Eπιμορφωτικό σεμινάριο από το “Παλατάκι”

Eπιμορφωτικό σεμινάριο  από το “Παλατάκι”

Eπιμορφωτικό σεμινάριο από το “Παλατάκι”

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 250 ΦΟΡΕΣ

H διαπαιδαγώγηση ενός παιδιού είναι αρκετά σοβαρή και δύσκολη υπόθεση. Και ο ρόλος των γονιών για τη διαμόρφωση του χαρακτήρα του παιδιού αλλά και για τη μετέπειτα νοητική, συναισθηματική, ηθική και ψυχολογική ανάπτυξη των παιδιών, κρίνεται ιδιαιτέρως σημαντικός.

Κατανοώντας λοιπόν την ανάγκη του γονέα να ενημερωθεί και να μοιραστεί τις εμπειρίες του με άλλους γονείς, ο παιδικός σταθμός “Το Παλατάκι” με υπεύθυνη την Βαρδέλλη Βαλασία, νηπιαγωγό, σε συνεργασία με την Αλεξία Κυπριώτη, ψυχολόγο, οργανώνουν την Παρασκευή 27 Νοεμβρίου στις 6.30 στο σχολείο, σεμινάριο για γονείς, με κύριο θέμα συμβουλευτικής
“Όρια και κανόνες στο παιδί καθώς μεγαλώνει”.

Σκοπός της συζήτησης είναι να βοηθήσει τους γονείς να αντιμετωπίζουν τα προβλήματα αγωγής που παρουσιάζονται στα παιδιά τους, εφαρμόζοντας κοινή πορεία διαπαιδαγώγησης, με πυξίδα την καλύτερη επικοινωνία, τον ουσιαστικό διάλογο και όχι τις φωνές και τις απειλές.

Πιο αναλυτικά, θα μιλήσουμε για ποιό τύπο γονέα ανήκετε (υποχωρητικοί ή αυταρχικοί), τον τρόπο με τον οποίο μπορείτε να επικοινωνήσετε καλύτερα με το παιδί, γιατί είναι σημαντικό να επιβάλλετε όρια και κανόνες στα παιδιά σας, πώς να θέσετε κανόνες.

Επίσης θα δούμε το σύστημα Επιβράβευσης και Συνεπειών και πώς να αντιμετωπίζετε τις επίμονες και εκρητικές αντιδράσεις του παιδιού άμεσα.

Απαραίτητη η δήλωση συμμετοχής.

Διαβάστε ακόμη

Συλλυπητήρια δήλωση του Γιάννη Παππά για την απώλεια του Κώστα Κωτικώστα

Αλ. Κολιάδης: Ας μην μας κουνάνε το δάχτυλο και ας μην επικαλούνται τη Δημοκρατία αυτοί που έξι μήνες τώρα αρνούνται να αποδεχτούν τη λαϊκή ετυμηγορία

Επίσκεψη γυναικών από το Κέντρο Ημερήσιας Απασχόλησης «Κορωνίς»

Ν. Γερονικόλας: Περί πολιτικής ηθικής

Απεργία δικαστικών υπαλλήλων στις 24 Απριλίου

Μαθήματα πυρόσβεσης σε εθελοντές για λήψη πιστοποίησης στη Ρόδο

Να καθαριστούν τα οικόπεδα ζητά η κοινότητα Σορωνής

Ανακοίνωση της Νέας Αριστεράς Ν. Δωδεκανήσου για την καταγγελία σεξουαλικής παρενόχλησης στη Νίσυρο