Θα βελτιωθεί η κατάσταση με τους «ξεχειλισμένους» κάδους στη Ρόδο

Θα βελτιωθεί η κατάσταση με τους «ξεχειλισμένους» κάδους στη Ρόδο

Θα βελτιωθεί η κατάσταση με τους «ξεχειλισμένους» κάδους στη Ρόδο

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 220 ΦΟΡΕΣ

Από σήμερα αναμένεται να βελτιωθεί η κατάσταση με τους «ξεχειλισμένους» υπογειοποιημένους κάδους που παρατηρήθηκαν τόσο στο κέντρο της πόλης της Ρόδου όσο και στις γειτονιές τις τελευταίες ημέρες.

Όπως έγινε γνωστό, η εικόνα αυτή, η οποία τις προηγούμενες ημέρες είχε προκαλέσει τη δυσαρέσκεια συμπολιτών μας, δημιουργήθηκε λόγω βλάβης στο ειδικό απορριμματοφόρο με το γερανό, με το οποίο και γίνεται η αποκομιδή των απορριμμάτων από τους κάδους αυτούς.

Η βλάβη αποκαταστάθηκε και έτσι, από τις πρώτες πρωινές ώρες σήμερα επρόκειτο να πιάσει και πάλι δουλειά ώστε το πρωί οι κάδοι αυτοί να έχουν αδειάσει. Επειδή πρόκειται για ένα ιδιαίτερα ογκώδες όχημα η υπηρεσία το βγάζει ξημερώματα για να μη δημιουργεί πρόβλημα στην κυκλοφορία.

Τις ημέρες που δεν λειτουργούσε το απορριμματοφόρο αυτό, γίνονταν προσπάθειες από την υπηρεσία να αποσυμφορίζονται οι κάδοι με τον συμβατικό τρόπο, ωστόσο το πρόβλημα ήταν αισθητό σε ορισμένα σημεία.

Όσο για τη νέα σύμβαση με τους ιδιώτες στην καθαριότητα, μια και η τρέχουσα λήγει στις 31 Δεκεμβρίου του τρέχοντος έτους, η διαδικασία βρίσκεται σε εξέλιξη μια και, ως γνωστόν, ο διαγωνισμός είναι “στον αέρα” και οι προσφορές μπορούν να κατατίθενται από τους ενδιαφερόμενους μέχρι τις 28 Δεκεμβρίου.

Το άνοιγμα των προσφορών θα γίνει στις 4 Ιανουαρίου ενώ ο εργολάβος που θα αναδειχθεί αναμένεται να πιάσει δουλειά μέσα σε ένα δεκαήμερο από την υπογραφή της σύμβασης.

Διαβάστε ακόμη

Συμφωνία Δημάρχου Ρόδου και Υφυπουργού Ψηφιακής Διακυβέρνησης για άμεση λύση στο πρόβλημα υποστελέχωσης του Κτηματολογίου

Την Παρασκευή θα συνεδριάσει η περιφερειακή επιτροπή Νοτίου Αιγαίου

Ορκίστηκαν Δημοτικοί Σύμβουλοι οι κυρίες Ματίνα Γιαννέλη και Ελπίδα Ατσίδη

Αίτημα για τις δαπάνες καρκινοπαθών που πάνε στην Αθήνα για ακτινοθεραπείες

Σε 160 ανέρχονται τα μικρά και μεγάλα νησιά της Δωδεκανήσου

Τα ερωτήματα που κατέθεσε η Λαϊκή Συσπείρωση προς συζήτηση στη Συνεδρίαση Λογοδοσίας της περιφέρειας

Ολοκλήρωση έργων αντιπλημμυρικής – αντιδιαβρωτικής προστασίας στη Ρόδο

Δράση “Explore the Aegean ΙΙ” από την Ειδική Υπηρεσία Διαχείρισης της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου