Αύριο το απόγευμα η εκδήλωση για την κλιματική αλλαγή στη Ρόδο

Αύριο το απόγευμα η εκδήλωση για την κλιματική αλλαγή στη Ρόδο

Αύριο το απόγευμα η εκδήλωση για την κλιματική αλλαγή στη Ρόδο

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 158 ΦΟΡΕΣ

Ήρθε η ώρα της γης

Στις 30.11.2015 έως και τις 11.12.2015 θα φιλοξενηθεί στο Παρίσι η 21η Σύνοδος της Διάσκεψης των Μερών της Σύμβασης-Πλαισίου των Ηνωμένων Εθνών για την Κλιματική Αλλαγή (COP 21). Στη Διάσκεψη θα λάβουν μέρους 195 χώρες και η Ευρωπαϊκή Ένωση με περίπου 40.000 συμμετέχοντες στους οποίους περιλαμβάνονται εθνικές αντιπροσωπείες, παρατηρητές και εκπρόσωποι της κοινωνίας των πολιτών.

Οι επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής είναι ήδη ορατές σε όλα τα φυσικά και ανθρωπογενή συστήματα, σε όλες τις ηπείρους και τους ωκεανούς. Η συνεχής αύξηση των εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου θα προκαλέσει περαιτέρω αύξηση της θερμοκρασίας σε όλες τις περιοχές του πλανήτη, επηρεάζοντας όλες τις χώρες.

Η μέση παγκόσμια θερμοκρασία στην επιφάνεια της γης και των ωκεανών για το 2014 ήταν η ψηλότερη ανάμεσα σε όλα τα έτη από το 1880, χρονιά που άρχισαν να τηρούνται στοιχεία. Κατά το 2014 η θερμοκρασία ήταν κατά 0,690C ψηλότερη από το μέσο όρο του 20ου αιώνα, ξεπερνώντας τα προηγούμενα ρεκόρ του 2005 και 2010.

Εκτός από την άνοδο της θερμοκρασίας αλλά και λόγω αυτής, έχουμε αύξηση της στάθμης της θάλασσας και υποχώρηση των πάγων. Οι ωκεανοί γίνονται πιο όξινοι, έχουμε ακραία καιρικά φαινόμενα σε μεγαλύτερη συχνότητα και ένταση.

Πολλοί επιστήμονες δηλώνουν ότι θα έχουμε μεγαλύτερη εξάπλωση μεταδοτικών νόσων και επιπτώσεις στη δημόσια υγεία που θα περιλαμβάνουν θανάτους και εισαγωγές στα νοσοκομεία λόγω καυσώνων, υποθερμίες λόγω χιονοθυελλών, τραυματισμούς και θανάτους λόγω πλημμυρών κ.ο.κ.

Η επερχόμενη διάσκεψη για το κλίμα στο Παρίσι (COP21) μπορεί λοιπόν να είναι η τελευταία πραγματική ευκαιρία ώστε να επιτευχθεί μία δεσμευτική συμφωνία σε ότι αφορά τις εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα με απώτερο ορίζοντα την πλήρη παύση τους, ενώ παράλληλα να προστατεύσει τον ευάλωτο αναπτυσσόμενο κόσμο από τις επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής.

Παρά το γεγονός ότι κάθε χώρα ανεξάρτητα θα πρέπει να συμβάλει στην προσπάθεια, η Ευρωπαϊκή Ένωση οφείλει να εντείνει τις πολιτικές πιέσεις ώστε να εξασφαλίσει την οριστική σύναψη της συμφωνίας, διατηρώντας το στόχο του περιορισμού της συνολικής μέσης ανόδου της παγκόσμιας θερμοκρασίας κάτω από τους +2°C σε σχέση με τα προ-βιομηχανικά επίπεδα.
Η εκδήλωση στη Ρόδο.

Έξι φορείς του νησιού μας πήραμε την πρωτοβουλία να διοργανώσουμε αυτή τη δράση και στο νησί μας μαζί με όλες τις άλλες πόλεις στον πλανήτη ώστε να μπει και η Ρόδος στο χάρτη με τις περιοχές που λένε ΟΧΙ στην Κλιματική Αλλαγή. Οι πολίτες της Ρόδου απαιτούμε ενεργές πολιτικές για την αντιμετώπιση του Φαινομένου του Θερμοκηπίου που απειλεί τη ζωή στον πλανήτη.

Ταυτόχρονα στέλνουμε και ένα ξεκάθαρο μήνυμα προς τη δική μας κυβέρνηση ώστε να αναλάβει το μερίδιο που της αναλογεί σε αυτή την προσπάθεια. Καλούμε λοιπόν τους πολίτες όλου του νησιού να συγκεντρωθούμε στο χώρο του Ακταίον την Κυριακή 29 Νοεμβρίου στις 4 το απόγευμα για να διαδηλώσουμε ενάντια στην Κλιματική Αλλαγή. Θα προβληθούν ταινίες σχετικές με το θέμα, θα ακουστούν ομιλητές, θα υπάρχει ζωντανή μουσική, κεράσματα, πανό και ανακοινώσεις. Θα επιδοθεί ψήφισμα στο Δημοτικό και Περιφερειακό Συμβούλιο.

Δείχνουμε με τον τρόπο αυτό σε όλες τις χώρες του κόσμου ότι είμαστε ευαισθητοποιημένοι πολίτες και στέλνουμε ένα δυναμικό μήνυμα για αλλαγή πολιτικής και στροφή στην καθαρή ενέργεια ώστε να σωθεί ο πλανήτης μας.
Μπορείτε να δηλώνετε συμμετοχή μέσα από την ιστοσελίδα μας στο AVAAZ

Διαβάστε ακόμη

"Οι Άθλιοι" του Βίκτωρος Ουγκώ για άλλη μία παράσταση απόψε στο Δημοτικό Θέατρο Ρόδου!

Με επιτυχία διεξήχθη στη Ρόδο το 40ό Πανελλήνιο Συνέδριο του Ελληνικού Εθνικού Τμήματος της Διεθνούς Ενώσεως Αστυνομικών

Πραγματοποιήθηκε η ημερίδα «Εξαρτήσεις: Αντιμετώπιση και Προκλήσεις στο νησί της Ρόδου»

Έρχεται ξανά η παράσταση «Αθώος ή Ένοχος;» από τη θεατρική ομάδα Theorion

"Η νοσταλγία του Θεού": Μεγάλη Τρίτη-2ο Φεστιβάλ Λατρευτικής Μουσικής

Στον απόηχο του 4ου Μουσικού Φεστιβάλ «Ρόδος: Σταυροδρόμι Πολιτισμών και Συμπράξεων Μουσικών Σχολείων»

«Από τον Λόγο στην Εικόνα...» - Έκθεση μαθητικών εικαστικών έργων

Εκδήλωση για τα 109 χρόνια από τη γενοκτονία των Αρμενίων