Γεωργιανός θα δικαστεί για κλοπές σε σπίτια και επιχειρήσεις

Γεωργιανός θα δικαστεί για κλοπές σε σπίτια και επιχειρήσεις

Γεωργιανός θα δικαστεί για κλοπές σε σπίτια και επιχειρήσεις

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 650 ΦΟΡΕΣ

Στο εδώλιο του Τριμελούς Εφετείου επί Κακουργημάτων Δωδεκανήσου θα καθίσει στις αρχές Δεκεμβρίου, 43χρονος Γεωργιανός που κατηγορείται για τη διάπραξη διακεκριμένων κλοπών σε σπίτια και επιχειρήσεις της περιοχής μας.

Ο Γεωργιανός είχε συλληφθεί πριν από τέσσερα χρόνια, το καλοκαίρι του 2011, στη Ρόδο μαζί με άλλους δύο ομοεθνείς του ηλικίας 37 και 44 ετών αντίστοιχα, σε βάρος τους ασκήθηκε ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος και τον Νοέμβριο του 2012 καταδικάστηκαν από το Μονομελές Εφετείο επί Κακουργημάτων Δωδεκανήσου σε κάθειρξη 7 ετών και φυλάκιση έξι μηνών ο καθένας με την έφεση να μην έχει αναστέλλουσα δύναμη.

Ωστόσο κατά της απόφασης αυτής ο 43χρονος Γεωργιανός άσκησε έφεση η οποία και θα εκδικαστεί από το δευτεροβάθμιο δικαστήριο στις 9 Δεκεμβρίου. Αξίζει να σημειωθεί πως και ο 37χρονος αλλοδαπός είχε ασκήσει έφεση όμως είχε απορριφθεί ως ανυποστήριχτη από το αρμόδιο δικαστήριο όταν είχε προσδιοριστεί.

Οι τρεις αλλοδαποί είχαν έρθει στο νησί μας το τελευταίο δεκαήμερο του Αυγούστου 2011 αποκλειστικά για τη διάπραξη κλοπών και στο σύντομο χρονικό διάστημα των περίπου δύο ημερών της «δράσης» τους πριν τον εντοπισμό τους από τους αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ρόδου, κατάφεραν να «ανοίξουν» τρία σπίτια από όπου αφαίρεσαν τιμαλφή και χρήματα, διέπραξαν μία κλοπή σε χρυσοχοείο και μία απόπειρα κλοπής σε σπίτι της πόλης της Ρόδου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, εξεταζόμενοι από τους αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ρόδου, οι τρεις Γεωργιανοί δήλωσαν ότι είναι φίλοι και στις 19 Αυγούστου 2011 αποφάσισαν να έρθουν στη Ρόδο προκειμένου επιδοθούν στις κλοπές. Μάλιστα προτού ξεκινήσουν το ταξίδι τους επικοινώνησαν με ομοεθνή τους που διέμενε στη περιοχή της Σορωνής και του είπαν ότι θα έρθουν για διακοπές, ζητώντας του να τους διευκολύνει βρίσκοντας τους κατάλυμα και αυτοκίνητο, όπως και έγινε.

Έτσι τη Κυριακή 21 Αυγούστου 2011 οι τρεις Γεωργιανοί αφίχθηκαν στο νησί μας και μετέβησαν στη Σορωνή όπου ο ομοεθνής τους, τους είχε βρει σπίτι.

Από την επόμενη κιόλας μέρα, οι δράστες … έπιασαν δουλειά! Αφού επέλεγαν το σπίτι που θα «χτυπούσαν» ο 43χρονος έσπαγε τους ομφαλούς από τις πόρτες με γαλλικό κλειδί και κατσαβίδι και ο 37χρονος και ο 44χρονος επιτηρούσαν αρχικά τους γύρω χώρους και στη συνέχεια έμπαιναν μέσα όπου και αφαιρούσαν χρήματα και άλλα αντικείμενα αξίας (κοσμήματα κ.α.).
Ωστόσο η «δράση» τους έληξε άδοξα, την Τρίτη 23 Αυγούστου στις 11 το βράδυ, όταν το αυτοκίνητο στο οποίο επέβαιναν εντοπίστηκε από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ρόδου στη πόλη της Ρόδου.

Όταν ακινητοποιήθηκαν για να τους γίνει έλεγχος, ο οδηγός του οχήματος (ο 43χρονος) τράπηκε σε φυγή, ενώ οι άλλοι δύο προσήχθησαν στην Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Ρόδου όπου και εξεταζόμενοι δήλωσαν ότι ήρθαν για διακοπές στο νησί μας χωρίς ωστόσο να δώσουν περαιτέρω στοιχεία για το χώρο διαμονής τους. Μετά την έρευνα που έκαναν οι αστυνομικοί διαπίστωσαν ότι διέμεναν στη Σορωνή και συγκεκριμένα στο σπίτι 35χρονου ομοεθνή τους ενώ το αυτοκίνητο ανήκε σε ημεδαπό κάτοικο της περιοχής ο οποίος το είχε παραχωρήσει για λίγες μέρες με τη μεσολάβηση του 35χρονου.

Οι αστυνομικοί έλεγξαν το αυτοκίνητο μέσα στο οποίο βρήκαν ένα γαλλικό κλειδί και ένα κατσαβίδι, ενώ σε έρευνα που ακολούθησε στο χώρο που διέμεναν οι δράστες βρέθηκαν μέσα σε ένα σακ – βουαγιάζ με ρούχα επιμελώς κρυμμένη μία κάλτσα που περιείχε διάφορα χρυσαφικά. Επίσης στη κατοχή των δραστών εντοπίστηκε και κατασχέθηκε το χρηματικό ποσό των 1350 ευρώ και μία τηλεκάρτα με την οποία ο 43χρονος παραβίαζε τις πόρτες των σπιτιών.

Όπως προέκυψε από την προανάκριση οι Γεωργιανοί πρωινές ώρες στις 22 Αυγούστου 2011 πήγαν στο σπίτι 33χρονης στη πόλη της Ρόδου (οδός Ατταλείας), έσπασαν την πόρτα εισόδου της πολυκατοικίας, ανέβηκαν στον τέταρτο όροφο και με τη τηλεκάρτα παραβίασαν τη πόρτα εισόδου του διαμερίσματος μπήκαν μέσα και αφαίρεσαν το χρηματικό ποσό των 550 ευρώ και έναν αναπτήρα.

Την ίδια μέρα και ώρα οι δράστες πήγαν στο σπίτι 64χρονης και πάλι στη πόλη της Ρόδου (οδός Σμύρνης), όπου έσπασαν τον ομφαλό της πόρτα εισόδου, μπήκαν μέσα και αφαίρεσαν τιμαλφή αξίας 20.000 ευρώ.

Στις 22 Αυγούστου στις 7 το απόγευμα ο 43χρονος πήγε σε χρυσοχοείο 50χρονου στη Παλιά Πόλη και με τη μέθοδο της απασχόλησης αφαίρεσε ένα χρυσό βραχιόλι αξίας 900 ευρώ. Την ίδια μέρα απογευματινές ώρες οι Γεωργιανοί μετέβησαν στο σπίτι ημεδαπού στη πόλη της Ρόδου (οδός Παναγούλη) και αφού έσπασαν τη πόρτα εισόδου μπήκαν μέσα και αφαίρεσαν το χρηματικό ποσό των 200 ευρώ.

Τέλος οι δράστες πρωινές ώρες της 23η Αυγούστου πήγαν στο σπίτι 63χρονου στη πόλη της Ρόδου (οδός Δελφών) και αφού έσπασαν τον ομφαλό της πόρτας μπήκαν μέσα χωρίς όμως να αφαιρέσουν κάτι.

Όσα χρυσαφικά βρέθηκαν στη κατοχή των δραστών κατασχέθηκαν, αναγνωρίστηκαν από τους παθόντες και τους επιστράφησαν.

Ενώπιον της ανακρίτριας όπου βρέθηκαν για να απολογηθούν, ο 43χρονος ανέλαβε εξ’ ολοκλήρου την ευθύνη για τις κλοπές τονίζοντας ότι οι άλλοι δύο συγκατηγορούμενοι του δεν φέρουν τη παραμικρή ευθύνη. Τελικά με σύμφωνη γνώμη και του αρμόδιου εισαγγελέα και οι τρεις είχαν αφεθεί ελεύθεροι, ο 43χρονος με τη καταβολή εγγύησης ποσού 3000 ευρώ, και οι άλλοι δύο με τον περιοριστικό όρο της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα.

Διαβάστε ακόμη

Δικαιώθηκαν εργαζόμενοι του δήμου Ρόδου

Ελεύθεροι χωρίς όρους αφέθηκαν η μητέρα και οι δύο εκπαιδευτικοί

Νίσυρος: Νέες αποκαλύψεις για τον αρχαιοφύλακα - «Βροχή» οι καταγγελίες – τέθηκε σε αναστολή των καθηκόντων του

Σε βαθμό κακουργήματος οι διώξεις που ασκήθηκαν κατά δύο εκπαιδευτικών

Απεγκλωβισμός 25 ατόμων από βραχώδη περιοχή της Τήλου

Κοινωνικές δράσεις των Υπηρεσιών της Αστυνομίας στο νησί της Ρόδου

Δέκα χρόνια κάθειρξη σε Σκοπιανό που συνελήφθη με 1.273 γραμμάρια χασίς

Συνελήφθη 36χρονος για διακίνηση ναρκωτικών και οπλοκατοχή στη Ρόδο