Μ. Κόνσολας: «Μία από τις 6 κινητές μονάδες ΚΤΕΟ του υπουργείου να διατεθεί για την εξυπηρέτηση των πολιτών στα νησιά του Νοτίου Αιγαίου»

Μ. Κόνσολας: «Μία από τις 6 κινητές μονάδες ΚΤΕΟ του υπουργείου να διατεθεί για την εξυπηρέτηση των πολιτών στα νησιά του Νοτίου Αιγαίου»

Μ. Κόνσολας: «Μία από τις 6 κινητές μονάδες ΚΤΕΟ του υπουργείου να διατεθεί για την εξυπηρέτηση των πολιτών στα νησιά του Νοτίου Αιγαίου»

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 154 ΦΟΡΕΣ

Έντονα επικριτικός απέναντι στην πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, είναι ο Βουλευτής Δωδεκανήσου, κ. Μάνος Κόνσολας, με αφορμή την απάντηση του Υπουργού, κ. Σπίρτζη, στην Ερώτηση που είχε καταθέσει για την εξυπηρέτηση των πολιτών στα νησιά του Νοτίου Αιγαίου, που δεν διαθέτουν ΚΤΕΟ.

Ο κ. Κόνσολας είχε επισημάνει ότι μετά την παρέλευση της προθεσμίας παράτασης που είχε δοθεί, προκειμένου να περάσουν τα οχήματά τους από τεχνικό έλεγχο, οι κάτοικοι αυτών των νησιών βρίσκονται υπό την απειλή προστίμων και κυρώσεων.

Θα πρέπει να μετακινηθούν σε μεγαλύτερα νησιά που διαθέτουν ΚΤΕΟ, με ό,τι αυτό σημαίνει σε οικονομικό κόστος αλλά και απώλεια χρόνου. Παράλληλα, για κάποιους κατοίκους νησιών, όπως η Κάρπαθος και η Κάσος, είναι αδύνατη και η αυθημερόν επιστροφή στο νησί τους, αφού δεν υπάρχουν δρομολόγια.

Η απάντηση που δόθηκε από το Υπουργείο Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, στην Ερώτηση του κ. Κόνσολα, επιβεβαιώνει την έλλειψη διάθεσης της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου να δώσει άμεση λύση στο πρόβλημα που αντιμετωπίζουν οι νησιώτες.

Ουσιαστικά, γίνεται μια αναφορά και επίκληση του θεσμικού και κανονιστικού πλαισίου για τον τεχνικό έλεγχο οχημάτων, χωρίς να αναλαμβάνει

καμία δέσμευση ή πρωτοβουλία λύσης του προβλήματος η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου.

Και όλα αυτά, ενώ στις 31-12-2015 λήγει η παράταση, για την υποχρέωση τεχνικού έλεγχου οχημάτων, που είχε δοθεί για όσα νησιά δεν διέθεταν ΚΤΕΟ.

O Μάνος Κόνσολας με επιστολή του προς τον Υπουργό Υποδομών και Μεταφορών, ζητά να διατεθεί η μία από τις έξι κινητές μονάδες που διαθέτει το Υπουργείο για την εξυπηρέτηση των πολιτών των νησιών του Αιγαίου, που δεν διαθέτουν ΚΤΕΟ.

Σε δήλωσή του, ο Μάνος Κόνσολας, τονίζει:

«Ο Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών δεν αντιλαμβάνεται την ιδιαιτερότητα που χαρακτηρίζει τις νησιωτικές περιοχές ή κάνει πως δεν καταλαβαίνει.

Προφανώς, θέλει να αναγκάσει τους κατοίκους των μικρών νησιών του Αιγαίου να υποβληθούν σε τεράστια, για την εποχή έξοδα, προκειμένου να μετακινηθούν οι ίδιοι και τα οχήματά τους σε μεγαλύτερα νησιά για να περάσουν από ΚΤΕΟ.

Το Υπουργείο, όμως, διαθέτει 6 κινητές μονάδες τεχνικού ελέγχου οχημάτων.

Μία από αυτές θα μπορούσε να διατεθεί για την κάλυψη των αναγκών των νησιών του Νοτίου Αιγαίου, που δεν διαθέτουν ΚΤΕΟ.

Για να εξυπηρετούνται στον τόπο κατοικίας τους και να μη χρειάζεται να μετακινηθούν σε άλλα νησιά.

Απλά και αυτονόητα πράγματα».

Διαβάστε ακόμη

Ομιλία Μίκας Ιατρίδη στη Βουλή για την αναμόρφωση του Κώδικα Φορολογικής Διαδικασίας: «Στόχος μας, ένας κράτος λιγότερο γραφειοκρατικό, πάντα δίπλα στον πολίτη!»

Γ. Παππάς, υφ. Ναυτιλίας: «Νέα πραγματικότητα η visa express για επιχειρηματίες του τουρισμού Καλύμνου και Λέρου»

Συνάντηση του Μάνου Κόνσολα με πολίτες, τον Δήμαρχο και δημοτικούς Συμβούλους της Σύμης

Κοινοβουλευτική Αναφορά του Βασίλη Α. Υψηλάντη για να συμπεριληφθεί η Πάτμος στα νησιά της Express Visa

Συνάντηση του Μάνου Κόνσολα με εκπροσώπους της αυτοδιοίκησης για το πρόβλημα της διάβρωσης των ακτών

Σε Κάλυμνο, Ρόδο και Κω ο Βουλευτής Βασίλης Α. Υψηλάντης

Μ. Kόνσολας: «6 προτάσεις αναβάθμισης της Σχολής Δυτών Καλύμνου»

Γ. Παππάς: Αδιάκοπος αγώνας υπέρ των νησιωτών για τη διασφάλιση του υπέρτατου αγαθού, της υγείας