Σοβαρές καταστροφές σε παιδική χαρά στις Καλυθιές

Σοβαρές καταστροφές σε παιδική χαρά στις Καλυθιές

Σοβαρές καταστροφές σε παιδική χαρά στις Καλυθιές

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 416 ΦΟΡΕΣ

Από άγνωστους δράστες

Οι βάνδαλοι έκαναν την εμφάνισή τους και στις Καλυθιές, καταστρέφοντας δημόσια περιουσία!

Πιο συγκεκριμένα χθες το πρωί κάτοικοι του οικισμού διαπίστωσαν ότι στην παιδική χαρά που βρίσκεται επί της κεντρικής οδού των Καλυθιών και παρέμενε τυπικά κλειστή κατόπιν σχετικού εγγράφου, δέχθηκε «επιδρομή» από άγνωστους με αποτέλεσμα να παρουσιάζει σημαντικές φθορές και ζημιές.

Οι δράστες άφησαν πίσω τους σπασμένους ξύλινους φράχτες, κατεστραμμένες κούνιες, ακόμη και την «σφραγίδα» τους επάνω στις ξύλινες κατασκευές (μέσω αυτοσχέδιων… επιγραφών), όπως φαίνεται και από το σχετικό φωτορεπορτάζ της «Ροδιακής».

Κι όλα αυτά την ίδια ώρα που η Δημοτική Κοινότητα Καλυθιών αναζητεί τρόπους ώστε να πάρει την απαραίτητη πιστοποίηση για καταλληλότητα της παιδικής χαράς, αφού είναι από τις ελάχιστες στο νησί που έχουν τις προϋποθέσεις.

Ειδικότερα στο έγγραφο που κοινοποίησε το τμήμα κτιριακών έργων και κοινόχρηστων χώρων της Διεύθυνσης Τεχνικών Έργων και Υποδομών του δήμου Ρόδου, τόσο στους προέδρους των Κοινοτήτων Καλυθιών και Κοσκινού κ.κ. Μιχάλη Καφετζή και Νικόλαο Μανωλάγκα, όσο και στο τμήμα συντηρήσεων και καθημερινότητας της Δημοτικής Ενότητας Καλλιθέας, αναφέρεται χαρακτηριστικά:

«Σε συνέχεια των ανωτέρω σχετικών εγγράφων μας και κατόπιν αυτοψίας και ελέγχου που διενήργησε η Υπηρεσία μας στις 5/10/2015 σας ενημερώνουμε ότι οι παιδικές χαρές στις Καλυθιές και στα Κοσκινού είναι πρόσφατες, έχουν όργανα νέου τύπου γνωστής εταιρείας και μπορούν να τύχουν πιστοποίησης.

Επομένως τα όργανά τους διατηρούνται και δεν αποξηλώνονται.
Όμως οι παιδικές αυτές χαρές δεν είναι έτοιμες για πιστοποίηση και χρειάζονται συντήρηση και μια σειρά από επισκευές.
Τα στοιχεία με προχωρημένες φθορές καθώς και τα στοιχεία που επισκευάσθηκαν με υλικά αυτοσχέδια και όχι κατάλληλα εργοστασιακά (π.χ. στηθαίο μπαλκονιού πολυπαιχνιδιού που καρφώθηκε με κοινά καρφιά και όχι εργοστασιακές βίδες) παρουσιάζουν ιδιαίτερη επικινδυνότητα.

Μέχρι οι παιδικές χαρές αυτές να επισκευασθούν, να έχουν την βεβαίωση καταλληλότητας και το ειδικό σήμα από την Επιτροπή Παιδικών Χαρών, πρέπει να κλείσουν και να φέρουν σε εμφανές σημείο πινακίδα που να πληροφορεί ότι η παιδική χαρά είναι κλειστή για λόγους επισκευής, συντήρησης και πιστοποίησης και ότι απαγορεύεται η είσοδος.
Μέριμνα πρέπει να ληφθεί ώστε να μην υπάρξει εύκολη πρόσβαση παιδιών από κάποιο σημείο.
Η επισκευή τους πρέπει να γίνει με προσοχή και σύμφωνα με τις εργοστασιακές οδηγίες».

Ο πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Καλυθιών κ. Μιχάλης Καφετζής, παρά την εμφανή απογοήτευσή του, για τους ασυνείδητους που δεν σέβονται την δημόσια περιουσία, ανέφερε μιλώντας στην «Ροδιακή» ότι ήδη αναζητούνται λύσεις ώστε να επισκευαστεί η παιδική χαρά της περιοχής, σύμφωνα με τις υποδείξεις των αρμόδιων υπηρεσιών, αλλά και να επισκευαστούν και οι τελευταίες ζημιές, ώστε να δοθεί όσο το δυνατόν συντομότερο και πάλι σε χρήση για τους μικρούς κατοίκους του οικισμού.

Διαβάστε ακόμη

Ρόδος: O όμιλος αστρονομίας «Βενετοκλείου» 1ου ΓΕΛ Ρόδου στο Austin Texas για την ολική εκλειψη ηλίου

Εντεταλμένος Θεμάτων Διακυβέρνησης Φορέων Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων ο γενικός διευθυντής του ΦοΔΣΑ Νοτίου Αιγαίου

Συμπαραστάτη του Πολίτη θα εκλέξει το περιφερειακό συμβούλιο Νοτίου Αιγαίου

Στ. Κασσελάκης: Θα επισκεφθεί 26 νησιά του Αιγαίου σε 9 μέρες

Πολλές οι «παρθένες» παραλίες στα Δωδεκάνησα που εντάσσονται στις... απάτητες

Ολοκληρώθηκαν τα αντιπλημμυρικά έργα που χρηματοδότησε η Eurobank

Συλλυπητήρια δήλωση του Γιάννη Παππά για την απώλεια του Κώστα Κωτικώστα

Αλ. Κολιάδης: Ας μην μας κουνάνε το δάχτυλο και ας μην επικαλούνται τη Δημοκρατία αυτοί που έξι μήνες τώρα αρνούνται να αποδεχτούν τη λαϊκή ετυμηγορία