Η Δούμα καλεί τους Ρώσους τουρίστες να φύγουν εσπευσμένα από την Τουρκία!

Η Δούμα καλεί τους Ρώσους τουρίστες να φύγουν εσπευσμένα από την Τουρκία!

Η Δούμα καλεί τους Ρώσους τουρίστες να φύγουν εσπευσμένα από την Τουρκία!

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 371 ΦΟΡΕΣ

Η κατάρριψη του ρωσικού μαχητικού αεροσκάφους SU-24 από τους Τούρκους σήμερα, με την αιτιολογία ότι παραβίασε τον εναέριο χώρο της κοντά στα σύνορα με τη Συρία, προκάλεσε ήδη τεταμένες διπλωματικές σχέσεις μεταξύ των δυο χωρών, με άμεσες συνέπειες και στις τουριστικές σχέσεις.

Πριν από λίγο, ο αντιπρόεδρος της Δούμας (της ρωσικής Κάτω Βουλής) Νικολάι Λέβιτσεφ κάλεσε τους Ρώσους τουρίστες να φύγουν εσπευσμένα από την Τουρκία. Μάλιστα, υποστήριξε ότι η Ρωσία πρέπει να σταματήσει όλες τις πτήσεις της προς την Τουρκία, υποστηρίζοντας ότι η κατάρριψη του SU-24 συγκρίνεται με την τρομοκρατική επίθεση στο ρωσικό Airbus τον προηγούμενο μήνα, που είχε ως αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους 224 άνθρωποι.

H διακοπή των πτήσεων, όπως είπε, είναι αναγκαία γιατί υπάρχει κίνδυνος να διεισδύσουν ισλαμιστές τρομοκράτες στα τουρκικά αεροδρόμια, από τα οποία πετούν η Turkish Airlines και ρωσικές αεροπορικές εταιρείες προς διάφορες πόλεις της Ρωσίας. Το αίτημα για διακοπη των πτήσεων το έστειλε στη Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Αερομεταφορών (Rosaviation).

Επίσημα, ο τουρκικός στρατός ανέφερε πως προέβη στην κατάρριψη του αεροσκάφους από τουρκικά F-16 μετά από πολλαπλές προειδοποιήσεις και συγκεκριμένα πάνω από 10 σε διάστημα 5 λεπτών, αφού το μαχητικό SU-24 είχε παραβίασει το FIR της χώρας.

Οπως μετέδωσε το CNN Turk, το οποίο επικαλείται μαρτυρίες από τον συριακό Τύπο, ο ένας Ρώσος πιλότος είναι νεκρός και αναζητείται ο δεύτερος, ενώ ήρθε στο φως της δημοσιότητας και ένα βίντεο το οποίο δείχνει έναν πιλότο (πιθανότατα Ρώσο) βαριά τραυματισμένο και ίσως νεκρό, περικυκλωμένο από αντάρτες.

Σημειώνεται ότι κατόπιν αιτήματος της Τουρκίας, συνέρχεται το απόγευμα στις 18.00 ώρα Ελλάδος έκτακτη σύνοδος του ΝΑΤΟ στις Βρυξέλλες.

** «Πισώπλατη μαχαιριά» χαρακτήρισε ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν την κατάρριψη του ρωσικού μαχητικού από την Τουρκία.

Η κατάρριψη του αεροσκάφους ξεπερνά τη μάχη κατά της τρομοκρατίας, συνέχισε και προχώρησε επιτιθέμενος στην Τουρκία για τις σχέσεις της με τους τρομοκράτες: «Υπάρχουν πολλά προϊόντα και πετρέλαιο που εισέρχονται στην Τουρκία από υπό κατοχή εδάφη. Από αυτή τη συναλλαγή χρηματοδοτούνται οι παραστρατιωτικές ομάδες.

Και τώρα μας μαχαιρώνουν πισώπλατα και ρίχνουν τα αεροσκάφη μας επειδή πολεμάμε την τρομοκρατία. Πάντα φερθήκαμε στην Τουρκία όχι μόνο σαν γειτονική χώρα αλλά σαν φιλικό κράτος. Δεν ξέρω ποιον συμφέρει το σημερινό περιστατικό, αλλά σίγουρα δεν είναι προς το δικό μας συμφέρον».

«Τα σημερινά τραγικά γεγονότα θα έχουν σοβαρές συνέπειες για τις σχέσεις Ρωσίας – Τουρκίας» κατέληξε ο Βλάντιμιρ Πούτιν.

Πηγή: tornosnews.gr

Διαβάστε ακόμη

Το Ισραήλ επιτέθηκε στο Ιράν τα ξημερώματα με πυραύλους - Παγκόσμια ανησυχία για τις εξελίξεις

Ιράν: Ξεκίνησε επίθεση με δεκάδες drones κατά του Ισραήλ – Νετανιάχου: Είμαστε έτοιμοι

Meta: Αδυναμία σύνδεσης σε Facebook και Instagram αναφέρουν χρήστες

Πόλεμος στην Ουκρανία: η ζωή δύο χρόνια μετά τη ρώσικη εισβολή

Ο όρκος του Ιπποκράτη: Από το Ασκληπιείο της Κω στην Ιατρική Σχολή της Αντίς Αμπέμπα

Εμπρηστικός Ερντογάν μετά το «ναι» για τα F16: Ο αγώνας μας δεν τελείωσε ρίχνοντας τον εχθρό στη θάλασσα της Σμύρνης

Δέκα Ροδιακοί αμφορείς του 2ου αι.π.Χ. βρέθηκαν στην αρχαία πόλη Άμος

Ορατή και στην Ελλάδα σπάνια έκλειψη άστρου γίγαντα με αστεροειδή