι, διά του Προέδρου του Σωματείου τους, κ. Μανόλη Κοντουδάκη, είχαν δηλώσει ότι προτίθενται να προτείνουν έναν διακανονισμό, τροποποιημένο από αυτόν που τους είχε προτείνει η Επιχείρηση, με το σκεπτικό ότι δεν θέλουν να δημιουργήσουν πρόβλημα στη λειτουργία της.

Την πρότασή τους θα κατέθεταν αναλυτικά στο έκτακτο Διοικητικό Συμβούλιο της Εταιρίας, το οποίο και έγινε το περασμένο Σάββατο.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, όμως, φαίνεται ότι, το Σάββατο, όχι μόνο δεν γεφυρώθηκαν οι διαφωνίες, αντίθετα μεγάλωσε το «χάσμα» ανάμεσα σε εργαζόμενους και Διοίκηση, με απρόβλεπτες συνέπειες.

Κατά την έκτακτη συνεδρίαση του Δ.Σ., λοιπόν, παρουσία και του Δημάρχου κ. Φώτη Χατζηδιάκου, η Διοίκηση φέρεται να πρότεινε στους εργαζόμενους να μην προχωρήσουν με την κατάσχεση μέχρι τον Ιούνιο που θα βγει και η απόφαση του Εφετείου ενώ εκδήλωσε την πρόθεσή της να πάει το θέμα και στον Άρειο Πάγο.

Από τη συνεδρίαση, αναφέρουν οι ίδιες πληροφορίες, δεν έλειψαν οι εντάσεις ενώ τελικά δεν υπήρξε απόφαση αφού το θέμα αναβλήθηκε.

Την επόμενη ημέρα, Κυριακή, πραγματοποιήθηκε έκτακτη γενική συνέλευση των εργαζομένων, οι οποίοι και αποφάσισαν να προχωρήσουν κανονικά στην κατάσχεση όλου του ποσού από τον λογαριασμό της ΡΟΔΑ, σε περίπτωση που δεν παραιτηθεί από το δικαίωμά της να προσφύγει στον Άρειο Πάγο. Οι εργαζόμενοι θεωρούν ότι όταν η υπόθεση εκδικαστεί και από το Εφετείο τότε θα τελειώσει το θέμα και δεν κατανοούν την επιμονή για τον Άρειο Πάγο.

Μάλιστα, οι εκπρόσωποι των εργαζομένων φέρονται να ήταν πρόθυμοι να δεσμευτούν και εγγράφως ότι αν γίνει ο διακανονισμός και η απόφαση το καλοκαίρι είναι αρνητική για τους ίδιους, τότε θα επιστρέψουν όλα τα χρήματα, κάτι που δεν στάθηκε ικανό να πείσει μέλη του Δ.Σ.

Πάντως, από πλευράς των εργαζομένων, οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι θεώρησαν ότι έκαναν όσες υποχωρήσεις μπορούσαν για να βρεθεί συμβιβαστική λύση και ότι το μόνο που ζητούν είναι να μην προχωρήσει η υπόθεση στον Άρειο Πάγο, κάτι ωστόσο για το οποίο φέρεται να επιμένει η Διοίκηση της Επιχείρησης.

Έτσι, την επόμενη ημέρα ελήφθη ομόφωνα η απόφαση από τη γ.σ. τους να προχωρήσουν στην κατάσχεση του λογαριασμού, κάτι που μπορεί να γίνει μέσα σε μία εβδομάδα.

Ωστόσο, όπως είναι φυσικό, εκφράζεται μία ανησυχία, εφόσον γίνει αυτό, για το πως θα βρει τη ΡΟΔΑ η επόμενη ημέρα. Από την πλευρά τους οι εργαζόμενοι, δηλώνουν ότι κατανοούν ότι αυτό θα είναι κακή εξέλιξη για την Επιχείρηση, ωστόσο νιώθουν ότι τους εξωθούν σ’ αυτό.

Αυτό στο οποίο προσβλέπουν τώρα είναι σε μία συνάντηση με τον Δήμαρχο καθώς μπορεί να παίξει καταλυτικό αλλά και πυροσβεστικό ρόλο στις εξελίξεις και, μάλιστα, διαμηνύουν ότι μέχρι και την τελευταία στιγμή μπορούν να κάνουν πίσω για την κατάσχεση του ποσού, εάν η Επιχείρηση αποσυρθεί από τον Άρειο Πάγο.

Έτσι, εξελίξεις αναμένονται μέχρι τα τέλη της εβδομάδας, οπότε και ο Δήμαρχος θα έχει επιστρέψει από τη Σμύρνη όπου βρίσκεται.

Διαβάστε ακόμη

Ανακοίνωση της Νέας Αριστεράς Ν. Δωδεκανήσου για την καταγγελία σεξουαλικής παρενόχλησης στη Νίσυρο

Ανακοίνωση της παράταξης του Αντώνη Καμπουράκη για την έκπτωση του Βάιου Καλοπήτα

Συλλυπητήριο μήνυμα Μίκας Ιατρίδη για την απώλεια του Κώστα Κωτικώστα

Κινητοποίηση της πυροσβεστικής για φωτιά στην πόλη της Ρόδου

Άνοιξε χθες η πλατφόρμα για το επίδομα μητρότητας στις μητέρες εμπόρους

M. Kόνσολας: Το Πανεπιστήμιο Αιγαίου πρέπει να παρουσιάσει το δικό του σχέδιο για τη Ρόδο και την Κω

Ακυρώνεται η εκλογή του Βάιου Καλοπήτα με απόφαση του Τριμελούς Διοικητικού Πρωτοδικείου

Τζέιμς Καφετζής για την αποχώρησή του από το Survivor: Πάνω από όλα είναι η οικογένεια