Τι αναφέρει η πολυσέλιδη καταγγελία για τα διπλά εισιτήρια του Χαράλαμπου Κόκκινου

Τι αναφέρει η πολυσέλιδη καταγγελία για τα διπλά εισιτήρια του Χαράλαμπου Κόκκινου

Τι αναφέρει η πολυσέλιδη καταγγελία για τα διπλά εισιτήρια του Χαράλαμπου Κόκκινου

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 555 ΦΟΡΕΣ

Αφορά παραστατικά των ταξιδιών που υπέβαλε δύο και τρεις φορές σύμφωνα με τα καταγγελλόμενα

Στην εισαγγελέα κατά της διαφθοράς κ. Ελένη Ραΐκου, κατήγγειλε χθες τον αντιπεριφερειάρχη Δωδεκανήσου κ. Χαρ. Κόκκινο, ο περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου κ. Γ. Χατζημάρκος!

Η εξέλιξη ήταν σε γενικές γραμμές αναμενόμενη αφού, εδώ και αρκετούς μήνες ο αντιπεριφερειάρχης βρίσκεται στον “πάγο” και θεωρείται ξένο σώμα από την πλειοψηφία.

Η αναφορά που κατατέθηκε αφορά τα εισιτήρια από τις μετακινήσεις του κ. Κόκκινου, αρκετά εκ των οποίων υπεβλήθησαν για πληρωμή και στην Περιφέρεια, και στην “Ενεργειακή Α.Ε.” και στην Διδασκαλική Ομοσπονδία όπου ο κ. Κόκκινος διετέλεσε πρόεδρος.

Ο κ. Κόκκινος από την πλευρά του, ισχυρίζεται ότι επιχειρούν να σπιλώσουν το όνομά του για λόγους εμπάθειας, αποκρούωντας τις κατηγορίες.

Οι καταγγελίες βέβαια είναι ιδιαίτερα σοβαρές και ήδη από χθες είχαν προκαλέσει αίσθηση σε πανελλήνιο επίπεδο, ενώ θα πρέπει να αναμένονται εξελίξεις.

Η αναφορά που κατατέθηκε στην εισαγγελέα κατά της διαφθοράς, υπογράφεται από τον πρόεδρο της Οικονομικής επιτροπής κ. Φ. Ζαννετίδη και τον διευθύνοντα σύμβουλο της “Ενεργειακής ΑΕ” κ. Λ. Σορωνιάτη, οι οποίοι, ζητούν “την διερεύνηση και ποινική αξιολόγηση των περιστατικών” που προέκυψαν από την έρευνα.

Την υπέβαλαν χθες από κοινού ο Περιφερειάρχης κ. Χατζημάρκος, οι αντιπεριφερειάρχες Φ. Ζαννετίδης, Γ. Φλεβάρης, Ηλ. Ζωγραφίδης, Στ. Μπρίγκος, και ο κ. Λούης Σορωνιάτης, συνοδευόμενοι από τον δικηγόρο κ. Αλ. Κούγια.

Αιτία της αναφοράς είναι τα σοβαρά ευρήματα για πλήθος υποβληθέντων πλαστών παραστατικών για ταξίδια που φέρεται να πραγματοποίησε, όμως ουδέποτε στην πραγματικότητα, πραγματοποίησε ή υπέβαλε διπλά παραστατικά για να λαμβάνει, όπως καταγγέλλεται, προσωπικό όφελος.

Η περιφέρεια Αιγαίου καταγγέλλει πως ενώ τα συγκεκριμένα ταξίδια καταβλήθηκαν προς πληρωμή στην περιφέρεια, την ίδια στιγμή είχαν καταβληθεί και στη Διδασκαλική Ομοσπονδία Ελλάδος. Από τα ευρήματα έρευνας προκύπτει πως ο κ. Κόκκινος, ενώ βρισκόταν για παράδειγμα στην Τυνησία με χρέωση της Διδασκαλικής Ομοσπονδίας ταυτόχρονα ταξίδευε και προς… Ρόδο και πως ούτε λίγο ούτε πολύ, ο καταγγελλόμενος πραγματοποίησε πλήθος ταξιδιών με αλληλοκαλυπτομενες δαπάνες του Κράτους.

Όπως έγινε γνωστό, ο περιφερειάρχης Δωδεκανήσου κ. Χατζημάρκος είχε διαχωρίσει και δημόσια τη θέση του θέτοντας εκτός παράταξης τον κ. Κόκκινο από τις αρχές Φεβρουαρίου 2015, ζητώντας ταυτόχρονα δημόσια συγγνώμη από τους πολίτες για αυτή την επιλογή του.

Θα πρέπει να σημειώσουμε πως ο κ. Χαράλαμπος Κόκκινος, με την ιδιότητα του ως Χωρικός Αντιπεριφερειάρχης Δωδεκανήσου της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου και ως Πρόεδρος της Αναπτυξιακής Εταιρείας «Ενεργειακή Α.Ε.» της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου πραγματοποίησε, από την ημέρα ανάληψης των καθηκόντων του την 1η Σεπτεμβρίου 2014, μεγάλο αριθμό ταξιδιών, τις δαπάνες διενέργειας των οποίων υπέβαλε προς είσπραξη είτε στην Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, είτε στην Αναπτυξιακή Εταιρεία «Ενεργειακή Α.Ε.» της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου.

Οι δαπάνες αυτές σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία καλύπτουν έξοδα μέσου μετάβασης προς και από τον τόπο προορισμού, ημερήσια αποζημίωση και έξοδα διαμονής στον τόπο προορισμού.

H AΝΑΦΟΡΑ

Οι κάτωθι υπογεγραμμένοι:

α) Φιλήμων Ζαννετίδης του Γεωργίου, με ΑΔΤ: ΑΜ 450353, Αντιπεριφερειάρχης Πρωτογενούς Τομέα και Πρόεδρος της Οικονομικής Επιτροπής της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου και

β) Λοΐζος Σορωνιάτης του Νικολάου, με ΑΔΤ : ΑΚ 211034, Διευθύνων Σύμβουλος της Αναπτυξιακής Εταιρείας «Ενεργειακή Α.Ε.» της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου υποβάλλουμε την ακόλουθη αναφορά κατά του Χαράλαμπου Κόκκινου του Ανδρέα, με ΑΔΤ ΑΒ 945994, Χωρικού Αντιπεριφερειάρχη Δωδεκανήσου της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου και πρώην Προέδρου της Αναπτυξιακής Εταιρείας «Ενεργειακή Α.Ε.» της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου.

Ιστορικό

Ο κ. Χαράλαμπος Κόκκινος, με την ιδιότητα του ως Χωρικός Αντιπεριφερειάρχης Δωδεκανήσου της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου και ως Πρόεδρος της Αναπτυξιακής Εταιρείας «Ενεργειακή Α.Ε.» της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου πραγματοποίησε, από την ημέρα ανάληψης των καθηκόντων του, ήτοι την 1η Σεπτεμβρίου 2014, μεγάλο αριθμό ταξιδιών, τις δαπάνες διενέργειας των οποίων υπέβαλλε προς είσπραξη είτε στην Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, είτε στην Αναπτυξιακή Εταιρεία «Ενεργειακή Α.Ε.» της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου. Οι δαπάνες αυτές σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία καλύπτουν έξοδα μέσου μετάβασης προς και από τον τόπο προορισμού, ημερήσια αποζημίωση και έξοδα διαμονής στον τόπο προορισμού.

Ο ασυνήθιστα μεγάλος – ακόμη και για τα δεδομένα μιας νησιωτικής περιφέρειας όπως η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου – αριθμός των συγκεκριμένων αιτημάτων και η συχνή απουσία του κ. Κόκκινου από την έδρα της Περιφερειακής Ενότητας στην οποία προϊσταται (Ρόδος, για την Περιφερειακή Ενότητα Δωδεκανήσου) δημιούργησε μεγάλο προβληματισμό στην Περιφερειακή Αρχή,

α) τόσο ως αρμόδια για την συνολική εποπτεία της ομαλής λειτουργίας των υπηρεσιών της Περιφέρειας, καθώς η διαρκής απουσία του κατά νόμον αρμόδιου Χωρικού Περιφερειάρχη Δωδεκανήσου για τον συντονισμό των υπηρεσιών της οικείας Περιφερειακής Ενότητας οδήγησε συχνά σε δυσλειτουργίες των υπηρεσιών και απομείωσε την αποτελεσματικότητα τους,

β) όσο και ως νόμιμο εκπρόσωπο της Περιφέρειας που αποτελεί τον κύριο μέτοχο στην Αναπτυξιακή Εταιρεία «Ενεργειακή Α.Ε.» της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, καθώς η συχνή απουσία του Προέδρου της (θέση που κατείχε ο κ. Κόκκινος από τον Οκτώβριο 2014 έως και τον Αύγουστο 2015) είχε ως αποτέλεσμα την υπολειτουργία της και τηνέλλειψη οποιασδήποτε πρωτοβουλίας ανάληψης προγραμμάτων που αποτελούν τη βασική πηγή χρηματοδότησης της εν λόγω εταιρείας, με πολύ δυσμενείς συνέπειες για την οικονομική κατάσταση της εταιρείας.

Ο πολύ μεγάλος αριθμός των μετακινήσεων, τα έξοδα των οποίων υποβάλλονταν προς απόδοση από τον κ. Κόκκινο, καθώς και τα μεγάλα διαστήματα απουσίας του κατέστησαν αδύνατο το να είναι γνωστή, με σχετική έστω ακρίβεια, η θέση του, έτσι ώστε να μπορεί να ειδοποιηθεί εγκαίρως και να ασκήσει τις αρμοδιότητες του, όταν αυτό κρινόταν απαραίτητο.

Επιπλέον, δεδομένης της εξ αντικειμένου ικανής καθυστέρησης που υπάρχει στη διαδικασία απόδοσης των εξόδων που έχουν καταβληθεί για τις μετακινήσεις προς τους δικαιούχους, (ιδίως λόγω της διαδικασίας ελέγχου αυτών από την Υπηρεσία Δημοσιονομικού Ελέγχου) δημιουργήθηκε προβληματισμός σχετικά με τον τρόπο κάλυψης αυτών από τον κ. Κόκκινο, καθώς διαπιστωνόταν, με βάση τον αριθμό και το περιεχόμενο των υποβαλλομένων δικαιολογητικών τόσο στην Περιφέρεια όσο και στην Αναπτυξιακή Εταιρεία «Ενεργειακή Α.Ε.» ότι επρόκειτο για σημαντικής αξίας δαπάνες.

Επισημαίνεται δε ότι ο κ. Κόκκινος, εκτός από την ανάληψη των καθηκόντων του τόσο στην Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου όσο και στην Αναπτυξιακή Εταιρεία «Ενεργειακή Α.Ε.» της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, κατείχε τη θέση του Προέδρου της Διδασκαλικής Ομοσπονδίας Ελλάδος, και πολύ συχνά, κατά δήλωση του, μετακινείτο και απουσίαζε από την Περιφέρεια για λόγους που αφορούσαν την εν λόγω Ομοσπονδία (συμμετοχή σε συλλογικά όργανα της, εκπροσώπηση της, κλπ).

Τέλος, πρέπει να σημειωθεί ότι ο κ. Κόκκινος έχει καταδικασθεί με την υπ’ αριθμ. 104/13-03-2013 απόφαση του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Σύρου σε ποινή φυλάκισης ενός (1) έτους με τριετή αναστολή, με παράλληλη στέρηση των πολιτικών του δικαιωμάτων για ένα (1) έτος χωρίς αναστολή, για το αδίκημα της ψευδούς βεβαίωσης κατ’ εξακολούθηση, και οι εν λόγω βεβαιώσεις αφορούσαν πάλι μετακινήσεις του, υπό την ιδιότητα του ως Γενικός Γραμματέας Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου το 2008 και 2009, με τα οχήματα της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου ενώ παράλληλα τις ίδιες επίμαχες ημέρες, με βάση δικές του δηλώσεις, φερόταν να βρίσκεται εκτός της Περιφέρειας, μετακινούμενος αεροπορικώς σε διάφορα σημεία της Ελλάδος ή του εξωτερικού.

Η έφεση του κ. Κόκκινου για την εν λόγω υπόθεση εκδικάζεται, εξ αναβολής, στις 9 Δεκεμβρίου 2015.

Για όλους αυτούς τους λόγους η Περιφερειακή Αρχή ζήτησε να διερευνηθούν οι μετακινήσεις του κ. Κόκκινου, ώστε να διαπιστωθεί η τέλεση τους και ο τρόπος καταβολής των σχετικών δαπανών. Η διερεύνηση κάλυψε το χρονικό διάστημα Σεπτέμβριος 2014 έως Ιούλιος 2015 και αφορούσε τόσο την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, όσο και την Αναπτυξιακή Εταιρεία «Ενεργειακή Α.Ε.» στην οποία η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου αποτελεί τον κύριο μέτοχο.

Η έρευνα έλαβε χώρα υπό την εποπτεία του κ. Φιλήμονα Ζανετίδη, Αντιπεριφερειάρχη Πρωτογενούς Τομέα και Προέδρου της Οικονομικής Επιτροπής της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, η οποία Επιτροπή είναι αρμόδια για την έγκριση των μετακινήσεων και την απόφαση καταβολής των σχετικών δαπανών προς τους αιρετούς δικαιούχους, όπως ο κ. Κόκκινος.

Παράλληλα, ο κ. Ζανετίδης ορίστηκε, με απόφαση του Περιφερειακού Συμβουλίου της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, εκπρόσωπος της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου ως κύριας μετόχου στη Γενική Συνέλευση των μετόχων της Αναπτυξιακής Εταιρείας «Ενεργειακή Α.Ε.» και, υπό αυτήν την ιδιότητα συνεργάστηκε με τον κ. Λοΐζο Σορωνιάτη, Διευθύνοντα Σύμβουλο της Αναπτυξιακής Εταιρείας «Ενεργειακή Α.Ε.» για την έρευνα στα αρχεία της εν λόγω εταιρείας.

Παράλληλα, η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου ζήτησε και έλαβε (με το υπ’ αρ. Εμπιστευτικό Πρωτ. 3/19.11.2015 έγγραφο) από τη Διδασκαλική Ομοσπονδία Ελλάδας τα στοιχεία που αφορούσαν μετακινήσεις του κ. Κόκκινου, από τον Σεπτέμβριο 2014 ως και τον Ιούνιο 2015, για την καταβολή των δαπανών των οποίων είχαν υποβληθεί δικαιολογητικά στην εν λόγω Ομοσπονδία από τον κ. Κόκκινο.

Από τα πορίσματα της έρευνας και την δειγματοληπτική διασταύρωση των στοιχείων που είχαμε στη διάθεση μας, προέκυψαν τα κάτωθι 14 προκαταρτικά ευρήματα.

Σημείωση: Στα επισυναπτόμενα αποδεικτικά έγγραφα κάθε ευρήματος, έχει γίνει χειρόγραφη σήμανση με την εξής κωδικοποίηση:

Κάθε έγγραφο χαρακτηρίζεται από έναν αρχικό αριθμό ταυτόσημο με τον αριθμό του ευρήματος, ακολουθεί ένα γράμμα που χαρακτηρίζει τον φορέα στον οποίο ο κ. Κόκκινος υπέβαλε το συγκεκριμένο έγγραφο (Ε για τα υποβληθέντα στην Ενεργειακή α.ε., Δ για τα υποβληθέντα στην Διδασκαλική Ομοσπονδία Ελλάδος και Π για τα υποβληθέντα στην Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου) και ακολουθεί ο αύξων αριθμός που αφορά την εσωτερική αρίθμηση κάθε εγγράφου ανά εύρημα και ανά φορέα υποβολής.

Εύρημα 1

Στις 11/9/2014 ο κ. Κόκκινος φέρεται να μετακινήθηκε αεροπορικώς από την Ρόδο προς το Καστελόριζο και φέρεται να επέστρεψε αεροπορικώς στις 12/9/2014. Τα δικαιολογητικά για την καταβολή των δαπανών αυτών των δυο ταξιδιών υποβλήθηκαν από τον κ. Κόκκινο τόσο στην Αναπτυξιακή Εταιρεία «Ενεργειακή Α.Ε.» όσο και στην Διδασκαλική Ομοσπονδία Ελλάδος.

(επισυναπτόμενα στοιχεία με χειρόγραφη σήμανση 1Ε1, 1Ε2, 1Ε3 και 1Δ1, 1Δ2, 1Δ3, 1Δ4)

Εύρημα 2

Στις 1/10/2014 ο κ. Κόκκινος φέρεται να μετακινήθηκε αεροπορικώς από την Αθήνα στην Θεσσαλονίκη και φέρεται να επέστρεψε αεροπορικώς στις 2/10/2014. Στα δικαιολογητικά για την καταβολή των δαπανών αυτών των δυο ταξιδιών που υποβλήθηκαν από τον κ. Κόκκινο στην Διδασκαλική Ομοσπονδία Ελλάδος εμφανίζεται αλλοίωση της ημερομηνίας στα εκτυπωμένα εισιτήρια και δεν υπάρχει αντιστοιχία μεταξύ ημερών και ημερομηνιών, δηλαδή αναφέρεται ως ημέρα μετακίνησης η Τετάρτη 2 Οκτωβρίου και ως ημέρα επιστροφής η Πέμπτη 1 Οκτωβρίου (!!!!!) , ενώ στην πραγματικότητα η 1 Οκτωβρίου ήταν Τετάρτη και η 2 Οκτωβρίου ήταν Πέμπτη. Ταυτόχρονα, υπέβαλε προς είσπραξη στην Αναπτυξιακή Εταιρεία «Ενεργειακή Α.Ε.» δικαιολογητικά που τον φέρουν να έχει μετακινηθεί στις 2/10/2014 από τη Ρόδο στη Θεσσαλονίκη (!!!!) και να επιστρέφει από τη Θεσσαλονίκη στην Αθήνα την ίδια μέρα.

(επισυναπτόμενα στοιχεία με χειρόγραφη σήμανση 2Ε1, 2Ε2, 2Ε3, 2Ε4 και 2Δ1, 2Δ2, 2Δ3)

Εύρημα 3

Στις 24/11/2014 ο κ. Κόκκινος φέρεται να μετακινήθηκε αεροπορικώς από την Αθήνα προς τη Θεσσαλονίκη και εν συνεχεία φέρεται να μετακινήθηκε αεροπορικώς από τη Θεσσαλονίκη προς τη Ρόδο στις 25/11/2014. Τα δικαιολογητικά για την καταβολή των δαπανών αυτών των δυο ταξιδιών υποβλήθηκαν από τον κ. Κόκκινο τόσο στην Αναπτυξιακή Εταιρεία «Ενεργειακή Α.Ε.» όσο και στην Διδασκαλική Ομοσπονδία Ελλάδος, αλλά όμως πρόκειται για διαφορετικά εισιτήρια που στην περίπτωση του ταξιδιού από Θεσσαλονίκη προς Ρόδο έχουν το ίδιο όνομα επιβάτη (δηλαδή ο ίδιος επιβάτης με δύο εισιτήρια ταξίδεψε στην ίδια πτήση !!!!!), ενώ στην περίπτωση του ταξιδιού από Αθήνα προς Θεσσαλονίκη διαφέρει και η ώρα μετακίνησης (δηλαδή ο ίδιος επιβάτης μετακινήθηκε την ίδια μέρα στις 7.10 το πρωί και μετά ξαναμετακινήθηκε προς την ίδια κατεύθυνση στις 13.00 το μεσημέρι !!!!!)

Επιπλέον, στο ταξίδι από Θεσσαλονίκη προς Ρόδο την 25η Νοεμβρίου 2014 παρατηρείται για την ίδια πτήση (Α3501) διαφοροποίηση στην ώρα επιβίβασης μεταξύ των καρτών επιβίβασης που κατέθεσε στην Ενεργειακή α.ε. και στην Διδασκαλική Ομοσπονδία Ελλάδος.

(επισυναπτόμενα στοιχεία με χειρόγραφη σήμανση 3Ε1 και 3Δ1, 3Δ2)

Εύρημα 4

Στις 28/11/2014 ο κ. Κόκκινος φέρεται να μετακινήθηκε αεροπορικώς από την Αθήνα προς τη Θεσσαλονίκη και εν συνεχεία να επέστρεψε αεροπορικώς από την Θεσσαλονίκη προς Αθήνα στις 29/11/2014.

Τα δικαιολογητικά για το ταξίδι από Αθήνα προς τη Θεσσαλονίκη υποβλήθηκαν από τον κ. Κόκκινο τόσο στην Αναπτυξιακή Εταιρεία «Ενεργειακή Α.Ε.» όσο και στην Διδασκαλική Ομοσπονδία Ελλάδος, αλλά όμως πρόκειται για διαφορετικά εισιτήρια όπου διαφέρει η ώρα μετακίνησης (δηλαδή ο ίδιος επιβάτης μετακινήθηκε την ίδια μέρα στις 8.40 το πρωί σύμφωνα με την κάρτα επιβίβασης που κατέθεσε στην Διδασκαλική Ομοσπονδία Ελλάδος, και μετά ξαναμετακινήθηκε προς την ίδια κατεύθυνση στις 13.30 το μεσημέρι σύμφωνα με την κάρτα επιβίβασης που κατέθεσε στην Ενεργειακή α.ε. !!!!!)

(επισυναπτόμενα στοιχεία με χειρόγραφη σήμανση 4Ε1 και 4Δ1, 4Δ2)

Εύρημα 5

Στις 25/2/2015 ο κ. Κόκκινος φέρεται να μετακινήθηκε αεροπορικώς από την Αθήνα προς την Αλεξανδρούπολη και φέρεται να επέστρεψε αεροπορικώς αυθημερόν.

Τα ίδια δικαιολογητικά για την καταβολή των δαπανών αυτών των δυο ταξιδιών υποβλήθηκαν από τον κ. Κόκκινο τόσο στην Αναπτυξιακή Εταιρεία «Ενεργειακή Α.Ε.» όσο και στην Διδασκαλική Ομοσπονδία Ελλάδος.

(επισυναπτόμενα στοιχεία με χειρόγραφη σήμανση 5Ε1, 5Ε2, 5Ε3 και 5Δ1, 5Δ2, 5Δ3).

Εύρημα 6

Στις 16/3/2015 ο κ. Κόκκινος φέρεται να μετακινήθηκε αεροπορικώς από την Αθήνα στις Βρυξέλλες και φέρεται να έμεινε εκεί 2 βράδια (16 και 17/3/2015) και μια ημιδιαμονή (18/3/2015).

Τα δικαιολογητικά για την καταβολή αυτών των δαπανών (μαζί με την απόδειξη του ξενοδοχείου από όπου προκύπτει η διαμονή του εκεί) υπεβλήθησαν από τον κ. Κόκκινο στην Διδασκαλική Ομοσπονδία Ελλάδος. Όμως, στις 17/3/2015 (οπότε κατά τα ανωτέρω βρισκόταν στις Βρυξέλλες), ο κ. Κόκκινος φέρεται να μετακινήθηκε αεροπορικώς από την Αθήνα στη Ρόδο (!!!!!!). Τα δικαιολογητικά για την καταβολή αυτών των δαπανών αυτής της μετακίνησης (δηλαδή της 17/3/2015) υπεβλήθησαν από τον κ. Κόκκινο στην Αναπτυξιακή Εταιρεία «Ενεργειακή Α.Ε.»

(επισυναπτόμενα στοιχεία με χειρόγραφη σήμανση 6Ε1, 6Ε2 και 6Δ1, 6Δ2, 6Δ3, 6Δ4)

Εύρημα 7

Στις 19/3/2015 ο κ. Κόκκινος σύμφωνα με τις κάρτες επιβίβασης που κατέθεσε στην «Ενεργειακή α.ε» φέρεται να μετακινήθηκε αεροπορικώς από τη Ρόδο στην Αθήνα και εν συνεχεία από την Αθήνα στα Ιωάννινα και να επέστρεψε αεροπορικώς από τα Ιωάννινα στην Αθήνα αυθημερόν.

Ταυτόχρονα, στις 19/3/2015 ο κ. Κόκκινος σύμφωνα με τις κάρτες επιβίβασης που κατέθεσε στην Διδασκαλική Ομοσπονδία Ελλάδος φέρεται να μετακινήθηκε αεροπορικώς από τη Αθήνα στα Ιωάννινα με την ίδια πτήση (Α3160) και τον ίδιο αριθμό εισιτηρίου που κατέθεσε και στην «Ενεργειακή α.ε.» που όμως διαφέρει στην ώρα αναχώρησης (δηλαδή ο ίδιος επιβάτης μετακινήθηκε την ίδια μέρα στις 8.50 το πρωί και μετά ξαναμετακινήθηκε προς την ίδια κατεύθυνση στις 10.40 το ίδιο πρωί !!!!!)

Επιπλέον, σύμφωνα με την κάρτα επιβίβασης που κατέθεσε στην Διδασκαλική Ομοσπονδία Ελλάδος φέρεται να επέστρεψε από τα Ιωάννινα στην Αθήνα την επόμενη ημέρα (20/3/2015 !!!!) και με αριθμό εισιτηρίου ίδιο με αυτόν που φέρει και το εισιτήριο που κατέθεσε στην «Ενεργειακή α.ε» για την ίδια διαδρομή αλλά μία ημέρα πρίν (!!!).

(επισυναπτόμενα στοιχεία με χειρόγραφη σήμανση 7Ε1, 7Ε2, 7Ε3, 7Ε4 και 7Δ1, 7Δ2, 7Δ3, 7Δ4, 7Δ5)

Εύρημα 8

Στις 24/3/2015 ο κ. Κόκκινος σύμφωνα με τις αποδείξεις που κατέθεσε στην Διδασκαλική Ομοσπονδία Ελλάδος φέρεται να μετακινήθηκε αεροπορικώς από την Αθήνα στην Τυνησία και φέρεται να έμεινε εκεί 4 βράδια (24,25,26 και 27/3/2015) και να επέστρεψε αεροπορικώς στην Αθήνα στις 28/3/2015 μέσω Κωνσταντινούπολης.

Τα δικαιολογητικά για την καταβολή αυτών των δαπανών (μαζί με την απόδειξη του γραφείου τουρισμού από όπου προκύπτει η διαμονή του εκεί) υπεβλήθησαν από τον κ. Κόκκινο στην Διδασκαλική Ομοσπονδία Ελλάδος. Όμως, στις 24/3/2015 (οπότε κατά τα ανωτέρω βρισκόταν στην Τυνησία ή μετακινείτο προς τα εκεί) ο κ. Κόκκινος σύμφωνα με τις κάρτες επιβίβασης και απόδειξη του ιδίου γραφείου τουρισμού που εξέδωσε την απόδειξη για το ξενοδοχείο διαμονής στην Τυνησία και που κατέθεσε στην «Ενεργειακή α.ε.» φέρεται να μετακινήθηκε αεροπορικώς από την Αθήνα στη Ρόδο (!!!!!!) και συνεχεία στις 25/3/2015 φέρεται να μετακινήθηκε αεροπορικώς από την Ρόδο προς την Αθήνα (πάλι δηλαδή κατά το διάστημα κατά το οποίο φέρεται να βρίσκεται στην Τυνησία!!!!).

Τα δικαιολογητικά για την καταβολή αυτών των δαπανών (Αθήνα-Ρόδος και Ρόδος-Αθήνα) υπεβλήθησαν από τον κ. Κόκκινο στην Αναπτυξιακή Εταιρεία «Ενεργειακή Α.Ε.»

(επισυναπτόμενα στοιχεία με χειρόγραφη σήμανση 8Ε1, 8Ε2, 8Ε3, 8Ε4 και 8Δ1, 8Δ2, 8Δ3, 8Δ4).

Εύρημα 9

Στις 30/3/2015 ο κ. Κόκκινος φέρεται να μετακινήθηκε αεροπορικώς από την Αθήνα στη Ρόδο και να επέστρεψε αεροπορικώς από την Ρόδο στην Αθήνα στις 1/4/2015.

Τα δικαιολογητικά για την καταβολή των δαπανών του ταξιδιού της επιστροφής (ήτοι της 1/4/2015) υπεβλήθησαν από τον κ. Κόκκινο στην Διδασκαλική Ομοσπονδία Ελλάδος και στην Αναπτυξιακή Εταιρεία «Ενεργειακή Α.Ε.»

(επισυναπτόμενα στοιχεία με χειρόγραφη σήμανση 9Ε1, 9Ε2 και 9Δ1, 9Δ2, 9Δ3, 9Δ4, 9Δ5).

Εύρημα 10

Στις 23/4/2015 ο κ. Κόκκινος φέρεται να μετακινήθηκε αεροπορικώς από την Αθήνα στη Θεσσαλονίκη. Τα δικαιολογητικά για την καταβολή των δαπανών αυτού του ταξιδιού υποβλήθηκαν από τον κ. Κόκκινο τόσο στην Αναπτυξιακή Εταιρεία «Ενεργειακή Α.Ε.» όσο και στην Διδασκαλική Ομοσπονδία Ελλάδος.

Επίσης, ο κ. Κόκκινος φέρεται να μετακινήθηκε αεροπορικώς από Θεσσαλονίκη προς Αθήνα (πιθανότατα ως επιστροφή στο ταξίδι της 23/4/2015) με δυο διαφορετικές, αλλά με ίδιο αριθμό εισιτηρίου (!!!!), πτήσεις, μία στις 23/4/2015, ώρα 23.55 και μια στις 24/4/2015, ώρα 06.40, και υπέβαλλε τα δικαιολογητικά για την καταβολή των δαπανών της πρώτης στην Αναπτυξιακή Εταιρεία «Ενεργειακή Α.Ε.» και τα δικαιολογητικά για την καταβολή των δαπανών της δεύτερης στην Διδασκαλική Ομοσπονδία Ελλάδος

(επισυναπτόμενα στοιχεία με χειρόγραφη σήμανση 10Ε1, 10Ε2, 10Ε3, 10Ε4 και 10Δ1, 10Δ2, 10Δ3, 10Δ4).

Εύρημα 11

Στις 7/12/2014 ο κ. Κόκκινος φέρεται να μετακινήθηκε αεροπορικώς από τη Ρόδο στην Αθήνα και να επέστρεψε αεροπορικώς από την Αθήνα στη Ρόδο στις 11/12/2014. Τα δικαιολογητικά για την καταβολή των δαπανών αυτών των δυο ταξιδιών υποβλήθηκαν από τον κ. Κόκκινο τόσο στην Αναπτυξιακή Εταιρεία «Ενεργειακή Α.Ε.» όσο και στην Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου.

Σε έγγραφη επικοινωνία (έγγραφο υπ’ αρ. ΕΜΠ.οικ.364/28.9.2015) που είχε η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου με το πρακτορείο που εξέδωσε τις αποδείξεις για την αγορά των εισιτηρίων αυτής της μετακίνησης (αποδείξεις υπ’ αρ. 5311 και 5357) επισημάνθηκε ότι υπήρξαν δυο εκδοχές των ίδιων αποδείξεων, μια με αναφορά στα στοιχεία πελάτη στο όνομα του κ. Κόκκινου και μια με αναφορά στα στοιχεία πελάτη στο όνομα της Αναπτυξιακής Εταιρείας «Ενεργειακή Α.Ε.».

Το πρακτορείο («Νικόλαος Βασιλικός – Γραφείο Γενικού Τουρισμού») στην απάντηση του (επιστολή της 7.10.2015) επιβεβαίωσε την έκδοση δυο εκδοχών των ιδίων αποδείξεων και την απέδωσε σε αίτημα του κ. Κόκκινου.

(επισυναπτόμενα στοιχεία με χειρόγραφη σήμανση 11Ε1, 11Ε2, 11Ε3, 11Ε4, 11Ε5, και 11Π1, 11Π2, 11Π3, 11Π4)

Εύρημα 12

Στις 21/4/2015 ο κ. Κόκκινος φέρεται να μετακινήθηκε αεροπορικώς από τη Ρόδο στην Αθήνα. Τα δικαιολογητικά για την καταβολή των δαπανών αυτού του ταξιδιού υποβλήθηκαν από τον κ. Κόκκινο τόσο στην Αναπτυξιακή Εταιρεία «Ενεργειακή Α.Ε.» όσο και στην Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου.

Σε έγγραφη επικοινωνία (έγγραφο υπ’ αρ. ΕΜΠ.οικ.362/28.9.2015) που είχε η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου με την αεροπορική εταιρεία που εξέδωσε την απόδειξη για την αγορά του εισιτηρίου αυτής της μετακίνησης (Τιμολόγιο Παροχής Υπηρεσιών υπ’ αρ. 3497) επισημάνθηκε ότι υπήρξαν δυο εκδοχές του ίδιου παραστατικού, μια με αναφορά στα στοιχεία πελάτη στο όνομα του κ. Κόκκινου και μια με αναφορά στα στοιχεία πελάτη στο όνομα της Αναπτυξιακής Εταιρείας «Ενεργειακή Α.Ε.».

Η αεροπορική εταιρεία AEGEAN AIRLINES στην απάντηση της (επιστολή της 2.10.2015) υποστήριξε ότι η μόνη εκδοχή του παραστατικού που υπάρχει στα αρχεία της είναι αυτή με αναφορά στην Αναπτυξιακή Εταιρεία «Ενεργειακή Α.Ε.». και ότι δεν αναγνωρίζει την άλλη εκδοχή του παραστατικού που έχει εκδοθεί στο όνομα του κ. Κόκκινου.

(επισυναπτόμενα στοιχεία με χειρόγραφη σήμανση 12Ε1, 12Ε2, 12Ε3, 12Ε4 και 12Π1, 12Π2, 12Π3, 12Π4)

Εύρημα 13

Στις 27/4/2015 ο κ. Κόκκινος φέρεται να μετακινήθηκε αεροπορικώς από την Αθήνα προς τη Ρόδο. Τα δικαιολογητικά για την καταβολή των δαπανών αυτού του ταξιδιού υποβλήθηκαν από τον κ. Κόκκινο τόσο στην Αναπτυξιακή Εταιρεία «Ενεργειακή Α.Ε.» όσο και στην Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου.

Σε έγγραφη επικοινωνία (έγγραφο υπ’ αρ. ΕΜΠ.οικ.364/28.9.2015) που είχε η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου με το πρακτορείο που εξέδωσε τις αποδείξεις για την αγορά του εισιτηρίου αυτής της μετακίνησης (αποδείξεις υπ’ αρ. 6121) επισημάνθηκε ότι υπήρξαν δυο εκδοχές των ίδιων αποδείξεων, μια με αναφορά στα στοιχεία πελάτη στο όνομα του κ. Κόκκινου και μια με αναφορά στα στοιχεία πελάτη στο όνομα της Αναπτυξιακής Εταιρείας «Ενεργειακή Α.Ε.».

Το πρακτορείο («Νικόλαος Βασιλικός – Γραφείο Γενικού Τουρισμού») στην απάντηση του (επιστολή της 7.10.2015) επιβεβαίωσε την έκδοση δυο εκδοχών της ίδιας απόδειξης και την απέδωσε σε αίτημα του κ. Κόκκινου.

(επισυναπτόμενα στοιχεία με χειρόγραφη σήμανση 13Ε1, 13Ε2, 13Ε3, 13Ε4, 13Ε5, 13Ε6, 13Ε7, 13Ε8, 13Ε9 και 13Π1, 13Π2, 13Π3, 13Π4, 13Π5)

Εύρημα 14

Στις 12/5/2015 ο κ. Κόκκινος φέρεται να μετακινήθηκε αεροπορικώς από την Αθήνα στις Βρυξέλλες και να επέστρεψε αεροπορικώς από τις Βρυξέλλες στην Αθήνα αυθημερόν. Τα δικαιολογητικά για την καταβολή των δαπανών αυτών των δυο ταξιδιών υποβλήθηκαν από τον κ. Κόκκινο τόσο στην Αναπτυξιακή Εταιρεία «Ενεργειακή Α.Ε.» όσο και στην Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου.

Επισημαίνεται ότι στις 11/5/2015, με υπεύθυνη δήλωση του (άρθρο 8 του ν.1599/1986) ο κ. Κόκκινος δήλωσε στην Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου ότι τα έξοδα για αυτή τη συγκεκριμένη μετακίνηση του θα τα καλύψει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή καθώς πήγαινε στις Βρυξέλλες για συνάντηση/συνεργασία με στελέχη της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

Δεν έχει καταστεί δυνατόν να διαπιστωθεί εάν όντως τα έξοδα της συγκεκριμένης μετακίνησης καταβλήθηκαν στον κ. Κόκκινο από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή. Κρίνεται όμως σκόπιμο να σημειωθεί ότι όταν εντοπίστηκε το ενδεχόμενο διπλής υποβολής από τον κ. Κόκκινο των σχετικών δικαιολογητικών προς πληρωμή στην Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου και την Αναπτυξιακή Εταιρεία «Ενεργειακή Α.Ε.», ζητήθηκε εγγράφως από το Γραφείο Προέδρου της Οικονομικής Επιτροπής Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου (έγγραφο υπ’ αρ. 95237/7814/5-8-2015) να μην υπογράφονται χρηματικά εντάλματα που αφορούν μετακινήσεις του κ. Κόκκινου, και «αιφνιδίως» ο κ. Κόκκινος ζήτησε εγγράφως (έγγραφο 456/10-8-2015) να τεθούν στο αρχείο τα δικαιολογητικά που είχε καταθέσει για την είσπραξη των σχετικών δαπανών και να μην προχωρήσει η διαδικασία

(επισυναπτόμενα στοιχεία με χειρόγραφη σήμανση 14Ε1, 14Ε2, 14Ε3 και 14Π1, 14Π2, 14Π3, 14Π4, 14Π5, 14Π6, 14Π7).

Εύρημα 15

Στις 15/5/2015 ο κ. Κόκκινος φέρεται να μετακινήθηκε αεροπορικώς από την Αθήνα στα Χανιά και επέστρεψε αεροπορικώς στην Αθήνα στις 16/5/2015. Τα δικαιολογητικά για την καταβολή των δαπανών αυτών των δυο ταξιδιών υποβλήθηκαν από τον κ. Κόκκινο τόσο στην Αναπτυξιακή Εταιρεία «Ενεργειακή Α.Ε.» όσο και στην Διδασκαλική Ομοσπονδία Ελλάδος.

Στα δικαιολογητικά που υπέβαλλε στην Αναπτυξιακή Εταιρεία «Ενεργειακή Α.Ε.», αν και ο αριθμός του εισιτηρίου για τη διαδρομή Αθήνα – Χανιά είναι ίδιος με αυτόν που αναφέρεται στα δικαιολογητικά της ίδιας διαδρομής που υπέβαλλε στην Διδασκαλική Ομοσπονδία Ελλάδος, η ημερομηνία μετακίνησης είναι η 16/6/2015 και η ώρα αναχώρησης είναι διαφορετική. Δηλαδή με βάση αυτά τα δικαιολογητικά ο ίδιος επιβάτης, με το ίδιο εισιτήριο ταξίδεψε από Αθήνα προς Χανιά στις 15/5/2015 στις 21.55 και πάλι προς την ίδια κατεύθυνση στις 16/5/2015 στις 08.00 !!!!!

(επισυναπτόμενα στοιχεία με χειρόγραφη σήμανση 15Ε1, 15Ε2, 15Ε3 15Ε4 , 15Ε5 και 15Δ1, 15Δ2, 15Δ3, 15Δ4).

Εύρημα 16

Στις 15/9/2015 ο κ. Κόκκινος φέρεται να μετακινήθηκε αεροπορικώς από την Ρόδο στην Αθήνα. Τα δικαιολογητικά για την καταβολή των δαπανών αυτού του ταξιδιού υποβλήθηκαν από τον κ. Κόκκινο τόσο στην Αναπτυξιακή Εταιρεία «Ενεργειακή Α.Ε.» όσο και στην Διδασκαλική Ομοσπονδία Ελλάδος.

Στα δικαιολογητικά που υπέβαλλε στην Αναπτυξιακή Εταιρεία «Ενεργειακή Α.Ε.», αν και ο αριθμός του εισιτηρίου είναι ίδιος με αυτόν που αναφέρεται στα δικαιολογητικά που υπέβαλλε στην Διδασκαλική Ομοσπονδία Ελλάδος, η ημερομηνία μετακίνησης είναι η 16/5/2015 και επίσης η τιμή χρέωσης – αν και πρόκειται για παραστατικά από το ίδιο ταξιδιωτικό πρακτορείο για το ίδιο εισιτήριο – είναι διαφορετική.

(επισυναπτόμενα στοιχεία με χειρόγραφη σήμανση 16Ε 1, 16Ε 2 και 16Δ1).

Εύρημα 17

Στις 6/5/2015 ο κ. Κόκκινος φέρεται να μετακινήθηκε αεροπορικώς από την Θεσσαλονίκη στην Αθήνα. Τα δικαιολογητικά για την καταβολή των δαπανών αυτού του ταξιδιού υποβλήθηκαν από τον κ. Κόκκινο τόσο στην Αναπτυξιακή Εταιρεία «Ενεργειακή Α.Ε.» όσο και στην Διδασκαλική Ομοσπονδία Ελλάδος.

Στα δικαιολογητικά που υπέβαλλε στην Αναπτυξιακή Εταιρεία «Ενεργειακή Α.Ε.», αν και ο αριθμός του εισιτηρίου είναι ίδιος με αυτόν που αναφέρεται στα δικαιολογητικά που υπέβαλλε στην Διδασκαλική Ομοσπονδία Ελλάδος, η τιμή χρέωσης – αν και πρόκειται για παραστατικά από το ίδιο ταξιδιωτικό πρακτορείο για το ίδιο εισιτήριο – είναι διαφορετική.

(επισυναπτόμενα στοιχεία με χειρόγραφη σήμανση 17Ε1 και 17Δ1, 17Δ2).

Πέραν των ανωτέρω επισημαίνονται τα εξής:

Ο κ. Κόκκινος, με την ιδιότητα του ως Χωρικός Αντιπεριφερειάρχης Δωδεκανήσου, εξελέγη Πρόεδρος του Εποπτικού Συμβουλίου της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδος το οποίο εδρεύει στην Αθήνα. Με αυτή την ιδιότητα του μετακινείται για σκοπούς που αφορούν το εν λόγω συλλογικό όργανο και οι σχετικές δαπάνες καλύπτονται από την Ένωση Περιφερειών Ελλάδος.

Στα πλαίσια της έρευνας που διεξήγαγε η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, ζητήθηκε εγγράφως (έγγραφο υπ’ αρ. ΕΜΠ.οικ.363/28-9-2015 του Γραφείου Προέδρου της Οικονομικής Επιτροπής της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου) από την Ένωση Περιφερειών Ελλάδος να χορηγηθούν στοιχεία που να αφορούν τις μετακινήσεις του κ. Κόκκινου και τις σχετικές δαπάνες, με βάσει τα δικαιολογητικά που έχει υποβάλλει στην Ένωση Περιφερειών. Η Ένωση Περιφερειών Ελλάδος απάντησε στο αίτημα της Περιφέρειας (έγγραφο υπ’ αρ. 1191/5-11-2015) παρέχοντας πληροφορίες σχετικά με αυτές τις μετακινήσεις και τις σχετικές δαπάνες, χωρίς όμως να χορηγήσει κάποιο από τα στοιχεία/δικαιολογητικά που έχει στη διάθεση της.

Με βάση τις πληροφορίες που παρέσχε η Ένωση Περιφερειών Ελλάδος προκύπτουν τα εξής:

Στις 11/3/2015 έγινε συνεδρίαση του Εποπτικού Συμβουλίου. Για τη μετακίνηση του ώστε να συμμετάσχει σε αυτή, ο κ. Κόκκινος υπέβαλλε τα σχετικά δικαιολογητικά και εισέπραξε τις δαπάνες του εισιτηρίου καθώς και την αναλογούσα ημερήσια αποζημίωση. Από τις παρασχεθείσες πληροφορίες δεν προκύπτει σαφής ημερομηνία του ταξιδιού μετακίνησης, ούτε του τόπου αφετηρίας.

Σημειώνεται όμως ότι ο κ. Κόκκινος έχει υποβάλλει στην Αναπτυξιακή Εταιρεία «Ενεργειακή Α.Ε.» δικαιολογητικά για την καταβολή δαπανών ταξιδίου μετακίνησης από Αθήνα προς Ρόδο που έλαβε χώρα στις 12/3/2015. Υπάρχει λοιπόν ενδεχόμενο να έχουν υποβληθεί συνεπώς τα σχετικά δικαιολογητικά τόσο στην Αναπτυξιακή Εταιρεία «Ενεργειακή Α.Ε.» όσο και στην Ένωση Περιφερειών Ελλάδος.

Στις 2/4/2015 έγινε συνεδρίαση του Εποπτικού Συμβουλίου της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδος. Για τη μετακίνηση του ώστε να συμμετάσχει σε αυτή, ο κ. Κόκκινος υπέβαλλε τα σχετικά δικαιολογητικά και εισέπραξε τις δαπάνες του εισιτηρίου καθώς και την αναλογούσα ημερήσια αποζημίωση.

Από τις παρασχεθείσες πληροφορίες δεν προκύπτει σαφής ημερομηνία του ταξιδιού μετακίνησης, ούτε του τόπου αφετηρίας.

Σημειώνεται όμως ότι ο κ. Κόκκινος έχει υποβάλλει στην Αναπτυξιακή Εταιρεία «Ενεργειακή Α.Ε.» δικαιολογητικά για την καταβολή δαπανών αεροπορικού ταξιδίου μετακίνησης από Ρόδο προς Αθήνα που έλαβε χώρα στις 1/4/2015 και αεροπορικού ταξιδίου επιστροφής από Αθήνα προς Ρόδο που έλαβε χώρα στις 3/4/2015.

Επίσης έχει υποβάλλει στη Διδασκαλική Ομοσπονδία Ελλάδος δικαιολογητικά για την καταβολή δαπανών αεροπορικού ταξιδίου μετακίνησης από Ρόδο προς Αθήνα που έλαβε χώρα στις 1/4/2015 (βλ. ανωτέρω Εύρημα 9ο). Υπάρχει λοιπόν ενδεχόμενο να έχουν υποβληθεί συνεπώς τα σχετικά δικαιολογητικά για τη διαδρομή Ρόδος-Αθήνα στη Διδασκαλική Ομοσπονδία Ελλάδος, στην Αναπτυξιακή Εταιρεία «Ενεργειακή Α.Ε.» και στην Ένωση Περιφερειών Ελλάδος, και για τη διαδρομή Αθήνα-Ρόδος στην Αναπτυξιακή Εταιρεία «Ενεργειακή Α.Ε.» και στην Ένωση Περιφερειών Ελλάδος.

Σημειώνεται ότι σύμφωνα με το προαναφερθέν έγγραφο της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδος, ο κ. Κόκκινος έχει επιστρέψει τα ποσά των εξόδων που έχει εισπράξει από αυτήν, σε χρόνο μεταγενέστερο της έναρξης της έρευνας εκ μέρους της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου για το θέμα των μετακινήσεων του και των σχετικών δαπανών.

Ανάλογη ενέργεια επιστροφής τέτοιων ποσών ο κ. Κόκκινος έχει κάνει και προς την Αναπτυξιακή Εταιρεία «Ενεργειακή Α.Ε.» αλλά και προς τη Διδασκαλική Ομοσπονδία Ελλάδος, πάντα σε χρόνο μεταγενέστερο της έναρξης της έρευνας εκ μέρους της Περιφέρειας.

Τέλος σημειώνεται ότι έχει ζητηθεί εγγράφως (έγγραφο υπ’ αρ. 97432/7979/11-8-2015 του Γραφείου Προέδρου της Οικονομικής Επιτροπής της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου) από την Υπηρεσία Δημοσιονομικού Ελέγχου που είναι αρμόδια για τον έλεγχο των σχετικών δαπανών της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου και εδρεύει στη Σύρο, να μην προχωρήσει σε διαδικασίες εκκαθάρισης των δαπανών μετακίνησης του κ. Κόκκινου, εν όψει της έρευνας που διεξήγαγε η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου.

Επισημαίνεται ότι η εν λόγω Υπηρεσία Δημοσιονομικού Ελέγχου γνωρίζει και την προαναφερθείσα υπόθεση ψευδών βεβαιώσεων περί μετακινήσεων για την οποία έχει καταδικαστεί πρωτοδίκως ο κ. Κόκκινος, καθώς αυτή εξακρίβωσε τα πραγματικά περιστατικά επί των οποίων εδράζεται η υπ’ αρ. 104/13-03-2013 απόφαση του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Σύρου.

Είναι πρόδηλο ότι αυτά τα πραγματικά περιστατικά συνθέτουν μια συμπεριφορά εκ μέρους του κ. Κόκκινου που χρήζει περαιτέρω εξειδικευμένης διερεύνησης.

Η διερεύνηση αυτή, δεδομένης της ιδιότητας του κ. Κόκκινου ως Χωρικού Αντιπεριφερειάρχη Δωδεκανήσου της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, εμπίπτει στο ρυθμιστικό πεδίο των διατάξεων του ν. 4022/2011 «Εκδίκαση πράξεων διαφθοράς πολιτικών και κρατικών αξιωματούχων, υποθέσεων μεγάλου κοινωνικού ενδιαφέροντος και μείζονος Δημοσίου Συμφέροντος και άλλες διατάξεις» (Α΄219), όπως αυτός έχει συμπληρωθεί και τροποποιηθεί με τους ν. 4205/2013 (Α΄ 242) και ν.4236/2014 (Α΄ 33).

Έχοντας υπόψιν όλα τα ανωτέρω και με την επιφύλαξη παντός νομίμου δικαιώματος μας

ΑΙΤΟΥΜΕΘΑ

Την εκ μέρους σας διερεύνηση και ποινική αξιολόγηση των ανωτέρω πραγματικών περιστατικών καθώς και κάθε άλλης συναφούς πράξης ή παράλειψης του κ. Χαράλαμπου Κόκκινου, Χωρικού Αντιπεριφερειάρχη Δωδεκανήσου της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου και πρώην Προέδρου της Αναπτυξιακής Εταιρείας «Ενεργειακή Α.Ε.» της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου Ρόδος,

Οι Αναφέροντες

Φιλήμων Ζαννετίδης

Αντιπεριφερειάρχης Πρωτογενούς Τομέα και Πρόεδρος της Οικονομικής Επιτροπής Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου

Λοΐζος Σορωνιάτης

Διευθύνων Σύμβουλος της Αναπτυξιακής Εταιρείας «Ενεργειακή Α.Ε.» της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου

Συνημμένα Έγγραφα (πλέον των αποδεικτικών ανά εύρημα εγγράφων):

ΥΠ ΑΡ Εμπιστ. Πρωτ. 3/19.11.2015 έγγραφο της Διδασκαλικής Ομοσπονδίας Ελλάδος

έγγραφο υπ’ αρ. ΕΜΠ.οικ.363/28-9-2015 του Γραφείου Προέδρου της Οικονομικής Επιτροπής της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου) προς την Ένωση Περιφερειών Ελλάδος να χορηγηθούν στοιχεία που να αφορούν τις μετακινήσεις του κ. Κόκκινου και τις σχετικές δαπάνες,

έγγραφο υπ’ αρ. 1191/5-11-2015 της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδος που απαντά στο αίτημα της Περιφέρειας έγγραφο υπ’ αρ. 97432/7979/11-8-2015 του Γραφείου Προέδρου της Οικονομικής Επιτροπής της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου προς την Υπηρεσία Δημοσιονομικού Ελέγχου στη Σύρο να μην προχωρήσει σε διαδικασίες εκκαθάρισης των δαπανών μετακίνησης του κ. Κόκκινου.

Διαβάστε ακόμη

Κινητοποίηση της πυροσβεστικής για φωτιά στην πόλη της Ρόδου

Άνοιξε χθες η πλατφόρμα για το επίδομα μητρότητας στις μητέρες εμπόρους

M. Kόνσολας: Το Πανεπιστήμιο Αιγαίου πρέπει να παρουσιάσει το δικό του σχέδιο για τη Ρόδο και την Κω

Ακυρώνεται η εκλογή του Βάιου Καλοπήτα με απόφαση του Τριμελούς Διοικητικού Πρωτοδικείου

Τζέιμς Καφετζής για την αποχώρησή του από το Survivor: Πάνω από όλα είναι η οικογένεια

Τσάντα με εκατοντάδες χιλιάδες δολάρια βρέθηκε σε θαλάσσια περιοχή της Σύμης

Έφυγε από τη ζωή ο πρώην διευθυντής υγειονομικών υπηρεσιών του ΙΚΑ γιατρό Κώστας Κωτικώστας

Ξεκίνησαν οι αποψιλώσεις από την Αρχαιολογία στη Μεσαιωνική Πόλη